اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می‌کنیم سهمیه بنزین در کارت‌های بانکی؛ اجرای طرح نهایی از مرداد ۱۴۰۴ صدور مجوز افتتاح اولین شعبه بانک روسی در ایران هشدار آبفا درباره تداوم خشکسالی در تهران / کاهش ۴۵ درصدی بارندگی و افت منابع آبی سد ماملو واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد روز‌های پنجشنبه شعب کشیک بانک‌ها دایر است قیمت طلا، دلار، سکه و ارز ۱۴۰۴/۰۲/۲۳ پرداخت دیه ۵۹ جان باخته حادثه بندر رجایی جاده چالوس تا پایان اردیبهشت مسدود است تعرفه بسته‌های اینترنت تغییر می‌کند؟ درآمد ماهانه ۱۵ میلیون تومانی خانواده‌های محروم در طرح توانمندسازی محرومان تمدید معافیت واردات طلا، نقره و پلاتین خام از مالیات تا آذر ۱۴۰۴ وزیر کار: مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی با ۳۰ درصد افزایش واریز می‌شود گوشت گرم از فهرست کالا‌های اساسی خارج شد

مهار انتظارات تورمی افزایش نرخ ارز

یک کارشناس اقتصادی با اشاره به دلایل کاهش قیمت ارز در دو روز اخیر، گفت: با شکست توهم افزایش نرخ ارز در داخل، صادرکنندگان نیز سریع‌تر ارز در اختیار خود را باز می‌گردانند که این اقدام به افزایش عرضه و تعدیل نرخ‌ها می‌انجامد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۵ - ۳۱ تير ۱۳۹۹ - 2020 July 21
کد خبر: ۵۱۵۷۲

به گزارش راهبرد معاصر، حمید دیهیم با بیان این که متاسفانه بیش از آنچه تقاضای واقعی در بازار ارز وجود داشته باشد، انتظار تورمی در این حوزه ایجاد شده است، اظهارداشت: همین رویه باعث شده نرخ ارز بدون هیچ توجیهی افزایش یابد و همه بازار را از خود متاثر کند.

 

وی افزود: بانک مرکزی با وجود همه محدودیت‌های ارزی موجود ناشی از تحریم و یا حبس منابع در خارج از کشور، حباب انتظار تورمی را هدف قرار داد و این حباب را تا حدودی تخلیه کرد.

 

این اقتصاددان با تاکید بر این که تزریق منابع ارزی حاصل از وصول مطالبات می‌تواند اقدام بعدی بانک مرکزی برای تعدیل نرخ‌ها در بازار باشد، گفت: البته منابع ارزی نیز محدود است و به همین دلیل باید با اطمینان دادن به متقاضیان واقعی نسبت به تامین ارز مورد نیازشان، سفته‌بازان را نیز نسبت به نوسان‌های پیش رو هوشیار کرد.

 

به گفته وی با این روش، ارزی که بی‌دلیل نزد دلالان ذخیره شده، به بازار بر می‌گردد و موج کاهش نرخ ارز به راه خواهد افتاد.

 

دیهیم همچنین به لزوم بازگشت ارز حاصل از صادرات اشاره کرد و تصریح کرد:‌ گرچه صادرکنندگان نیز با مشکلات ناشی از عدم فروش برخی محصولات و یا وصول دیرهنگام مطالبات از خریداران خارجی مواجهند، اما برخی از آنها هم نیم‌نگاهی به افزایش نرخ ارز در بازار داخل دارند و در نتیجه ترجیح می‌دهند در آخرین مهلت قانونی ارز خود را بازگردانند.

 

وی ادامه داد: با شکست توهم افزایش نرخ ارز در داخل، صادرکنندگان نیز سریع‌تر ارز در اختیار خود را باز می‌گردانند که این اقدام به افزایش عرضه و تعدیل نرخ‌ها می‌انجامد.

 

منبع: فارس

ارسال نظر