ببینید/ هشدار دستگاه قضا به خریداران سکه و ارز: با احتیاط به این بازار‌ها وارد شوید سرمربی ذوب‌آهن لحظاتی بعد از دربی به بیمارستان منتقل شد آبگرمکن ۶ نفر را تا پای مرگ برد! نامه سازمان لیگ در پاسخ به استقلال؛ زمان دربی تغییر نمی‌کند تصادفات، دخانیات و استرس؛ ۳ تهدید جدی برای سلامت مردان ترکیب سپاهان و ذوب‌آهن برای دربی نصف‌جهان عوامل تأثیرگذار بر اختلالات تیروئید: تغذیه، سبک زندگی و پیشگیری اینتر رقم فروش طارمی را مشخص کرد نوشیدن چای یا سایر نوشیدنی‌های کافئین‌دار چه مزایایی دارد؟ ماتزاری به استقلال نزدیک شد واکنش سازمان انرژی اتمی به اظهارات گروسی مرکز آمار نرخ تورم در بهمن ماه را ۳۲ درصد اعلام کرد سردار معروفی: رزمایش پیامبر اعظم در سراسر کشور اجرا می‌شود پرداخت حقوق فرهنگیان با نرم‌افزار جدید دستمزد در آینده نزدیک پزشکیان: هوایی که تنفس می‌کنیم برازنده انسان‌ها نیست/ از اصلاح حمل‌ونقل عمومی در کشور حمایت می‌کنیم

اگر کرونا ویروس در فضا منتشر شود!

محققان بر این باورند که واکنش بدن انسان‌ها در فضا، از زمین متفاوت است؛ بنابراین فضانوردان باید اقدامات احتیاطی گوناگونی انجام دهند.
تاریخ انتشار: ۱۰:۲۱ - ۲۵ اسفند ۱۳۹۸ - 2020 March 15
کد خبر: ۳۸۲۶۹

به گزارش راهبرد معاصر، با توجه شیوع «کرونا ویروس» در سراسر کره زمین، شاید برایتان جالب باشد که بدانید اگر «کرونا ویروس» در فضا منتشر شود، چه اتفاقی می‌افتد؟

 

تاکنون مواردی رخ داده که فضانوردان «ناسا» در «ایستگاه فضایی بین‌المللی» دچار بیماری شده‌اند. بروز این موارد نشان داده که واکنش بدن در فضا نسبت به زمین متفاوت است.

 

این اتفاق زیاد رخ نمی‌دهد، ولی اگر یک فضانورد در فضا بیمار شود، داستان متفاوت‌تر از زمانی است که این اتفاق در زمین رخ می‌دهد.

 

به عنوان مثال، در سال ۱۹۶۸ میلادی، در جریان ماموریت «آپولو ۷» یکی از فضانوردان دچار سرماخوردگی شد.

 

تاثیر این سرماخوردگی بسیار متفاوت‌تر از زمین بود و فضانوردان ماموریت با کمبود دارو و پارچه مواجه شدند.

 

اما چنین اتفاقاتی برای گذشته بود، زیرا در حال حاضر فضانوردان قرنطینه‌های پیش از پرواز انجام می‌دهند تا از سلامتی آن‌ها اطمینان حاصل شود.

 

زمانی که فردی وارد فضا می‌شود، به دلیل تغییر در سطح هورمون‌های استرس، سیستم ایمنی بدن دچار تغییرات می‌شود.

 

حتی اگر فضانورد در زمین سیستم ایمنی قوی داشته باشد.

 

به این ترتیب فضانوردان در فضا مستعد ابتلا به آلرژی و بیماری‌های دیگر می‌شوند.

 

علاوه بر این، بیماری‌های ویروسی مانند آنفولانزا یا «کووید-۱۹» به راحتی می‌تواند در فضا و در شرایط بی‌وزنی انتقال پیدا کند.

 

«جاناتان کلارک» (Jonathan Clark) جراح سابق ناسا در پروژه‌های شاتل ناسا گفت: عدم وجود جاذبه مانع سقوط ذرات می‌شود؛ بنابراین این ذرات در هوا باقی می‌مانند و به راحتی قابلیت انتقال دارند.

 

برای جلوگیری از این موضوع، محفظه‌های تهویه تعبیه می‌شوند و هوا را فیلتر می‌کنند تا این ذرات از بین بروند.

 

علاوه بر این‌ها، فعالیت یک ویروس در فضا به نحوی است که ویروس‌های خفته تمایل به واکنش در برابر فشار‌های ناشی از فضا و فعال شدن مجدد دارند.

 

نکته بد دیگر این است که مصرف آنتی‌بیوتیک‌ها در فضا تاثیر کمتری نسبت به زمین دارد.

 

در نهایت می‌توان گفت که خطر انتشار ویروس در فضا شدیدتر است و درمان در آنجا متفاوت است.

 

«جاناتان کلارک» در نهایت افزود: اگر ویروسی مانند «کرونا ویروس» در فضا پخش شود، فضانوردان کار‌هایی را انجام می‌دهند که ما در زمین پیگیری می‌کنیم. به عنوان مثال در چنین مواردی فضانورد قرنطینه می‌شود.
منبع:  ایسنا

ارسال نظر