حمایت عربستان از مصر و سودان در موضوع سد النهضه-راهبرد معاصر
فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد

حمایت عربستان از مصر و سودان در موضوع سد النهضه

نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل گفت که ریاض همچنان بر موضع خود درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تاکید داشته و در این باره با روسیه و چین در ارتباط است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۲ - ۱۱ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 01
کد خبر: ۴۸۵۰۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ پادشاه عربستان سعودی امنیت آبی مصر و سودان را به امنیت کشورهای عربی گره زد و گفت که کشورش با هرگونه اقدام یا عملی که حقوق آبی این دو کشور را نقض کند؛ مخالف است.

 

به گزارش خبرگزاری رسمی سعودی (واس)، سلمان بن عبدالعزیز آل سعود سه‌شنبه در جلسه کابینه وزیران در واکنش به تنش آبی بین کشورهای حوزه رود نیل گفت: «عربستان سعودی با هرگونه اقدام یا عملی که ناقض حقوق همه طرف‌های سهیم در آب نیل باشد، مخالف است و بر اهمیت ازسرگیری گفت‌وگوها برای دست‌یابی به توافق عادلانه تأکید دارد».

 

پادشاه سعودی همچنین امنیت آبی کشورهای مصر و سودان را «امنیت جدایی ناپذیر عربی» دانست.

 

نزدیک به یک سال است که سه کشور مصر، سودان و اتیوپی بر سر برداشت از آب نیل به اختلاف شدیدی رسیده‌اند. اتیوپی که در سرشاخه رود نیل قرار دارد، با احداث سد بزرگ النهضه به دنبال آب‌گیری آن در سه سال است تا با آب جمع شده در پشت این سد، برق تولید کرده و مقداری را مصرف و مازاد را صادر کند.

 

در صورت عملی شدن این طرح، مصر و سودان که در آبراهه و پایین دست نیل قرار دارند، با کاهش شدید آب مواجه خواهند شد و این مسئله می‌تواند به بحران در این دو کشور منجر شود. پیشنهاد خارطوم و قاهره به آدیس آبابا این است که سد مذکور در بازه زمانی ۲۱ ساله پر شود تا تبعات برداشت از آب نیل، در پایین دست کمتر شود./ فارس

ارسال نظر