اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می‌کنیم سهمیه بنزین در کارت‌های بانکی؛ اجرای طرح نهایی از مرداد ۱۴۰۴ صدور مجوز افتتاح اولین شعبه بانک روسی در ایران هشدار آبفا درباره تداوم خشکسالی در تهران / کاهش ۴۵ درصدی بارندگی و افت منابع آبی سد ماملو واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد روز‌های پنجشنبه شعب کشیک بانک‌ها دایر است قیمت طلا، دلار، سکه و ارز ۱۴۰۴/۰۲/۲۳ پرداخت دیه ۵۹ جان باخته حادثه بندر رجایی جاده چالوس تا پایان اردیبهشت مسدود است تعرفه بسته‌های اینترنت تغییر می‌کند؟ درآمد ماهانه ۱۵ میلیون تومانی خانواده‌های محروم در طرح توانمندسازی محرومان تمدید معافیت واردات طلا، نقره و پلاتین خام از مالیات تا آذر ۱۴۰۴ وزیر کار: مستمری بازنشستگان تامین اجتماعی با ۳۰ درصد افزایش واریز می‌شود گوشت گرم از فهرست کالا‌های اساسی خارج شد

جزئیات گشایش اقتصادی مورد نظر رئیس جمهور چیست؟

با اظهارات حسن روحانی در روزهای گذشته، بازار گمانه زنی ها و شایعات درباره اینکه، گشایش اقتصادی مورد نظر چیست؟ توسط رسانه ها و تحلیلگران داغ شده است.
تاریخ انتشار: ۱۶:۴۱ - ۱۷ مرداد ۱۳۹۹ - 2020 August 07
کد خبر: ۵۳۸۷۶

 

نقش حسن روحانی در مدیریت بحران کرونا به اندازه شنبه‌ها

به گزارش راهبرد معاصر؛ در چند روز اخیر رئیس جمهور و رئیس مجلس از گشایش قریب الوقوع اقتصادی در کشور خبر دادند که هفته گیش رو رونمایی خواهد شد. با این اظهارات بازار گمانه زنی ها و شایعات درباره اینکه، گشایش اقتصادی مورد نظر چیست؟ توسط رسانه ها و تحلیلگران مطرح می شود. براساس جمع بندی صورت گرفته از پیش بینی های صورت گرفته، چهار احتمال ذیل درباره جزئیات این اقدام مورد اشاره قرار گرفته است:

 

1-فروش اوراق نفت به مردم از طریق بورس با هدف تامین مالی

 

2-پذیرش لوایح FATF در ازای آزادسازی منابع ارزی؛ که البته این گزینه رسما توسط دفتر روابط عمومی دولت تکذیب شد.

 

3-رونمایی از CIPS (سیستم چینی جایگزین سوئیفت) و تسهیل شدن مبادلات خارجی

 

4- برداشت از صندوق توسعه ملی

 

از میان 4 گزینه مطروحه با توجه به تاکید روحانی مبنی بر لزوم اعطای مجوز از سوی رهبرمعظم انقلاب برای اجرای این اقدام، گزینه 1 و 4 از احتمال بیشتری برای طرح شدن برخوردار است. از میان این دو گزینه، با توجه به اینکه برداشت از صندوق توسعه ملی یک گزینه معمول نیست و از طرفی هم از دید تحلیلگران گشایش اقتصادی هم محسوب نمی شود احتمال ضعیف تری است ولی گزینه فروش اورق نفت به مردم به سه دلیل می تواند از احتمال بیشتری برای اجرا برخوردار باشد:

 

 الف: ناتوانی در فروش نفت به میزان پیش بینی شده در بودجه با توجه به اعمال تحریم های ظالمانه

 

ب: افزایش روزافزون نقدینگی در جامعه و لزوم ارائه طرحی برای مهار و جذب آن

 

ج: لزوم تامین مالی دولت برای جبران کسری بودجه

 

با توجه به موارد مذکور اگرچه فروش اوراق نفت به مردم می تواند گزینه مناسبی باشد ولی به دلیل تجربه ناموفق بورس انرژی، این اقدام قبل از هر چیزی نیاز به کار کارشناسی دقیق دارد و ایجاد ابهام درباره جزئیات آن، فرصت کار کارشناسی و اخذ دیدگاه تحلیلگران درباره آن را سلب می کند.

ارسال نظر