تلاش آمریکا برای اعمال فشار بر FATF علیه ایران-راهبرد معاصر
چه خودرو‌هایی شرایط فروش خارج از سامانه را دارند؟ سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عرضه اولیه سهام زاگرس دارو پارسیان در فرابورس ایران + جزییات وزیر نیرو: ۶ هزار مگاوات برق تا تابستان آتی وارد شبکه می‌شود طرح فروش نقدی و اقساطی مدیران خودرو دی ۱۴۰۳ + جدول و شرایط شرایط پیش فروش سایپا برای متقاضیان سامانه یکپارچه اعلام شد + جدول ممنوعیت فروش خودرو‌های وارداتی خارج از سامانه زیان ۲.۲ میلیارد دلاری سرقت رمزارز در ۲۰۲۴  ۴۴ میلیون نفر سود سهام عدالت گرفتند  قیمت جهانی طلا امروز ۱۴۰۳/۰۹/۳۰ قیمت مصوب میوه شب یلدا اعلام شد/ قیمت هندوانه، انار، خرمال، موز و نارنگی یارانه آذر واریز شد / دهک‌های چهارم تا نهم حسابشان را چک کنند شرایط فروش فوق العاده خودرو چانگان CS۳۵ تیپ ۳ واریز سود به بیش از ۴۴ میلیون مشمول سهام عدالت خاتمه یافت وزیر کار: ناترازی‌ها بیشتر از آنکه به شرایط امروز مربوط باشد، ریشه در برخی تصمیمات گذشته دارد

تلاش آمریکا برای اعمال فشار بر FATF علیه ایران

چهار سناتور آمریکایی در نامه‌ای به وزارت خزانه‌داری کشورشان خواستار آن شده‌اند که واشنگتن از نفوذش در «کارگروه ویژه اقدام مالی» علیه ایران استفاده کند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۷ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۷ - 2019 February 22
کد خبر: ۵۲۶۲

به گزارش راهبرد معاصر ، چهار نماینده مجلس سنای آمریکا در نامه‌ای به وزارت خزانه‌داری این کشور خواستار استفاده از «نفوذ» این کشور برای بازگرداندن ایران به فهرست سیاه «کارگروه ویژه اقدام مالی» (FATF) شده‌اند.

 

سناتورهای آمریکایی در این نامه که به رویت پایگاه «واشنگتن‌فری‌بیکن» رسیده نوشته‌اند: «از رأی و نفوذ ایالات متحده برای تضمین اینکه FATF بار دیگر اقدامات تقابلی علیه ایران را از سر می‌گیرد، استفاده کنید.»

 

کارگروه اقدام مالی خودش را نهادی بین‌المللی برای مبارزه با پولشویی معرفی می‌کند برای اولین بار در تیرماه سال ۱۳۹۵ به مدت ۱۲ ماه «اقدامات تقابلی» و تنبیهی علیه ایران را معلق کرد. این کارگروه علی‌رغم این نام ایران را در فهرست سیاه خود نگاه داشت.

 

این کارگروه در سال ۱۹۸۹ در پاریس توسط سران گروه هشت (G8) و با مأموریت ادعایی پولشویی تأسیس شد. سران گروه جی-۸ ضرورت تشکیل چنین نهادی را یکسان کردن مقررات بانکی و مبارزه با پولشویی عنوان کردند.

 

در سال ۲۰۰۱ و بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر، آنچه «تأمین مالی تروریسم» خوانده شده در دستور کار فعالیت‌های گروه ویژه اقدام مالی FATF قرار گرفت. نظارت بر عملکرد شبکه بانکی در سطح جهانی و در سطح کشورها رسالت اصلی FATF محسوب می‌شود.

 

با وجود این، مواضعی که مقام‌های آمریکایی ابراز می‌کنند نشان می‌دهد که آنها FATF را ابزار مناسبی برای اعمال هر چه موثر تحریم‌ها علیه کشورهای ناهمسو با سیاست‌های آمریکا می‌دانند.

 

چهار سناتور آمریکایی در نامه خود مدعی شده‌اند ایران با گذشت دو سال از تعلیق اقدامات تقابلی هنوز تغییری در رویه‌هایش ایجاد نکرده است.

 

مقام‌های خزانه‌داری آمریکا از اظهارنظر درباره این موضوع خودداری کرده و حمایت سابق کاخ سفید از توافق ایران و FATF را یادآور شده‌اند.

ارسال نظر