حمایت عربستان از مصر و سودان در موضوع سد النهضه-راهبرد معاصر
پاسخ تلافی جویانه حزب الله به اسرائیل | شلیک ۴۰ موشک به شهر «الصفد» واکنش فوری رویترز به ادعای ترور سید حسن نصرالله الجزیره: ۳۰۰ نفر در انفجار امروز بیروت شهید شده اند آماده باش سفارتخانه‌های رژیم صهیونیستی در سراسر جهان سخنگوی وزارت امور خارجه: آمریکا هم باید پاسخگوی جنایت رژیم صهیونیستی در بیروت باشد نتانیاهو سفرش به نیویورک را ناتمام گذاشت بیانیه سفارت ایران در بیروت در پی حمله رژیم صهیونیستی به ضاحیه جنوبی حملات شدید و وحشیانه رژیم صهیونیستی به ضاحیه بیروت ادعای رژیم صهیونیستی درباره حمله به مقر اصلی حزب الله در بیروت جوسازی و اظهارات جنگ‌افروزانه نتانیاهو در تریبون سازمان ملل واشنگتن پست: اسرائیل ادوات نظامی را به مرز لبنان منتقل کرده است هشدار رژیم اشغالگر به صهیونیست‌ها درباره سفر به ۱۵ کشور بیانیه نیرو‌های مسلح یمن درباره حملات موشکی و پهپادی به تل‌آویو و عسقلان فاکس نیوز: نتانیاهو تمایلی به آتش‌بس ندارد طالبان: در حال مذاکره با مقامات ایران برای حل مشکل مهاجران هستیم

حمایت عربستان از مصر و سودان در موضوع سد النهضه

نماینده عربستان سعودی در سازمان ملل گفت که ریاض همچنان بر موضع خود درباره تمدید تحریم تسلیحاتی ایران تاکید داشته و در این باره با روسیه و چین در ارتباط است.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۲ - ۱۱ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 01
کد خبر: ۴۸۵۰۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ پادشاه عربستان سعودی امنیت آبی مصر و سودان را به امنیت کشورهای عربی گره زد و گفت که کشورش با هرگونه اقدام یا عملی که حقوق آبی این دو کشور را نقض کند؛ مخالف است.

 

به گزارش خبرگزاری رسمی سعودی (واس)، سلمان بن عبدالعزیز آل سعود سه‌شنبه در جلسه کابینه وزیران در واکنش به تنش آبی بین کشورهای حوزه رود نیل گفت: «عربستان سعودی با هرگونه اقدام یا عملی که ناقض حقوق همه طرف‌های سهیم در آب نیل باشد، مخالف است و بر اهمیت ازسرگیری گفت‌وگوها برای دست‌یابی به توافق عادلانه تأکید دارد».

 

پادشاه سعودی همچنین امنیت آبی کشورهای مصر و سودان را «امنیت جدایی ناپذیر عربی» دانست.

 

نزدیک به یک سال است که سه کشور مصر، سودان و اتیوپی بر سر برداشت از آب نیل به اختلاف شدیدی رسیده‌اند. اتیوپی که در سرشاخه رود نیل قرار دارد، با احداث سد بزرگ النهضه به دنبال آب‌گیری آن در سه سال است تا با آب جمع شده در پشت این سد، برق تولید کرده و مقداری را مصرف و مازاد را صادر کند.

 

در صورت عملی شدن این طرح، مصر و سودان که در آبراهه و پایین دست نیل قرار دارند، با کاهش شدید آب مواجه خواهند شد و این مسئله می‌تواند به بحران در این دو کشور منجر شود. پیشنهاد خارطوم و قاهره به آدیس آبابا این است که سد مذکور در بازه زمانی ۲۱ ساله پر شود تا تبعات برداشت از آب نیل، در پایین دست کمتر شود./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار