پزشکیان: هیچکس بر دیگری برتر نیست و برتری به تقواست باند قاچاق سوخت در نیروگاه شهید رجایی منهدم شد وزیر آموزش و پرورش: تدابیری برای حل مشکلات آموزش و پرورش خوزستان در نظر گرفته شده است ظریف، عبدالعلی‌زاده و شریف زادگان عضو شورای‌عالی آمایش سرزمین شدند «حسین ذوالفقاری» دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر شد سخنگوی شورای نگهبان: انتخابات شورا‌ها درصورت عدم اصلاح قانون توسط مجلس سال آینده برگزار می‌شود موافقت نماینده ولی‌فقیه با مطالبات مولوی حسین‌زهی تست موفق آمیز جدیدترین تسلیحات و موشک‌ها در رزمایش ارتش رزمایش امنیتی تهاجمی و متحرک نزاجا پایان یافت دبیر ستاد امر به معروف: سند جامع «امر به معروف» در انتظار تصویب مجمع تشخیص مصلحت است سرلشکر باقری: ایران در رزمایش بین المللی دریایی پاکستان شرکت خواهد کرد پزشکیان: وزیر نیرو گفت اگر دو ساعت خاموشی بدهیم، مشکل حل می‌شود، اما محاسبه درست نبود انهدام شبکه تکفیری ـ سلفی در سرپل‌ذهاب سرلشکر باقری: ایران و‌ پاکستان برای تبدیل مرز‌ها به کانون دوستی تلاش می‌کنند سرپرست فرمانداری کرج منصوب شد

طرح سه فوریتی تعطیلی یک ماهه کشور از دستورکار مجلس خارج شد

طرح سه فوریتی تعطیلی کشور برای مقابله با کرونا از دستورکار مجلس شورای اسلامی خارج شد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۴۱ - ۱۹ فروردين ۱۳۹۹ - 2020 April 07
کد خبر: ۳۹۸۰۸

به گزارش راهبرد معاصر، طرح سه فوریتی تعطیلی یک‌ماهه مجلس برای مقابله با کرونا در دستورکار جلسه امروز (سه‌شنبه ۱۹ فروردین ماه) پارلمان قرار گرفت.

 

نمایندگان مجلس پس از استماع نظرات موافقان و مخالفان این طرح سه فوریتی، نهایتاً این طرح را از دستورکار مجلس خارج کردند.

 

در همین رابطه، مسعود پزشکیان که ریاست جلسه علنی مجلس را برعهده داشت گفت: با توجه به اینکه برای طرح سه فوریتی، قانون محل منابع تعیین نکرده، لذا نباید در دستورکار مجلس قرار گیرد.

 

* متن طرح سه فوریتی تعطیلی کشور برای یک ماه بر اساس اصل ۷۹ قانون اساسی به این شرح است:

ماده واحده:

کل کشور برپایه استفاده از ظرفیت اصل ۷۹ قانون اساسی کلیه مراکز دولتی، عمومی و خصوصی به مدت یک ماه از زمان تصویب این قانون تعطیل اعلام شود

 

تبصره ۱:

دولت موظف است ظرف ۲۴ ساعت پس از تصویب این قانون، ضوابط شرایط کرونایی را تدوین و جهت اجرا به تمامی دستگاه‌ها و شهروندان برای اجرا، ابلاغ کند.

 

تبصره ۲:

دستگاه‌های اجرایی مکلف هستند از زمان تصویب این قانون تا پایان زمان اجرا موارد زیر را انجام دهند.

۱- تامین مایحتاج دهک‌های پایین جامعه و واریز حقوق کامل دو ماهه برای تمامی آن‌ها به صورت پیش تراکنش.

۲-واریز کمک معیشتی دو ماه پیش رو برای افراد تحت پوشش کمیته امداد و بهزیستی که استثنائاً در این دو ماه بایستی این مبلغ دو برابر شرایط عادی باشد.

۳-برنامه مدیریت تردد خودرو‌ها در درون شهری و بین شهری و نحوه اجرا و ابلاغ جرایم تخلفی از سوی راهنمایی و رانندگی و وزارت کشور.

۴-پرداخت کامل حقوق کارکنان دولت با هر نوع قرارداد (رسمی، پیمانی، قراردادی، شرکتی) در زمان تعطیلی

۵- استفاده رایگان از خدمات اینترنتی برای کلیه کاربران اعم از خانگی و همراه

۶- قبوض آب، برق، تلفن و گاز تا مصرف حد استاندارد رایگان و بالاتر از آن به صورت عادی محاسبه و پس از پایان قرنطینه پرداخت می‌شود.

۶-برنامه مدیریت تردد خودرو‌ها در درون شهری و بین شهری و نحوه اجرا و ابلاغ جرایم تخلفی از سوی راهنمایی و رانندگی و وزارت کشور.

۷- برنامه‌ریزی جهت برگزاری کلیه آزمون‌های سراسری و آزمون‌های مدارس در تابستان

 

تبصره ۲:

نحوه تامین منابع مالی تعطیلی یک ماه کشور.

الف: عدم فروش بنزین سهمیه‌ای و ارائه آن به صورت کاملا آزاد با نرخ واحد ۳۰۰۰ تومان، لازم به ذکر است با توجه به عدم تردد در این مدت و لزوم تخصیص یارانه به مصارف خانگی نظیر آب و برق و اینترنت، بنزین یارانه‌ای در مدت تعطیلی قطع و بودجه‌اش صرفا مصرف رفاه خانوار‌ها و موارد مذکور خواهد شد.

ب: یک میلیارد دلار مورد نظر دولت با برداشت از صندوق توسعه ملی و با اذن رهبری.

ج: تمامی مبلغ واریزی از صندوق پول جهانی

 

تبصره۳:

امروز روز همبستگی تمامی جریان‌های سیاسی، قوای سه‌گانه، سازمان‌ها، ارگان‌ها و نیرو‌های نظامی و انتظامی است تا برای نجات جان ملت تلاش همگانی کرده و آن را در معرض دید و قضاوت ملت قرار دهند بر همین مبنا تمامی ارگان‌ها اعم از ستاد کل نیرو‌های مسلح، نظامی و انتظامی، سپاه، ارتش، بسیج، و حتی ارگان‌های عمومی و نیمه عمومی از ستاد اجرایی فرمان، آستان قدس، شستا و تمامی مجموعه‌های زیر نظر وزارت رفاه و ... موظف هستند تا پایان دوره یک ماهه برای مقابله با کرونا همکاری صد در صد با ستاد مقابله در دولت را داشته باشند و هماهنگ عمل کنند و تمامی نیرو‌های انسانی متخصص، ابزار و امکانات لجستیکی از آمبولانس تا هر چیز دیگری و امکانات مالی ممکن را در اختیار کامل ستاد مقابله قرار دهند.

 

تبصره ۴:

صدا و سیما موظف است یکی از شبکه‌های خود را به صورت ۲۴ ساعته در اختیار وزارت بهداشت قرار دهد تا این وزارت خانه در تمامی ساعات شبانه روز به آموزش و گزارش و پاسخگویی شهروندان بپردازد، لازم به ذکر است گزارش‌های ستاد، گزارش‌های هیات نظارت بر عملکرد ستاد و بسته‌های آموزشی وزارت بهداشت برای شهروندان تنها باید از همین شبکه پخش شود و تمام هزینه‌های این شبکه از محل اعتبارات صدا و سیما باید تامین شود.

 

تبصره ۵:

معاونت حقوقی ریاست جمهوری و قوه قضاییه موظف است همزمان تمامی موارد قضایی برخورد با متخلفان از این قانون را در سطوح مختلف تهیه و بر اساس آن نسبت به متخلفان اعم از شهروندان، نیرو‌های دولتی، اجرایی، قضایی، نظامی و انتظامی را تهیه و برای برخورد در اختیار دستگاه قضایی قرار دهند.

 

تبصره ۶:

به منظور سرعت‌بخشی در تصمیمات و جامع بودن امور در ستاد مقابله با کرونا بایستی افراد زیر نیز در ستاد مذکور حضور با حق رای داشته باشند.

نایب رییس اول مجلس

رییس کمیسیون بهداشت و درمان

دادستان کل کشور

رییس سازمان بازرسی کل کشور

 

تبصره ۷:

دولت موظف است برای تمام دوره کار کادر درمان و پرستاری و اداری و بیمارستانی درگیر با کرونا از اول اسفند تا پایان بحران، علاوه بر حقوق ماهیانه حق ماموریت لحاظ و پرداخت کند.

 

تبصره ۸:

تمامی شهروندان هیچگونه حق تردد در درون و بیرون شهر‌ها نداشته و در تمام مدت سی روز باید در منزل بمانند به غیر از موارد کاملا ضروری برای درمان که این نوع تردد‌ها بایستی با هماهنگی وزارت بهداشت و از طریق شماره تماس‌هایی که اعلام خواهند کرد، صورت پذیرد.

 

تبصره ۹:

رییس جمهور به عنوان رییس ستاد مقابله موظف است بعد از پایان ماموریت ستاد، گزارش کامل از عملکرد را در صحن علنی ارایه کند.

 

تبصره ۱۰:

لازم به ذکر است تمام موارد مذکور در مواد و تبصره‌های بالا از قوانین کرونایی تا موضوع یارانه بنزین و شورای عالی مدنظر فقط تا پایان دوران تعطیلی کشور قابل اجراست و با پایان یافتن شرایط تعطیلی، شرایط به قبل از آن بازمی‌گردد.

 

تبصره ۱۱:

در خصوص تعطیلی کامل کشور، جلسات هیات دولت، جلسات علنی مجلس شورای اسلامی و ستاد مرکزی قوه قضاییه رییس قوه و معاونان آن استثنا بوده و به هیچ وجه نباید تعطیل شود.

 

(تنها در صورت مغایرت مکان جلسات با پروتکل‌های وزارت بهداشت، مکان جلسات می‌تواند تغییر کند، به عنوان مثال جلسات علنی مجلس شورای اسلامی می‌تواند به مکان محل جلسات سران کشور‌های اسلامی انتقال یابد).

منبع: فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر