آتش سوزی واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان + جزئیات واژگونی مرگبار اتوبوس در محور فیروزآباد-کوار/ ۱۵ کشته و ۲۷ مصدوم تاکنون مفقودی ۳ گردشگر در دامغان / یک نفر جان باخت تاثیر مصرف لبنیات بر کیفیت خواب نتایج نظرسنجی اسکای اسپورتس: کریستیانو رونالدو؛ برترین بازیکن تاریخ فوتبال تصاویر / مطبوعات شنبه ۲۸ تیر ماه ۱۴۰۴ / از آش شور شام تا دیپلماسی برای تعویق ماشه سومین برد در کاپ آسیا/ صعود بسکتبال زنان به نیمه نهایی به عنوان صدرنشین قتل مادر به دست پسر در خرم‌دره/ دستگیری قاتل در کمتر از ۲۴ ساعتعکس تزئینی است وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۷ ریشتر در منطقه امیریه شاهرود سه الهلالی در فهرست النصر! فواید یک میوه خوش طعم تابستانی / از بهبود بینایی تا کاهش التهاب حریق در مجتمع مسکونی ۶۰ واحدی در پاسدار گمنام/ سه خودرو در آتش سوخت آتش‌سوزی یک کارگاه مبل‌سازی در کرج مهار شد آخرین جزئیات از انفجار در قم و وضعیت مصدومان زلزله‌ای به بزرگی ۶.۹ ریشتر استان مالوکو اندونزی را لرزاند

فصل گرما آمد/ خطر شیوع بیماری مرگبار کریمه کنگو افزایش یافت

رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس در خصوص فصل گرما و خطر شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو هشدار داد. 
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۰ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 01
کد خبر: ۲۷۹۶۵۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ اصغر زائری در این خصوص گفت: تب کریمه کنگو بیماری مشترک بین انسان و دام است که از طریق گزش کنه آلوده یا تماس مستقیم با خون و ترشحات دام آلوده به انسان منتقل می‌شود و می‌تواند منجر به عوارض جدی و حتی مرگ شود.

وی با اشاره به شرایط آب و هوای مساعد برای فعالیت کنه‌ها در فصل تابستان افزود: خطر انتقال این بیماری در فصل تابستان افزایش می‌یابد از این رو شهروندان به ویژه دامداران، قصابان و افرادی که به هر نحوی با دام سر و کار دارند، حتماً نکات بهداشتی و راه‌های پیشگیری از این بیماری را جدی بگیرند. 
 رئیس مرکز بهداشت شهرستان بندرعباس با تاکید بر سابقه بروز بیماری تب کریمه کنگو در سال‌های گذشته در این شهرستان، تصریح کرد: با توجه به سیمای بیماری در سال‌های گذشته و مشاهده موارد ابتلاء به این بیماری در شهرستان، احتمال شیوع مجدد بیماری در سال جاری دور از انتظار نیست. 
 وی از شهروندان به ویژه دامداران، قصابان و افرادی که به نحوی با دام سروکار دارند، خواست تا نکات بهداشتی و راه‌های پیشگیری از این بیماری را جدی بگیرند.

زائری یادآور شد: این بیماری از طریق گزش کنه آلوده یا له کردن کنه، تماس مستقیم با پوست و لاشه حیوان آلوده، خون و ترشحات دام آلوده و همچنین تماس با خون و بافت‌های فرد بیمار، منتقل می‌شود.

وی، آموزش جامعه و افزایش آگاهی عمومی را به عنوان اصلی ترین راهکار پیشگیری از بیماری‌های مشترک بین انسان و دام دانست و بر رعایت چند نکته اساسی از جمله خودداری از کشتار غیر مجاز دام در منازل، اطمینان از تهیه گوشت مصرفی از قصابی‌ها و مراکز معتبر دارای مهر تأیید سازمان دامپزشکی، استفاده از دستکش هنگام ذبح دام و خرد کردن گوشت تازه ذبح شده و رعایت بهداشت فردی تاکید کرد.

زائری همچنین توصیه کرد: گوشت تازه ذبح شده حداقل به مدت ۲۴ ساعت در دمای یخچال (حدود ۴ درجه سانتی گراد) نگهداری شود و از منجمد کردن گوشت بلافاصله پس از ذبح خودداری شود، زیرا انجماد به تنهایی ویروس را از بین نمی‌برد. /مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار