عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد
مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا:

درباره تمدید تحریم های تسلیحاتی علیه ایران فکر می کنیم

مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه گفته باید درباره تعامل با آمریکا در خصوص تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران فکر کند.
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۷ - ۲۶ ارديبهشت ۱۳۹۹ - 2020 May 15
کد خبر: ۴۲۹۹۳

به گزارش راهبرد معاصر، «جوزپ بورل»، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا روز جمعه به سئوالی درباره تلاش آمریکا بری تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران پاسخ داد. 

 

بورل در پاسخ به سئوال خبرنگار وال‌استریت‌ژورنال مبنی بر اینکه آیا او در کسوت رئیس کمیسیون مشترک برجام با مطالبه آمریکا جهت تمدید ممنوعیت فروش سلاح به ایران همکاری خواهد کرد یا اینکه به بندهای توافق هسته‌ای پایبند خواهد بود، گفت: «باید درباره آن فکر کنیم ولی در حال حاضر نمی‌توانم درباره چیزی که اتفاق نیفتاده به شما توضیح دهم.» 

 

مایک پامپئو، وزیر خارجه آمریکا بارها تأکید کرده کشورش در تلاش است اجازه ندهد تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران در اکتبر سال جاری میلادی برداشته شود.

 

پامپئو با بیان اینکه آمریکا با شورای امنیت سازمان ملل متحد برای تمدید تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران در ارتباط است گفته اجازه نخواهد داد تحریم‌های فروش تسلیحات به ایران برداشته شود.

 

آمریکا پیش‌نویس قطعنامه‌ای را برای تمدید این تحریم‌ها میان اعضای شورای امنیت توزیع کرده است. تصویب این قطعنامه مستلزم موافقت دست‌کم ۹ عضو شورای امنیت بدون وتوی اعضای دائم این شورا است. 

 

چین و روسیه که جزو اعضای دائم شورای امنیت هستند در حال حاضر به صراحت مخالفت خودشان را با این قطعنامه ابراز کرده‌اند. 

 

مقام‌های آمریکایی گفته‌اند در صورتی که طرح تمدید تحریم‌های تسلیحاتی با موافقت شورای امنیت تصویب نشود، واشنگتن به دنبال رجوع به یکی از بندهای برجام برای احیای تحریم‌ها علیه ایران خواهد بود.

 

کارشناسان می‌گویند آمریکا از آن جهت که اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ از برجام خارج شده جزو طرف‌های مشارکت‌کننده در «برجام» نیست و نمی‌تواند از بندهای این توافق برای تمدید تحریم‌ها علیه ایران استفاده کند.

 

از طرف دیگر، مقام‌های دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا ادعا می‌کنند آمریکا با خروج از برجام این توافق را «نقض» نکرده و هنوز یکی از طرف‌های مشارکت‌کننده در آن محسوب می‌شود. 

 

ماده‌ای در برجام که مقام‌های دولت آمریکا مدعی هستند می‌توانند از آن برای بازگرداندن تحریم‌های تسلیحاتی علیه ایران استفاده کنند «ساز و کار حل و فصل اختلافات» است که با نام‌های دیگری مانند «مکانیسم ماشه» یا «ساز وکار بازگشت خودکار تحریم‌ها» هم شناخته شده است. 

 

منبع: فارس

کلمات کلیدی: جوزپ بورل
مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده