آخرین خبر‌ها از پرونده منسوب به رئیس سازمان خصوصی‌سازی عرضه سکه‌های بهار آزادی تاریخ ۱۴۰۴ از نیمه اسفندماه وزیر نفت: ۷۰ هزار بشکه در روز به تولید نفت خام افزوده شد از سرگیری مجدد پرواز مشهد-کراچی با پرواز ایران ایر از ۵ اسفند رئیس سابق سازمان برنامه و بودجه: بعد از سال ۱۳۹۷ که خروج برجام اتفاق افتاد وضع مجموع عمومی اداره دولت متاثر شد ساعت ۲۳ امشب آخرین فرصت واریز وجه حراج سکه طلای مرکز مبادله ایران کنسرو ماهی ۱۴ درصد گران شد تغییر محدودیت سقف دارایی اشخاص در گواهی سپرده شمش نقره کندوان و هراز برفی است؛ انسداد ۳ محور فرعی افزایش مجدد قیمت لبنیات صحت دارد؟ ورود مجلس به مسدودسازی درگاه‌های پرداخت رمزارز قیمت طلا در بازار ایران اول بهمن ۱۴۰۳ / سکه در کانال ۵۷ میلیون تومان دوام نیاورد یارانه دی ماه واریز شد مهلت ۲ هفته‌ای بارگذاری یا اصلاح اطلاعات حقوق و مزایای کارکنان در سال ۱۴۰۳ معاون وزیر کار: ۳۰ درصد از جمعیت ۱۸ تا ۲۴ سال کشور، تحصیلات متوسطه دوم ندارند

تلاش آمریکا برای اعمال فشار بر FATF علیه ایران

چهار سناتور آمریکایی در نامه‌ای به وزارت خزانه‌داری کشورشان خواستار آن شده‌اند که واشنگتن از نفوذش در «کارگروه ویژه اقدام مالی» علیه ایران استفاده کند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۲۷ - ۰۳ اسفند ۱۳۹۷ - 2019 February 22
کد خبر: ۵۲۶۲

به گزارش راهبرد معاصر ، چهار نماینده مجلس سنای آمریکا در نامه‌ای به وزارت خزانه‌داری این کشور خواستار استفاده از «نفوذ» این کشور برای بازگرداندن ایران به فهرست سیاه «کارگروه ویژه اقدام مالی» (FATF) شده‌اند.

 

سناتورهای آمریکایی در این نامه که به رویت پایگاه «واشنگتن‌فری‌بیکن» رسیده نوشته‌اند: «از رأی و نفوذ ایالات متحده برای تضمین اینکه FATF بار دیگر اقدامات تقابلی علیه ایران را از سر می‌گیرد، استفاده کنید.»

 

کارگروه اقدام مالی خودش را نهادی بین‌المللی برای مبارزه با پولشویی معرفی می‌کند برای اولین بار در تیرماه سال ۱۳۹۵ به مدت ۱۲ ماه «اقدامات تقابلی» و تنبیهی علیه ایران را معلق کرد. این کارگروه علی‌رغم این نام ایران را در فهرست سیاه خود نگاه داشت.

 

این کارگروه در سال ۱۹۸۹ در پاریس توسط سران گروه هشت (G8) و با مأموریت ادعایی پولشویی تأسیس شد. سران گروه جی-۸ ضرورت تشکیل چنین نهادی را یکسان کردن مقررات بانکی و مبارزه با پولشویی عنوان کردند.

 

در سال ۲۰۰۱ و بعد از حادثه ۱۱ سپتامبر، آنچه «تأمین مالی تروریسم» خوانده شده در دستور کار فعالیت‌های گروه ویژه اقدام مالی FATF قرار گرفت. نظارت بر عملکرد شبکه بانکی در سطح جهانی و در سطح کشورها رسالت اصلی FATF محسوب می‌شود.

 

با وجود این، مواضعی که مقام‌های آمریکایی ابراز می‌کنند نشان می‌دهد که آنها FATF را ابزار مناسبی برای اعمال هر چه موثر تحریم‌ها علیه کشورهای ناهمسو با سیاست‌های آمریکا می‌دانند.

 

چهار سناتور آمریکایی در نامه خود مدعی شده‌اند ایران با گذشت دو سال از تعلیق اقدامات تقابلی هنوز تغییری در رویه‌هایش ایجاد نکرده است.

 

مقام‌های خزانه‌داری آمریکا از اظهارنظر درباره این موضوع خودداری کرده و حمایت سابق کاخ سفید از توافق ایران و FATF را یادآور شده‌اند.

ارسال نظر