بیانیه وزارت خارجه جمهوری اسلامی ایران: اظهارات ترامپ، نشانه دیگری از رویکرد مزوّرانه سیاستگزاران آمریکا نسبت به ملت‌های منطقه است ترامپ: در حال تلاش برای دستیابی به توافقی با ایران هستیم تحریم‌های جدید آمریکا علیه ایران «ویتکاف» و «روبیو» عازم استانبول می‌شوند بقایی: تناقض‌ها در مواضع، نشانه جدّیت و حسن نیّت آمریکایی‌ها در روند مذاکرات نیست هشدار انصارالله به ۲ شرکت هواپیمایی برای پرواز به فرودگاه بن گوریون کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد کاخ سفید: ترامپ توافق همکاری اقتصادی با قطر به ارزش بیش از یک تریلیون دلار را امضا کرد ترامپ: الجولانی اسرائیل را به رسمیت خواهد شناخت اسلامی: برچیده شدن غنی سازی را نمی‌پذیریم/ دنبال نظامی سازی هسته‌ای نیستیم سخنگوی وزارت خارجه: نشست مدیران سیاسی ایران و سه کشور اروپایی جمعه برگزار خواهد شد دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ 

ترامپ در بن‌بست ماجراجویی علیه ایران

هرگونه ماجراجویی نظامی آمریکا علیه سایت های هسته‌ای کشورمان بیهوده است، زیرا ایران سال‌ها با تهدید حمله مواجه بوده و تمهیدات لازم را برای مقابله با این سناریو اندیشیده است.
سامان سفالگر؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۹ - ۱۵ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 04
کد خبر: ۲۷۴۷۴۱

ترامپ در بن‌بست ماجراجویی علیه ایران

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ دونالد ترامپ، شومن کاخ سفید که چیزی در حدود سه ماه از تصدی مجدد کرسی ریاست جمهوری آمریکا به‌وسیله وی می گذرد، به تازگی تهدیدات کم‌سابقه ای علیه ایران مطرح کرد. ماجرا از این قرار است که وی در گفت‌وگو با شبکه تلویزیونی ان.بی.سی آمریکا در موضع گیری ای گفت، اگر ایران به توافقی با آمریکا در رابطه با پرونده هسته‌ای خود دست نیابد، هدفِ بمباران قرار خواهد گرفت. 

 

ترامپ مدعی شد، این بمباران بی‌سابقه خواهد بود. تهدید ترامپ در ادامه تهدیدات روزهای گذشته وی علیه کشورمان است و اکنون فقط لحنِ صریح‌تری به خود گرفته است. با وجود این، به نظر می آید دست‌کم به سه دلیل عمده، چندان نباید موضع گیری ترامپ را علیه کشورمان جدی گرفت. 

پراکندگی جغرافیایی و ماهیت بومی توان هسته‌ای ایران مزید بر علت است که بتوان اقدام نظامی واشنگتن را علیه تهران کاملاً بیهوده و بی‌ثمر دانست

نخست، اینکه هرگونه ماجراجویی نظامی آمریکا علیه سایت های هسته‌ای ایران به معنای واقعی کلمه بیهوده و پوچ و کشورمان سال‌هاست با تهدید حمله به سایت های هسته‌ای مواجه بوده و بی‌تردید تمهیدات لازم را برای مقابله با این سناریو اندیشیده است. 

 

به همین دلیل به‌تازگی علی لاریجانی، مشاور رهبر معظم انقلاب اسلامی در موضع گیری ای تأکید کرد، اقدام علیه سایت های هسته‌ای ایران کوچک‌ترین خلل و تأخیری در برنامه هسته ای کشورمان ایجاد نخواهد کرد. 

 

پراکندگی جغرافیایی و ماهیت بومی توان هسته‌ای ایران مزید بر علت است که بتوان اقدام نظامی واشنگتن را علیه تهران کاملاً بیهوده و بی‌ثمر دانست. نباید از یاد برد آمریکایی‌ها سال ها با استفاده از اهرم نظامی در کشورهای عراق و افغانستان سعی در پیشبرد دستور کارهای مطلوب خود داشتند و در هر دو کشور با شکست های مفتضحانه ای نیز مواجه شدند. 

 

حال تردیدی نیست آمریکایی ها در مقابل ایران که صدها برابر قدرتمندتر از آن کشورهاست، نمی تواند به خواسته های حداکثری خود دست یابد. 

 

دوم، اینکه آمریکا در روزهای اخیر بخش قابل توجهی از تسلیحات راهبردی خود نظیر بمب افکن های B2 و دیگر جنگنده هایش را در پایگاه دیگو گارسیا واقع در اقیانوس هند مستقر کرده است و تصور می‌کند ایران به دلیل دوری این پایگاه قادر به هدف قرار دادن آن نیست. 

 

جمهوری اسلامی ایران از تسلیحات راهبردی نظیر موشک های خرمشهر 4 یا پهپاد غزه سود می برد که اولی بیش از 4 هزار کیلومتر و دومی بیش از 7 هزار کیلومتر بُرد دارند و می توانند سناریوهای وخیمی را برای واشنگتن رقم بزنند. ورای این موارد، ایران در منطقه اشراف قابل توجهی بر پایگاه های آمریکا دارد و می تواند ضربات جدی به این کشور و تجهیزات و نیروهای آمریکایی وارد کند. 

 

سوم، اینکه دولت ها در عرصه روابط بین الملل بر پایه محاسبه هزینه-فایده رفتار می کنند و اگر لفاظی‌های ترامپیست ها علیه ایران کنار گذاشته شود، باید توجه کرد دولت ترامپ خوب می داند امکان دارد با ماجراجویی احتمالی علیه ایران، در همین ابتدای کار خود را با بحران های وخیمی مواجه سازد. 

 

در مجموع، دولت ترامپ مایل نیست نزد مردم آمریکا و البته در بحبوحه رقابت هایش با قدرت های شرق دنیا، شرایط نامطلوبی برای خود، آن هم تنها در سه ماه نخست حضورش در قدرت رقم بزند. این معادله می تواند در همین آغاز کار، به معنای واقعی کلمه ترامپ و ترامپیست ها را ضربه فنی کند. 

ارسال نظر