هیات حماس فردا به قاهره می‌رود سفر ویتکاف به روسیه برای دیدار با پوتین پزشکیان: رابطه با عراق یکی از مهمترین عرصه‌های روابط خارجی ایران است چین تعرفه‌ٔ کالا‌های آمریکایی را به ۱۲۵ درصد افزایش داد؛ قیمت طلا رکورد ۳۲۰۰ دلار را زد الفیاض: حشد الشعبی در نهاد‌های نظامی عراق ادغام می‌شود فیدان: ترکیه با ایران و آمریکا در تماس است اسلامی: ما از مرز‌های دانش در حوزه علوم هسته‌ای عبور کرده‌ایم شمخانی: وزیر خارجه ایران با اختیارات کامل برای مذاکره غیرمستقیم با آمریکا راهی عمان است بقائی: گفت‌و‌گو‌های شنبه، آزمونی برای سنجش نیت و جدیت آمریکا است در پی سقوط یک فروند بالگرد در رودخانه هادسون منهتن هر ۶ سرنشین آن کشته شدند ابراز امیدواری روبیو در مورد نتیجه مذاکرات ایران و آمریکا آغاز مذاکرات مسقط «بعدازظهر شنبه» / «زبان تهدید»، خط قرمز مهم حزب‌الله ادعا‌های رسانه‌ای درباره گفت‌و‌گو پیرامون خلع سلاح را «کذب محض» خواند منبع ایرانی: آمریکا مذاکره غیرمستقیم با ایران را پذیرفته است حماس: غزه نیازمند اقدام فوری جامعه بین‌المللی است

ترکیه سفیر آمریکا را احضار کرد

وزارت خارجه ترکیه روز جمعه سفیر آمریکا در آنکار را به خاطر تصویب قطعنامه‌ای در مجلس سنا برای به رسمیت شناختن «نسل‌ کشی» ارامنه از سوی دولت عثمانی، احضار کرد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۶ - ۲۲ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 13
کد خبر: ۳۰۶۹۱

به گزارش راهبرد معاصر؛  وزارت خارجه ترکیه مراتب اعتراض رسمی خود را نسبت به این اقدام سنای آمریکا به سفیر این کشور اعلام کرد.

 

پیش تر سفارت آمریکا در ترکیه در واکنش به تصمیم سنا برای به رسمیت شناختن «نسل‌ کشی» ارامنه اعلام کرده بود که موضع دولت آمریکا تغییر نکرده است.

 

سفارت آمریکا تاکید کرده بود که موضع دولت این کشور در رابطه با وقایع سال ۱۹۱۵ تغییر نکرده است.

 

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا آوریل گذشته در بیانیه ای از عبارت «فاجعه بزرگ» برای وقایع سال ۱۹۱۵ استفاده کرده بود.

 

«ابراهیم کالین» سخنگوی ریاست جمهوری ترکیه نیز ضمن محکوم کردن تصویب قطعنامه‌ای در سنای آمریکا برای به رسمیت شناختن «نسل‌کشی» ارامنه ازسوی دولت عثمانی، گفت که این تصمیم تاثیری بر مواضع آنکارا در هیچ زمینه‌ای ندارد.

 

وی بامداد جمعه در پیامی توئیتری به رسمیت شناختن «نسل‌کشی ارامنه» ازسوی سنای آمریکا را «فهم نادرست از تاریخ برای کسب منافع سیاسی کوچک» خوانده و این اقدام را به شدت محکوم کرد.

 

کالین افزود: این تصمیم خنثی هیچ تاثیری در زمینه‌های سیاسی، نظامی و اقتصادی بر مواضع به‌حق و قاطع ترکیه نخواهد داشت.

 

سنای آمریکا پنجشنبه‌شب قطعنامه‌ای را تصویب کرد که کشتار ارامنه در سال‌های جنگ جهانی اول از سوی دولت عثمانی را به عنوان «نسل‌ کشی» به رسمیت می‌شناسد؛ این قطعنامه پیشتر با رای قریب به اتفاق در مجلس نمایندگان آمریکا نیز تصویب شده بود.

 

ارمنستان قتل دسته‌جمعی ارامنه در میان سال‌های ۱۹۱۵ تا ۱۹۱۷ در دوران جنگ جهانی اول را به عنوان یک «نسل‌کشی» اعلام می‌کند.

 

ترکیه همواره اتهام «نسل‌کشی» را رد کرده و گفته است که در فاجعه سال‌های ۱۹۱۵ تا ۱۹۱۷ هم ترک‌ها و هم ارمنیان قربانی جنایت واقع شده‌اند.

ارسال نظر
آخرین اخبار