تحریم های باقیمانده ایران کدامند؟-راهبرد معاصر
رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است ابراهیم‌پور: مطالبات معلمان بازنشسته نیمه دوم ۱۴۰۰ در سال آینده پرداخت می‌شود آملی لاریجانی: در مجمع با شفافیت مخالف نیستیم، اشکال ما مساله خروج مجلس از حدود اختیارات خود بود

تحریم های باقیمانده ایران کدامند؟

طی بیش از دو سال گذشته از آغاز تحریم‌های آمریکا علیه ایران، تنها تحریم تسلیحاتی برداشته شده و مابقی سرجای خود هستند و همچنین شش تحریم جدید نیز طی هفت ماه اخیر به لیست تحریم‌های دو سال گذشته افزوده شده است.
تاریخ انتشار: ۱۷:۵۷ - ۲۸ مهر ۱۳۹۹ - 2020 October 19
کد خبر: ۶۳۵۹۷

به گزارش راهبرد معاصر طبق گفته رئیس‌جمهور، پس از 10 سال مقاومت تحریم‌های تسلیحاتی از روز گذشته برداشته شد، طی چهار سال اخیر نیز آمریکا تمام تلاشش را کرده که این تحریم‌ها سرجای خودش بماند اما موفق نشده و از این پس ایران می‌تواند ادوات نظامی خریدوفروش کند.

در سال 2019 ایران 2.3 درصد از تولید ناخالص داخلی خود را به هزینه‌های نظامی اختصاص داده، میزان تولید ناخالص داخلی در سال گذشته 703.8 هزار میلیارد تومان بوده که سهم هزینه‌های نظامی حدود 16.1 هزار میلیارد تومان برآورد می‌شود.

کامبیز افسری، کارشناس و فعال بازار ارز در این خصوص به تجارت‌نیوز گفت: از نگاه معاملات با توجه به این که خرید تسلیحات به ارز نیاز دارد، در شرایط فشار اقتصادی باید از خزانه پول خارج شود و این خود فشار را بر اقتصاد کشور بیشتر می‌کند، پس طبیعتا انتظارات در پی این خبر کاهشی نیست.

دایره تحریم‌ها در هفت ماه گذشته شش بار تنگ‌تر شده و فقط تحریم‌های تسلیحاتی برداشته شد.

چه تحریم‌هایی باقی مانده است؟

اگر چه برداشتن تحریم‌های تسلیحاتی خبر امیدوارکننده‌ای بود، اما آمریکا در دو هفته اخیر 18 بانک ایرانی را در لیست تحریم‌ها قرار داد اما با این تحریم واردات دارو سخت‌تر می‌شود.

بانک خصوصی پارسیان که عمده حساب شرکت‌های دارویی در آنها فعال هستند و گردش مالی و نقل و انتقال پول و اعتبارات بهداشت و درمان و واردات دارو از طریق این بانک‌ها انجام می‌شود تحریم شده‌اند و بیماران دچار مشکل خواهند شد.

به جز این تحریم‌ها، امسال در پنج نوبت دیگر بخش‌های مختلفی از اقتصاد ایران در لیست جدید تحریم‌ها قرار گرفته است.

ابتدا در سه تحریم اول نهادها، سازمان‌ها و افراد مرتبط با ایران تحریم شدند، در فروردین ماه 15 فرد و پنج نهاد مرتبط با ایران سپس دز اردیبهشت ماه شرکت خدمات معدنی «طیف» در عمان و یک فرد به نام «امیر دیانت» را به دلیل ارتباط با سپاه پاسداران انقلاب اسلامی در لیست تحریم‌های جدید قرار داد.

در سومین تحریم تیر ماه وبگاه وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام کرد تحریم‌های جدیدی علیه هشت شرکت مرتبط با صنایع فولاد و دیگر فلزات ایران اعمال شده است. همچنین پنج شرکت وابسته به صنایع فولاد مبارکه در فهرست تحریم‌های جدید وزارت خزانه‌داری امریکا قرار گرفتند.

اما در مرداد ماه به صورت مستقیم واشنگتن دامنه تحریم‌ها علیه فلزات ایران را به ۲۲ فلز گسترش داد.

یک ماه قبل نیز طبق اعلام وزارت خزانه‌داری آمریکا، گروه سایبری «APT۳۹» را به همراه ۴۵ فرد مرتبط با آن و یک شرکت صوری در فهرست تحریم‌ها قرار گرفت.

این تحریم‌ها امسال به لیست‌های سال 97 و 98 که شامل تحریم‌های نفتی، غیرنفتی و مقامات نظامی و دولتی می‌شود، اضافه شده است.

در اغلب این تحریم‌ها واکنش بازارهای مالی طلا، دلار، سکه و بورس صعودی بوده و حتی نسبت به تحریم‌های بانکی اخیر میزان واکنش این بازارها شدیدتر بوده است.

تجارت نیوز

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار