به گزارش راهبرد معاصر خرید دارا دوم بدون داشتن کد بورسی از طریق بانک های منتخب اعلام شده است. پیشتر اعلام شده بود که داشتن کد بورسی برای پذیره نویسی دارا دوم ضروری نیست . حالا امروز اسامی بانک های منتخب که از طریق آنها می توان دارا دوم را پذیره نویس کرده اعلام شده است. بر این است متقاضایان خرید دارا دوم می تواند از طریق ملی، سپه، مسکن، کشاورزی، ملت، صادرات، تجارت، توسعه تعاون، رفاه کارگران، قرض الحسنه مهر ایران، پست بانک ایران، اقتصاد نوین، پارسیان، پاسارگاد و کار آفرین برای این کار اقدام کنند.
متقاضایان با داشتن حساب در هر ککدام از بانک های اعلام شده می تواند به صورت غیر حضوری از طریق مراجعه به سایت بانک مورد نظر یا به صورت حضور اقدام کنند.
پس از آن خریداران سهام این صندوق می توانند سر فرصت و طی ماه های آینده با ثبت نام در سجام و دریافت کد بورسی اقدام کنند.
در اطلاعیه سازمان خصوصیسازی آمده است، در اجرای جزء (۲) بند (الف) تبصره (۲) قانون بودجه سال ۱۳۹۹ کل کشور و مصوبات هیات وزیران در این زمینه، شرکت ملی پالایش و پخش فرآوردههای نفتی ایران با پذیرهنویسی واحدهای سرمایهگذاری، بخشی از سهام خود در شرکت پالایش نفت اصفهان، پالایش نفت بندرعباس، پالایش نفت تبریز و پالایش نفت تهران را از طریق سازمان خصوصیسازی(به نمایندگی از دولت جمهوری اسلامی ایران) واگذار میکند. سقف سرمایهگذاری هر شخص حقیقی (هر کد ملی ایرانی) در مجموع دو صندوق قابل معامله اول و دوم دولتی، ۵۰ میلیون ریال (پنج میلیون تومان) تعیین شده است. پذیرهنویسی برای هر فرد دارای کد ملی امکانپذیر است و محدودیت سنی برای متقاضیان وجود ندارد.
با این حال، پس از اتمام پذیرهنویسی و اخذ مجوز فعالیت صندوق از سازمان بورس و اوراق بهادار، سهام موضوع فعالیت این صندوق با اعمال ۲۰درصد تخفیف به قیمت پایانی سهم در روز معاملاتی قبل از شروع پذیرهنویسی توسط سازمان خصوصیسازی به صندوق واگذار خواهد شد.
حداکثر تعداد واحدهای سرمایهگذاری قابل خریداری توسط هر شخص حقیقی ایرانی دارای کد ملی، پس از کسر میزان سرمایهگذاری همان فرد در صندوق دارا یکم، ۵۰۰ واحد سرمایهگذاری است. پذیرهنویسی بهصورت همزمان از طریق بورس اوراق بهادار تهران و شبکه بانکی کشور برای هر شخص حقیقی دارای کد ملی امکانپذیر است.
با این حال، ۵ درصد از مبلغ جمعآوری شده در دوره پذیرهنویسی به بازارگردانی واحدهای سرمایهگذاری در همان صندوق تخصیص خواهد یافت و جزو داراییهای صندوق محاسبه میشود. پذیرهنویسی واحدهای سرمایهگذاری موضوع این دستورالعمل صرفا شامل اشخاص حقیقی ایرانی بوده و اشخاص حقوقی یا اتباع خارجی نمیتوانند در این پذیرهنویسی شرکت کنند. بر این اساس، شروع پذیرهنویسی از بامداد روز چهارشنبه پنجم شهریورماه سال ۱۳۹۹ آغاز شده و تا پایان روز چهارشنبه ۱۹ شهریورماه سال ۱۳۹۹ ادامه خواهد داشت.
پذیرهنویسی واحدهای این صندوق برای اشخاص دارای کد معاملاتی (کد بورسی) صرفا از طریق کارگزاریهای بورس و سامانههای آنلاین معاملاتی صورت میگیرد.
اشخاص فاقد کد معاملاتی میتوانند از طریق درگاههای غیرحضوری و حضوری بانکهای منتخب برای خرید واحدها اقدام کنند. هر شخص میتواند صرفا یکی از این دو روش را انتخاب کند. در این اطلاعیه آمده است، برای جلوگیری از شیوع ویروس کرونا، جز در موارد ضروری از مراجعه حضوری به شعب بانکها و کارگزاریها پرهیز شود و پذیرهنویسی از طریق مراجعه غیرحضوری به کارگزاریها و سامانههای آنلاین معاملاتی و درگاههای غیرحضوری بانکها انجام شود. چنانچه متقاضی به درگاههای غیرحضوری و حضوری بانک منتخبی که در آن بانک فاقد حساب است مراجعه کند، بانکها مکلف به پذیرش و دریافت اطلاعات او هستند.