ادارات قم چهارشنبه اول مرداد تعطیل شد پسر شمخانی تحریم شد! وزیر کشور: جمهوری اسلامی ایران مهاجرت‌ستیز نیست پزشکیان در نشست سراسری استانداران: همه مردم را ببینیم/ذخایر آبی ما در وضعیت نگران‌کننده‌ای است پیام عربی قالیباف: کشور‌های اسلامی محاصره غزه را بشکنند اعلام دستاورد‌های وزارت اطلاعات در جنگ ۱۲ روزه امیر دریادار رزاقی: رزمایش مرکب امداد نجات دریای خزر در دو فاز ساحلی و دریایی برگزار می‌شود گرامیداشت شهدای اقتدار، ۱۶ مرداد در سراسر کشور برگزار می‌شود ابلاغ پیام و سلام خاص رهبری انقلاب به خانواده شهید فریدون عباسی ادارات خوزستان سه شنبه و چهارشنبه تعطیل شدند توضیحات نماینده خمین درباره حادثه تیراندازی و فوت ۴ عضو یک خانواده: یک نفر هم از ناحیه سر مجروح شده پزشکیان: حل چالش کم‌آبی نیازمند تغییر نگرش است معاون عملیات ارتش: امنیت حریم هوایی ایران تامین شد قالیباف: مأموریت رهبر انقلاب به همه ما حفظ اتحاد ملی است وزیر کشور: امنیت قابل قبولی برقرار است/ مردم طی جنگ ۱۲ روزه کار خود را انجام دادند
یادداشت اختصاصی رضا دژاکام، کارشناس مسائل سیاسی؛

چرا به شهید باقری عشق می‌ورزم؟

متوجه شدم سرلشکر شهید باقری فردی باسواد، علمی و به شدت متواضع است. فرماندهی که از جبهه‌های جنگ تحمیلی تا عرصه‌های دیپلماسی دفاعی، همواره تجسم تدبیر و خرد بود.
رضا دژاکام؛ کارشناس مسائل سیاسی
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۴ - ۳۰ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 21
کد خبر: ۲۸۴۰۲۶

چرا به شهید باقری عشق می‌ورزم؟

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ سال ۱۳۸۴ درس «ژئوپلتیک ایران» را با محمد باقری گذراندم. پیش از آن فکر می کردم به خاطر شهرت برادرش (حسن باقری) به مقام و منصب رسیده. ابتدای هر جلسه با دانشجویان حال و احوال و خوش و بش می کرد. ما 11 نفر بودیم، جویای احوال تک تک بچه ها می شد. آن زمان معاون اطلاعات ستاد فرماندهی کل قوا بود. جلسات اول فکر می کردم خوش و بش کردنش با دانشجویان نیز نوعی تظاهر و ریاکاری است.

جلسات بعد بود که شیفته سوادش شدم. در زمینه مباحث رشته خودش واقعاً باسواد و صاحب نظر بود. میان عملیات های هشت سال جنگ تحمیلی، موفقیت در عملیات والفجر۸ برایش شیرین تر بود. آنطور که تعریف می کرد، طراحی عملیات و عبور از رودخانه عجیب و منحصر به فرد اروند از یک سال پیش مطالعه و بررسی شده بود. هیچ وقت از نقش خودش در طراحی و مطالعات اولیه چیزی نمی گفت؛ ولی کاملا معلوم بود نقش بسیار پر رنگی داشت.

کم کم متوجه شدم باسواد، علمی (scientific) و به شدت متواضع است. وی فرماندهی بود که از جبهه‌های جنگ تحمیلی تا عرصه‌های دیپلماسی دفاعی، همواره تجسم تدبیر و خرد بود؛ نمونه‌ای منحصر به فرد از ترکیب عقلانیت راهبردی و درک عمیق اجتماعی که با تحلیل‌های دقیق و رفتاری متواضعانه، بنیان‌گذار ساختارهای آینده دفاعی کشور بود.

وی فرماندهی بود که از جبهه‌های جنگ تحمیلی تا عرصه‌های دیپلماسی دفاعی، همواره تجسم تدبیر و خرد بود

سرلشکر باقری در اوج ناآرامی‌های ۱۴۰۲،  در جمع فرماندهان نظامی و مسئولان عالی کشور جمله‌ای گفت که بازتابی وسیع در رسانه‌ها داشت، «با جامعه در حال تحول نمی‌شود با باتوم برخورد کرد؛ ما نیاز به تدبیر داریم». این جمله کوتاه اما پرمعنا، نشان‌دهنده نگاه واقع‌گرایانه و راهبردی سرلشکر باقری به تحولات اجتماعی بود.

نوروز ۱۴۰۴، تنها سه ماه پیش از شهادت، تصویری از شهید باقری در فضای مجازی منتشر شد که بازتاب گسترده‌ای داشت. در این تصویر، باقری در لباس شخصی در محوطه تخت‌جمشید ایستاده بود و در پیامی کوتاه و غیررسمی، سال نو را به مردم تبریک گفت. پیامی که محمد در آن گفت، «از دل تاریخ آمده‌ایم، برای ساختن آینده‌ای که لایق ملت ایران باشد. سال نو بر همه مردم فهیم ایران مبارک». بسیاری این پیام را نشانه‌ای از همبستگی ملی، احترام به تاریخ و تنوع فرهنگی ایران دانستند.

روحش شاد و راهش پر رهرو باد.

ارسال نظر
آخرین اخبار