به گزارش راهبرد معاصر رژیم غذایی مدیترانه به تازگی، رنگ و عطر آن شهرت دارد.
استفاده از سبزیجات تازه، توجه به رنگ و عطر در کنار سادگی آشپزی این منطقه، دستورات غذایی مدیترانهای را به یکی از کاربردیترین و متنوعترین روشهای متداول در آشپزی تبدیل کرده است.
اینبار بعد از دستور باباغنوج و پنیرهای طعمدار شده به سراغ یک دستور ساده و خوشمزه دیگر میرویم: (μελιτζάνες με φέτα (melitzánes me féta یا بادمجان و فتا
این ترکیب کلاسیک از بادمجان پخته شده، گوجه فرنگی، گیاهان معطر و پنیر فتا، یک غذای دلپذیر و مناسب برای فصل تابستان است.
با حدود یک کیلوگرم بادمجان میتوانید این غذا را برای برای شش تا هشت نفر تهیه کنید.
نکته: سعی کنید از بادمجانهایی بلند و با پوست تیره استفاده کنید.
ابتدا بادمجانها را شسته، بدون پوست گرفتن، از طول به دو قسمت مساوی برش میزنیم.
روی آنها را نمک میپاشیم و اجازه میدهیم تلخی بادمجان به صورت قطرات آب قهوهای رنگ خارج شود.
بادمجانها را زیر شیر آب گرفته و سپس آنها را خشک میکنیم.
به تابهای که روی شعله گاز گرم شده روغن زیتون اضافه میکنیم و لایههای بادمجان را به آرامی سرخ میکنیم تا نرم و قهوهای رنگ شوند.
نکته: روغن اضافی بادمجانهای سرخ شده را با کمک دستمال آشپزخانه بگیرید تا چربی اضافی، تازگی طعم و بافت سبزیجات را تحت تاثیر قرار ندهد.
در یک کاسه نیم کیلو گوجه فرنگی نگینی شده، پنج قاشق غذا خوری ریحان ساتوری شده، ۵ حبه سیر له و ریز شده، نمک و فلفل سیاه اضافه کرده و مخلوط میکنیم.
بادمجانها را در یک تابه جدید یا ظرف مخصوص فر میچینیم.
از مخلوط سبزیجات روی بادمجانها ریخته و با مقداری پنیر فتای ریز شده روی آن را پر میکنیم.
ظرف نهایی بادمجانها را در فری که از قبل روشن کرده بودیم به مدت ۴۵ دقیقه و با ۱۸۰ درجه سانتیگراد قرار میدهیم تا فرآیند پخت تکمیل شود.
نکته: اگر به فر یا آون توستر دسترسی ندارید میتوانید پخت را در یک تابه عمیق و در دار تکمیل و از برشته شدن سطح بادمجانها صرف نظر کنید.
روی بادمجانها را با کمی جعفری یا گشنیز خرد شده تزئین کنید تا علاوه بر عطر، رنگ غذای شما نیز تکمیل و زیباتر شود.
این غذای خوش طعم و ساده به عنوان غذای اصلی یا در کنار خوراکهای گوشتی قابل سرو است.
نوش جان
منبع: اسپروسایتز