به گزارش راهبرد معاصر صدها نفر از دانشگاهیان، نویسندگان و شخصیتهای ادبی و فرهنگی استرالیا طی نامه ای برنامه رژیم اسرائیل در اشغال بخش بزرگی از کرانه باختری را محکوم کردند.
به نوشته وبگاه انگلیسی «العربی» تاکنون ۷۶۹ شخصیت فرهیخته استرالیایی از جمله نویسندگان، هنرمندان و اساتید دانشگاهی با امضای این نامه سرگشاده دولت استرالیا را به دلیل همدستی با رژیم صهیونیستی در سرکوب مردم فلسطین محکوم کردهاند.
استرالیا ماه گذشته یکی از دو کشوری بود که علیه قطعنامه شورای حقوق بشر سازمان ملل متحد در محکومیت تل آویو رای داد.
به نوشته این وبگاه، در این نامه از دولت استرالیا خواسته شده که به طور علنی با برنامه های اشغال کرانه باختری از سوی رژیم صهیونیستی مخالفت کرده و چراغ سبز نشان دادن به این رژیم درنقض حقوق بشر و قوانین بین المللی را متوقف سازد.
دربخشی از این نامه آمده است: «طرح الحاق از سوی اسرائیل واقعیت آپارتاید را که در حال حاضر وجود دارد تقویت خواهد کرد. این طرح فلسطینیها که از نظر اقتصادی، اجتماعی و سیاسی از یکدیگر جدا شده اند را در کرانه باختری و غزه محدود میکند.»
صدها نفر از شهروندان «کپنهاگ» پایتخت دانمارک نیز روز شنبه در اعتراض به طرح اشغال کرانه باختری دست به تظاهرات زدند.
معترضان با خطاب قرار دادن مسئولان دانمارکی، از آنها درخواست کردند به حمایت از فلسطین پرداخته و با اعمال فشار علیه رژیم صهیونیستی، آن را وادار به تبعیت از قوانین بینالمللی کنند.
طی روزهای گذشته نیز روسای جمهور، وزرای خارجه و برخی مقامات سیاسی و فرهنگی اسبق کشورهای آمریکای لاتین خواستار تحریم رژیم اسرائیل جهت عقب نشینی از طرح اشغال بخش هایی از کرانه باختری شدند.
«بنیامین نتانیاهو»، نخستوزیر رژیم صهیونیستی پیش از این قرار بود یکم جولای بخشهایی از کرانه باختری را در راستای طرح «معامله قرن» آمریکا رسماً اشغال کند. با وجود این، کابینه رژیم صهیونیستی اعلام کرد که پیشبرد این طرح به تأخیر افتاده است.
رژیم صهیونیستی گفت در حال نهایی کردن جزئیات این طرح با کاخ سفید است. صدها هزار اسرائیلی در شهرکهایی یهودینشین که رژیم صهیونیستی بعد از جنگ ۱۹۶۷ و اشغال سرزمینهای فلسطینی در کرانه باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است سکونت دارند.
فارس