چرا بحرین به سازش با صهیونیست ها تن داد؟-راهبرد معاصر
هشدار عراقچی درباره طراحی آمریکا و اسرائیل برای تجزیه کشورهای اسلامی اشغال ۴۴۰ کیلومتر مربع از اراضی سوریه توسط رژیم صهیونیستی  آغاز نشست وزیران خارجه دی ۸ در قاهره با حضور عراقچی نخستین رئیس‌جمهور فرانسه که به مجازات زندان محکوم شد افزایش آلودگی هوا در شهر‌های صنعتی تا ۳ روز آینده رسانه عبری: حماس موفق به احیای خود در نوار غزه شده است محمود عباس برای شرکت در اجلاس دی۸ به مصر سفر می‌کند دیدار خداحافظی سفیر پرتغال در تهران با عراقچی گروسی: برجام دیگر موضوعیت ندارد؛ توافق اصلی را می‌توان به عنوان یک مبنا به کار گرفت شین‌بت مدعی دستگیری فردی به اتهام جاسوسی برای ایران شد رسانه صهیونیستی: اسرائیل برای حمله به یمن آماده می‌شود  کارشناس اسرائیلی: احتمال سقوط پادشاهی اردن بسیار زیاد است خشم ایران از حمله هوایی آمریکا و انگلیس به یمن رسانه عبری: سامانه شلیک خودکار در کرانه باختری مستقر می‌شود شیخ نعیم قاسم: اگر استواری رزمندگان مقاومت نبود، اسرائیل به بیروت می‌رسید
راشد الراشد، رئیس دفتر سیاسی جریان العمل اسلامی بحرین در گفتگو با راهبرد معاصر پاسخ می دهد:

چرا بحرین به سازش با صهیونیست ها تن داد؟

راشد الراشد از معارضین بحرینی معتقد است که شکست های پی در پی آل خلیفه در خلال قیام بحرینی ها و ناکامی این کشور در سوریه و یمن، نهایتا دولت بحرین را به پذیرش ماهیت رژیم اشغالگر صهیونیستی سوق داد.
راشد الراشد؛ رئیس دفتر سیاسی جریان العمل اسلامی بحرین
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۸ - ۰۵ مهر ۱۳۹۹ - 2020 September 26
کد خبر: ۶۰۵۴۷

چرا بحرین تن به سازش با صهیونیست ها داد؟

 

به گزارش راهبرد معاصر؛ راشد الراشد، رهبر معارضه بحرینی و رئیس دفتر سیاسی جریان العمل اسلامی در ایران  براین باور است چون امارات و بحرین نتوانستند در برابر جنگ های داعش و یمن پیروز میدان شوند دست به عادی سازی با اسرائیل زدند. وی معتقد است که مردم بحرین از این عادی سازی بسیار ناراضی است. در ادامه به گفتگوی صورت پذیرفته با او می پردازیم.

 

امضاء صورت گرفته توسط بحرین و امارات برای طرح معامله قرن چطور ارزیابی می کنید؟

امارات و بحرین گویی از طولانی شدن جنگ با اسرائیل خسته شده اند و می خواهند به هر طریقی این جنگ به خاتمه برسد درحالیکه این دو کشور حتی یک دلار برای آزاد کردن خاک فلسطین خرج نکرده بودند. امروز از خسته شدن حرف می زنند و از اینکه دشمنی طولانی شده است. علت حقیقی که دیده می شود؛ این است که آنها کارهای بسیار بدی بر علیه ایران در یمن، سوریه، لبنان و عراق انجام داده بودند که شاهد ان بودیم که اقداماتشان به نتیجه نرسید و حال باید امارات و آل سعود مسئولیت بپذیرند که به سمت متفق شدن با صهیونیست ها حرکت کرده اند تا حمایت آنها را جلب کنند. این واقعیت مطلب است. آل سعود و آل خلیفه و امارات محوری است که توانایی مقاومت در یمن، سوریه، عراق، لبنان و جمهوری اسلامی را ندارد.

 

عادی سازی روابط چه تاثیری در منطقه دارد؟

بحرین کوچکترین و ضعیفترین رژیم در منطقه است که حتی قدرت مقابله با مردم خود را ندارد. بحرین از سال 2011 تا کنون شاهد انقلاب مردمی است. مردم بحرین در این روزها بر علیه این توافق در خیابان ها تجمع می کنند. ملت های منطقه خواهان عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی نیستند. عادی سازی روابط با رژیم صهیونیستی می توانست برای آنها حمایت به دنبال داشته باشد. آل خلیفه با شرکت در جنگ یمن و سوریه و همکاری با داعش دچار اشتباهات بزرگی شد. چنین حرکاتی بدون هزینه نیست و امروز وقتی به این جنایات پرداخته می شود راهی جز عادی سازی روابط با اسرائیل برای آنها وجود ندارد. عادی سازی روابط اعلان بزرگی بود که می گوید ما در یمن، سوریه، لبنان و عراق به جایی نرسیدیم و تمام پروژه های ده ساله اخیر ناکام بود.

 

توافق اخیر بین دو وزیر امور خارجه امارات و بحرین بود ولی در توافق بین اسرائیل و صربستان شاهد حضور دو رییس جمهور بودیم این چینش چه معنایی دارد؟

مساله عادی سازی روابط، موضوعی ملی است و فقط در سطح دو خاندان سلطنتی آل نهیان و آل خلیفه نیست. اما وضعیت در این کشورها عادی نیست و مردم ناراضی هستند. در بحرین پادشاه قدرت ندارد که جوابگوی مردم خود باشد همچنین در امارات نیز پادشاه سالخورده و ضعیف است و او نیز قدرت ندارد. آمریکایی ها می خواستند این توافق به گونه ای باشد که گویی اسرائیلی ها خود وارد منطقه شده اند و دنبال کار خود را گرفته اند و توسط کشورهای عربی استقبال می شوند. این جشنی بود که آمریکا برای سهل کردن رفت و آمد صهیونیست ها در منطقه گرفت تا بتواند در همین منطقه بازی کند و اگر جنگی رخ داد به مرزهای رژیم صهیونیستی نرسد.

 

آیا این احتمال وجود دارد که روابط ایران با امارات و بحرین از بین برود؟

25 سال قبل سادات رییس جمهور مصر بود و روابط با رژیم صهیونیستی را عادی سازی کرد. تمام کشورهای عربی روابط دیپلماتیک خود را با مصر قطع کردند و سادات بایکوت شد. متاسفانه این روزها فضای جهان عرب به گونه ای است که هیچ کشوری روابط دیپلماتیک خود را با امارات و بحرین قطع نکرد. من احساس می کنم، پشت قرارهای استراتژیک ایران رهبری عاقلانه و حکیمانه ای وجود دارد و قطعا ایران تصمیماتی استراتژیک در این مورد دارد. معمولا چنین تصمیماتی در سطح رسانه مطرح نمی شود ولی یقینا چالش بزرگ و خطرناکی از دیروز برای منطقه و حوزه خلیج فارس ایجاد شده است.

 

بازنده این توافق کیست و معامله قرن به کجا می رسد؟

مردم فلسطین، لبنان و تمام کشورهای جهان عرب و اسلام و مردم این کشورها در مقابل این برنامه ایستاده اند و من فکر نمی کنم این برنامه به جایی برسد هر آن چیزی که امروز به رهبری آمریکا انجام می شود و چون آتشی به جان کشورهای منطقه و کشورهای اسلامی افتاده است و در یمن و افغانستان و سوریه و عراق و لبنان دیده می شود به جایی نخواهد رسید. امروز این قدرت ها به سمت ایران می آیند تا ایران را زیر آتش بگیرند ولی این نیز به جایی نمی رسد. ما به جنگ نهایی منطقه نزدیک شده ایم که تا آزادی کامل خاک فلسطین پیش خواهد رفت.

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار