ببینید/ هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز: با احتیاط به این بازار‌ها وارد شوید سرمربی ذوب‌آهن لحظاتی بعد از دربی به بیمارستان منتقل شد آبگرمکن ۶ نفر را تا پای مرگ برد! نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم

عمده ترین علل مرگ ایرانی‌ها

میزان ناخالص مرگ و میر کشور در سال ۹۷ بر پایه داده‌های پایگاه اطلاعات جمعیت کشور ۷.۴ به ازای هر هزار نفر جمعیت است، این میزان در تمام نقاط کشور وضعیتی همسان ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۵ - ۰۹ دی ۱۳۹۸ - 2019 December 30
کد خبر: ۳۲۱۸۱

به گزارش راهبرد معاصر؛  میزان ناخالص مرگ، نسبت جنسی مردگان، میانگین سن مردگان، بررسی علت‌های مرگ ویژه سنی و محاسبه میزان آن‌ها از جمله سنجه‌هایی هستند که می‌تواند در بازنمایی وضعیت مرگ و میر در جامعه مورد استفاده قرار گیرد.

 

 میزان ناخالص مرگ و میر کشور در سال ۹۷ بر پایه داده‌های پایگاه اطلاعات جمعیت کشور ۷.۴ به ازای هر هزار نفر جمعیت است. این میزان در تمام نقاط کشور وضعیتی همسان ندارد و بسته به ساخت سنی جمعیت استان‌ها و عوامل دیگری همچون میزان شاخص‌های سلامت، مرگ و میر کودکان، حوادث، کیفیت ثبت و ... که می‌تواند بر این میزان اثرگذار باشد.

 

نسبت جنسی در مرگ و میر به تفکیک گروه‌های سنی بر پایه ثبت کل و جاری
نتیجه محاسبه این نسبت برحسب کل مرگ و میر‌های به ثبت رسیده و مرگ و میر‌های ثبت جاری در سنین بیشتر از ۳۰ سال تقریبا مشابه است، اما در گروه‌های سنی کمتر از ۳۰ سال به ویژه کمتر از ۱۵ سال تفاوت قابل ملاحظه‌ای بین نسبت‌های محاسبه شده وجود دارد که دلایل آن نیازمند به بررسی‌های دقیق‌تر اسناد ثبت وفات است.

 

همان طور که در نمودار زیر مشاهده می‌کنید نسبت جنسی مردگان ثبت شده بر حسب ثبت جاری در گروه‌های سنی ۱۵ تا ۴۹ سال بالای ۲۰۰ است، همچنین میانگین سن مرگ و میر در سال ۹۷ برابر ۰۹.۶۶ و برای مردان ۰۱.۶۴ و برای زنان ۸۴.۶۸ سال است.

عمده ترین علل مرگ ایرانی‌ها
 

۵ دلیل اول مرگ‌های ثبت شده در سال ۱۳۹۷ عبارتند از: بیماری‌های قلبی و عروقی با ۶.۳۸ درصد، سرطان و تومور‌ها با ۳.۱۱ درصد، بیماری‌های دستگاه تنفسی با ۹.۸ درصد، حوادث غیرعمدی با ۱.۷ درصد و بیماری‌های عفونی و انگلی با ۷.۴ درصد که این ۵ دلیل، ۵.۷۱ درصد از مرگ و میر‌های به ثبت رسیده را شامل می‌شود.

 

میزان مرگ و میر ایرانیان در سال گذشته/ ۵ دلیل عمده مرگ در بین ایرانیان

گفتنی است ۵.۱۶ درصد از مرگ و میر های ثبت شده به دلیل بیماری‌های قلبی و عروقی مربوط به گروه سنی ۸۰_۸۴ سال است. جمعا ۳.۶۳ درصد مرگ و میر‌های ثبت شده به دلیل بیماری قلبی و عروقی مربوط به افراد بالای ۷۰ سال بوده است.

 

با افزایش سن درصد مرگ و میر‌های ثبت شده به دلیل سرطان و تومور‌ها بیشتر می‌شود، به طوری که ۶۷ درصد مرگ و میر‌های ثبت شده به همین دلیل در گروه‌های سنی قرار گرفته است و بیشترین درصد مربوط به گروه سنی ۶۵_۶۹ سال با ۴.۱۲ درصد است.

منبع: باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر