به گزارش راهبرد معاصر، برای بسیاری از افراد به ویژه افراد بهبودیافته از کرونا، این سوالات پیش میآید که آیا امکان ابتلای مجدد به ویروس کرونا وجود دارد یا آیا بعد از اولین ابتلا، آنتیبادیها میتوانند به ایمنی بدن برای جلوگیری از دومین حمله این ویروس کمک کنند؟ اگر این آنتیبادیها توانایی کمک به بدن را دارند، این کمک تا چه زمانی ادامه دارد؟
دکتر بن کیلینگلی، مشاور طب حاد و بیماریهای عفونی در بیمارستان دانشگاه کالج لندن میگوید: طی تحقیقات انجام شده مقاومت افراد مبتلا شده به کرونا تا ابتلای دوباره آنان یک سال زمان میبرد و بعد از یک سال امکان ابتلای مجدد به این ویروس وجود دارد.
همچنین دکتر جوشوا شیفر، متخصص بیماریهای عفونی در مرکز تحقیقات سرطان فرد هوچینسون در ایالات متحده آمریکا هم گفت هرگونه علائم مجدد این بیماری نیاز به آزمایش دوباره دارد.
چندی پیش در کرهی جنوبی در پی مثبت اعلام شدن نتیجه آزمایش افراد بهبودیافته از کرونا، نگرانیهایی به وجود آمد. نتایج بدست آمده از تحقیقات کرهایها از این افراد نشان داد که علت مثبت شدن آزمایش دوباره این افراد وجود ویروسهای مرده موجود در ریهها است. این ویروسهای مرده غیرفعال هستند و نمیتوانند دلیل ابتلا یا انتقال این بیماری باشند.
سازمان جهانی بهداشت نیز اعلام کرد تنها دلیل مثبت شدن آزمایشها این است که آزمایش PRC (یکی از انواع آزمایشهای تشخیص کرونا) مبتنی بر شناسایی ژنتیک ویروس است و نمیتوان فهمید که آیا این ویروس فعال است.
افراد بهبودیافته بعد از اولین ابتلا دچار عوارض کوتاه مدت و بلندمدت میشوند. این عوارض بر اساس عملکرد و زمان پاسخ دستگاه ایمنی بدن فرد، میتواند متفاوت باشد؛ به طور مثال بعضی افراد بعد از بهبودی ممکن است به علت عفونت موجود در ریهها دچار تنگی نفس شوند. حتی گفته شده است بعضی از فوتبالیستها بعد از ابتلا به کرونا و بهبودی از آن نمیتوانند به ورزش حرفهای خود ادامه دهند.
با این حال امکان ابتلا برای دومین بار در افراد یکی از پیچیدهترین موضوعاتی است که مطرح میشود و دانشمندان در پی کشف اطلاعات جدیدتری از آن هستند.
منبع: باشگاه خبرنگاران