به گزارش راهبرد معاصر، محمدرضا قدیر عصر امروز در چهل و پنجمین جلسه ستاد پیشگیری، هماهنگی و فرماندهی عملیات پاسخ به بحران قم اظهار داشت: بالاترین میزان بستری در قم در ارتباط با شیوع کروناویروس، در اسفندماه سال 98 است و در اویل سال رشد شیوع بیماری کاهش یافت، اما در خردادماه رشد تستهای مثبت، به 50 درصد رسید.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم افزود: در روزهای اخیر، افزایش شیوع پنج برابری کرونا در قم، نگران کننده است و باید در رعایت پروتکلهای بهداشتی، سختگیریهای بیشتری اتفاق بیفتد.
وی اظهار داشت: در این شرایط باید تجمعات باید به حداقل برسد، از طرفی در اطلاعرسانیهای وسیع و هشدارهای عمومی باید از عادیسازی شرایط پرهیز کرد، البته هدف ما ایجاد اضطراب و نگرانی نیست، اما باید درصد کاهش آمار باشیم.
قدیر بیان کرد: تا یک ماه قبل تعداد تستهای مثبت در استان کمتر از 15 درصد از کل تستها بود و این جهش در ویروس کرونا مورد تایید وزارت بهداشت نیز قرارگرفته و نیاز به مدیریت بحران دارد.
وی تصریح کرد: اگر چه شاهد افزایش شیوع بیماری در قم بودهایم اما خوشبختانه میزان مرگومیر این بیماری با جهش صورت گرفته افزایش نیافت، هر چند باید مراقبتها را چند برابر کرد.
210 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان در بخشهای مراقبت ویژه بستری هستند
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: هم اکنون 210 بیمار مبتلا به کرونا در بیمارستانهای استان در بخشهای مراقبت ویژه بستری هستند.
وی ادامه داد: در ابتدای آغاز شیوع، میانگین سن ابتلا به بیماری 51 سال برآورد میشد که این میزان میانگین به 53 سال افزایشیافته است.
قدیر در مورد تولید و توزیع ماسک نیز عنوان کرد: مجوزهای تولید ماسک در استان قم تا پایان شهریورماه تمدید میشود تا در روند تولید، مشکلات کمتری داشته باشیم.
وی بیان کرد: یکی از فرآیندهای مهم در رعایت پروتکلهای بهداشتی، استفاده از ماسکهای خانگی است که باید به صورت یک فرهنگ دربیاید و دستگاههای اطلاع رسانی و فرهنگی در این باره تلاش کنند.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی قم خاطرنشان کرد: آموزش، اطلاع رسانی و آگاهی بخشی به مردم اهمیت زیادی در کاهش بیماری دارد و باید با ظرافتهای خاص دنبال شود تا تاثربخشی بیشتری داشته باشد.
منبع: تسنیم