به گزارش راهبرد معاصر ، بر این اساس در این صفحه روندهای قیمتی بازارهای مهم ایران و جهان به نمایش گذاشته شدهاند. همچنین در متن مربوط به هر قسمت روند آتی قیمتها براساس شواهد موجود پیشبینی شدهاند.
بازار سهام
عبور بورس از دستانداز سیاسی
شاخص کل بورس تهران طی معاملات هفته قبل بیش از ۶/ ۳ درصد رشد کرد و در ارتفاع ۱۶۵ هزار و ۲۹۵ واحد قرار گرفت. به واسطه سیگنالهای مطلوب سیاسی و اقتصادی به بازار جهانی، قیمت اکثر کامودیتیها به ویژه فلزات اساسی، محصولات معدنی و مشتقات نفتی صعودی شدند. اثر توامان گزارشهای مطلوب ماهانه شرکتهای بورسی در بهمن و رشد سهام کالامحور با افزایش سمت تقاضا دماسنج بورس را در روز دوشنبه بر اوج قله زمستانه قرار داد. در این دوره فلزات اساسی بیشترین ارزش معاملات را به خود اختصاص دادند و دو غول «فولاد» و «فملی» بیشترین حمایت را از شاخص کل به عمل آوردند. با این حال شوک سیاسی استعفای دکتر ظریف این روند صعودی را مختل کرد و شاهد افت نماگر بازار در روز سهشنبه بودیم. اما رد شدن این استعفا با مهار التهاب بازار، آرامش را به بورس بازگرداند.
بازار ارز
دلار در انتظار لایحه پالرمو
هر دلار آمریکا ساعت ۱۶ روز پنجشنبه به قیمت ۱۳ هزار و ۴۰۰ تومان فروخته شد. این عدد ۵۰ تومان کمتر از قیمت روز چهارشنبه بود. با این حال نرخ ارز بازده هفتگی مثبت ۵/ ۱ درصد را برای خود رقم زد. عدم توانایی نوسانگیران در شکستن مرز روانی ۱۴ هزار و مدیریت بازارساز در کنترل نرخ ارز سرعت رشد شاخص ارزی کشور را تعدیل کرد. با این حال رواج شایعات و گمانهزنیها درباره اخبار غیراقتصادی توسط نوسانگیران به شکلگیری تقاضای احتیاطی در بازار منجر شد و هشتمین رشد هفتگی دلار را رقم زد. روز پنجشنبه هم دلالان با استفاده از اظهارات منتسب به یکی از مقامات سیاسی در خصوص احتمال پایین تصویب لایحه پالرمو در روز شنبه، سعی در صعودی کردن نرخ ارز داشتند؛ اما با هوشمندی بازارساز در تقویت عرضه موفق به حصول اهداف خود نشدند.
بازار سکه
دهمین هفته صعودی سکه
هر سکه طرح جدید در آخرین معاملات روز پنجشنبه به قیمت 4 میلیون و 630 هزار تومان به فروش رفت و بیش از 8/ 0 درصد در مقیاس روزانه افت کرد. با این حال گارد صعودی دلار در طول هفته قبل توانست بر موج کاهش اونس طلا غلبه کند و تعداد هفتههای متوالی صعود را برای سکه به عدد 10 برساند. نوسانگیران بازار دلار توانستند با تکیه بر شایعات در طول هفته قبل نرخ ارز را 200 تومان افزایش دهند. همبستگی نوسان سکه و دلار هم بار دیگر نمود پیدا کرد و سکه هم به رشد هفتگی خود ادامه داد. در عین حال عقبگرد اونس طلا از اوج خود در سال جدید میلادی میتواند روند افزایشی سکه را به چالش بکشد. شنبه نیز مجلس تشخیص مصلحت نظام به بررسی لایحه پالرمو میپردازد که در صورت تصویب میتواند منجر به کاهش دلار و سکه شود.
بازار طلای جهانی
طلا در مسیر مرز روانی؟
هر اونس طلای جهانی ساعت 16 جمعه به بهای 1308 دلار معامله شد و افت روزانه 3/ 1 درصد را تجربه کرد. آمار مثبت و فراتر از انتظار آمریکا و چین بخشی از نقدینگی داراییهای امن را روانه بازارهای جذاب موازی کرد و با انقباض تقاضا، طلا را به کف خود از ۱۴ فوریه گذشته رساند. بهترین رشد فروش خانه در آمریکا طی ۲۳ ماه گذشته و برابری تولید ناخالص داخلی این کشور با پیشبینیها نشان از حال خوب اقتصاد آمریکا دارد که به رشد بازارهای سهام این کشور و بهبود شاخص دلار منجر شده است. در همین راستا نسبت دلار به ین ژاپن به اوج خود در ۱۰ هفته اخیر رسید. بیشترین خلق اعتبار ماهانه در تاریخ چین و عملکرد فراتر از انتظار شاخص مدیران خرید «Caixin» چین هم باعث نزدیک شدن اونس طلا به مرز روانی۱۳۰۰ دلار شد.
بازار اوراق مسکن
شدیدترین افت هفتگی «تسهها» در زمستان
اوراق تسهیلات مسکن اسفند 95 (تسه9512) طی معاملات هفته گذشته ریزش 1/ 8 درصدی را به ثبت رساند و در نهایت به سطح 51 هزار و 525 تومان رسید. سایر سررسیدهای وام نیز اوضاع مناسبی نداشتند و تمام آنها با ثبت بازده هفتگی منفی به کار خود خاتمه دادند و میانگین قیمت آنها به مرز 53 هزار تومان سقوط کرد. رکود بازار «تسهها» ناشی از رشد ادامهدار قیمت خانه و محدود شدن سهم واحدهای نوساز دارای وام از کیک بازار مسکن است. بر اساس گزارش تحولات بازار مسکن تهران بانک مرکزی در بهمن ماه متوسط قیمت خرید یک متر مربع زیربنای واحد مسکونی ۹۷/ ۹ میلیون تومان بوده که نسبت به دی ماه و مدت مشابه سال قبل به ترتیب ۸/ ۱ و ۱/ ۸۵ درصد افزایش نشان میدهد. فروش خانههای تا ۵ سال ساخت نیز نسبت به بهمن سال گذشته ۴/ ۴ درصد کاهش داشته است.
بازار نفت
رشد آماری نفت
هر بشکه نفت خام آمریکا ساعت ۱۶ روز جمعه به بهای ۴/ ۵۷ دلار به فروش رفت و رشد ۶/ ۱ درصد را نسبت به روز چهارشنبه تجربه کرد. افزایش خوشبینیها به رشد اقتصاد جهانی و تقویت تقاضا محرک رشد قیمت نفت بود. تولید ناخالص داخلی آمریکا در فصل پایانی ۲۰۱۸ بر خلاف انتظارات ناشی از تعطیلی دولت فدرال مطابق پیشبینیها بود. حمایت همهجانبه دولت چین از صنایع و رکورد تاریخی خلق اعتبار ماهانه این کشور در کنار عملکرد فراتر از انتظار شاخص مدیران خرید صنعتی «Caixin» در فوریه نیز با توصیف اقتصاد رو به رشد چین چشمانداز تقاضای نفت را گسترش داد. از سمت دیگر موجودیهای تجاری نفت آمریکا در هفته قبل بر خلاف پیشبینی افزایشی سنگینترین افت ۷ ماه اخیر را ثبت کرد و بیش از ۶/ ۸ میلیون بشکه کاهش یافت. این آمار با بیان تقویت شدید تقاضا منجر به صعود بیشتر نفت شد.