جزئیات محدودیت های جدید کرونایی در 25 استان-راهبرد معاصر
قتل سه خواهر توسط برادر در بروجرد / قاتل دستگیر شد پرسپولیسی‌ها خواهان اخراج درویش شدند سپاهان قهرمان سوپرجام ایران شد ببینید/ پوتین: آرزوی بهترین‌ها را برای رهبر ایران داریم ببینید/ استقبال رسمی ولادیمیر پوتین از مسعود پزشکیان در کاخ کرملین ببینید/ ادای احترام پزشکیان در میدان سرخ مسکو ببینید/ آرزوی بغض‌آلود ابراهیم نبوی در شب پیروزی پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳ سانحه هوایی مرگبار در کره جنوبی؛ پَر و خون در هر ۲ موتور هواپیما پیدا شد رابطه اوباما و همسرش شکرآب شده؟ / اوباما به سراغ همسر سابق برد پیت رفت؟ درگیری حسینی و رضاییان در اردوی استقلال / صدای کاپیتان استقلال را همه شنیدند برنامه بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول ۱۵ زمین‌لرزه در ۳ نقطه فارس طی امروز رخ داد وقوع زلزله ۴.۷ ریشتری «وحدتیه» در استان بوشهر انفجار بقایای جنگی در ایلام ۲ مصدوم بر جا گذاشت صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان شد

جزئیات محدودیت های جدید کرونایی در 25 استان

ستاد ملی مبارزه با کرونا پس از تمدید تعطیلی های اصناف تا یک هفته دیگر، جزئیات محدودیت های جدید کرونایی در 25 استان را تشریح کرد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۱۶ - ۱۰ آبان ۱۳۹۹ - 2020 October 31
کد خبر: ۶۵۰۷۲

به گزارش راهبرد معاصر ستاد ملی مبارزه با کرونا برای پاییز و زمستان محدودیت های جدیدی اعمال کرد. ستاد ملی مبارزه با کرونا پس از تمدید تعطیلی های اصناف تا یک هفته دیگر، جزئیات محدودیت های جدید کرونایی در 25 استان را تشریح کرد. این محدودیت ها در 25 استان و 46 شهر اعمال می شود. 

 

محدودیت های جدید کرونایی

 

حسن روحانی امروز شنبه در جلسه ستاد ملی مبارزه با کرونا گفت: در چارچوب این محدودیت، تمام آن فعالیت‌های اصطلاحا 3 و 4 که عمدتا به فعالیت‌های آموزشی و تجمع در مناسبت‌های مختلف مربوط می شود، تا روز جمعه آتی یعنی برای 10 روز ممنوع می‌شود.

 

رئیس جمهور اظهار کرد: محدودیت‌هایی هم که پیش از این برای 43 شهرستان تصویب شده بود، در این جلسه تمدید گردید.

 

وی در بخش دیگری از سخنان خود در جلسه ستاد ملی کرونا با تبریک ایام مبارک ولادت پیامبر(ص) و حضرت امام صادق(ع) و هفته وحدت، از مقام معظم رهبری بخاطر بیانات راهنما و راهگشایشان در جلسه هفته گذشته ستاد ملی کرونا قدردانی کرد.

 

محدودیت های جدید کرونایی

 

روحانی با بیان اینکه برای موفقیت در مقابله با ویروس کرونا همه باید به وظایف مشخص خود عمل کنیم، گفت: دولت و بخش‌های مختلف آن در این زمینه وظایفی به عهده دارند. مجموعه بهداشت و درمان و کادر درمانی و پرستاری نیز که در خط مقدم مقابله با این بیماری هستند، وظایف مشخصی برعهده دارند و همچنین مردم نیز باید با همه توان به صحنه بیایند و با رعایت کامل دستورالعمل‌های بهداشتی کمک کنند که در این مسیر موفق شویم در غیر این صورت موفق نخواهیم بود.

 

رئیس جمهور با بیان اینکه تولیدکنندگان نیز در تأمین نیازمندی‌های ضروری جامعه به وظایف خود عمل می‌کنند، گفت: تأمین‌کنندگان منابع مالی برای اداره کشور و تأمین سلامت نیز در این راه به وظیفه خود عمل می‌کنند.

 

روحانی در ادامه به تشکیل قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا برای پیگیری دقیق اجرای کامل مصوبات ستاد اشاره و گفت: ستاد ملی کرونا از ابتدای تأسیس مصوبات بسیاری در مسیر مقابله با بیماری کووید 19 داشته است اما سوال این است که آیا این مصوبات به صورت کامل اجرا می‌شود یا اینکه آیا با متخلفین از مصوبات، برخورد قانونی و جدی صورت می‌گیرد یا اینکه مبتلایان حتماً قرنطینه می‌شوند و شرایط قرنطینه کامل را رعایت می‌کنند یا نه؟ همه اینها مواردی است که در قرارگاه عملیاتی مورد بررسی و نظارت دقیق قرار خواهد گرفت.

 

محدودیت های جدید کرونایی

 

رئیس جمهور با بیان اینکه به غیر از انضباط و مسئولیت اجتماعی که اهمیت بالایی دارد، اعمال حاکمیت هم باید مورد توجه جدی قرار گیرد، گفت: مصوبات و مقررات وضع شده در ستاد ملی کرونا باید به صورت دقیق اجرا و پیاده شود.

 

روحانی در ادامه موضوع برخورد قاطع با تخلفات در مراسم‌ها همچون عروسی، عزا و برگزاری اجتماعات را مورد تأکید قرار داد و گفت: در موضوعات اجتماعی اجرای دقیق پروتکل‌های بهداشتی باید در دستور کار باشد و با متخلفین برخورد قاطع صورت گیرد.

 

رئیس جمهور با بیان اینکه زنجیره اطلاعات مربوط به این بیماری و مبتلایان باید تکمیل شود، گفت: در این زمینه رهگیری دقیق لازم است که با همکاری وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات با وزارت بهداشت این اقدام صورت می‌گیرد.

 

روحانی در ادامه با بیان اینکه در مورد کمک به مبتلایان به ویروس کرونا در یک منطقه یا محله نیاز به «دستورالعمل محله» داریم، اظهار کرد: در اینجا نقش مهم بسیج محله‌ها مشخص می‌شود که با کمک آنها می‌توان به حل مشکلات و نیازهای مبتلایان ویروس در محله کمک کرد.

 

جزئیات محدودیت های جدید کرونایی در 25 استان

 

متن کامل سخنان رئیس جمهور

بسم الله الرحمن الرحیم

ایام ولادت با سعادت پیامبر عظیم‌الشأن اسلام(ص)، امام صادق(ع) و همچنین هفته وحدت را تبریک می گویم و از مقام معظم رهبری که جلسه قبل ستاد ملی کرونا در خدمت‌شان بودیم، تشکر می‌کنیم و ایشان نکات بسیار مهمی را در رابطه با این بیماری، اقداماتی که ستاد باید انجام دهد و البته مطالب بسیار مهمی در رابطه با وحدت، انسجام اجتماعی و مراعات اخلاق اسلامی بیان فرمودند که در هر دو بخش برای همه ما راهنما و راهگشا خواهد بود.

 

در بحث کرونا امروز مسایل مفصلی را بحث کردیم که وارد تفصیل بحث‌‌های امروز نمی‌شوم و فقط اشاره می‌کنم و چون سخنگو داریم، دکتر رئیسی مفصل‌تر توضیح می‌دهد و تشریح می‌کند.

 

برای اینکه بتوانیم در برابر این بیماری و این ویروس موفق شویم، همه باید به وظایف‌مان عمل کنیم. به این معنا که دولت به معنی عام کلمه یک وظایفی دارد و بخش‌های مختلف دولت و بهداشت و درمان هم به عنوان بخش هایی که در میدان این مبارزه است، وظایف خاصی دارد که باید انجام دهد پس بخشی از وظایف به دولت مربوط می‌شود که برای انجام این وظایف باید چه وسایلی تولید و تهیه شود، چه وسایلی خرید شود، باید چه اقدامات دیگری انجام بگیرد و کاری که کادر بهداشت و درمان ما انجام می‌دهند.

 

دوم وظیفه خود مردم است یعنی اگر مردم در این زمینه با همه توان‌شان به صحنه نیایند و همکاری خودشان را مدنظر قرار ندهند، مطمئناً ما در مقابله با این بیماری موفق نخواهیم بود و مهم‌ترین مسأله این است که مردم کمک و همراهی کنند و دستورالعمل‌هایی که صادر می‌شود را مراعات و اجرا کنند و البته راجع به نحوه اجرای مصوبات هم عرض می‌کنم.

 

نکته بعد، بحث تولیدکنندگان نیازمندی‌های جامعه و تأمین‌کنندگان منابع مالی برای اداره کشور و بهداشت درمان است که باید در همه این زمینه‌ها و برای تولید و تأمین منابع مالی اقدامات لازم انجام بگیرد. یکی از مسایل مهمی که ما در گذشته به عنوان یکی از نقایص می‌توانیم بگوییم و ذکر کنیم، این بود که مصوبات بسیار مهم و خوبی در اینجا تصویب و ابلاغ می‌شد اما در اجرا گاهی خوب و دقیق اجرا نمی‌شد یا اصلاً اجرا نمی‌شد به همین دلیل مقام معظم رهبری دستور دادند، باید یک قرارگاه عملیاتی تمام مصوبات را تا اجرای نهایی دنبال کند و اقدامات لازم را انجام دهد و در جاهایی که نیاز به ضمانت اجرا دارد، باید توسط ضابطین قوه قضائیه یا مأمورانی که در بخش نظارتی وظایف را به عهده دارند انجام بگیرد.

 

جزئیات محدودیت های جدید کرونایی در 25 استان

 

یعنی الان بحث این است که آیا آنچه تصویب شده یا تصویب می‌شود به خوبی و با دقت در بخش دولتی، بخش مردم یا در همه بخش‌‌های جامعه اجرا می‌شود یا نه و آیا با متخلفین برخورد می‌شود یعنی اگر اینجا تصویب کردیم که کسی در قرنطینه است از خانه خارج شد و در جامعه آمد و باید جریمه شود، آیا جریمه می‌شود و چند نفر جریمه شدند و چه کسانی باید این وظیفه مهم را بر دوش داشته باشند و به مأموری که می‌خواهد این جریمه را انجام دهد یا مقامی که می‌خواهد این جریمه را اعمال کند، چگونه اطلاع‌رسانی شود و آیا افرادی که مبتلا شدند، حتماً قرنطینه می‌شوند یا نه و این مسأله بسیار مهمی است که باید مراقبت کنیم و در همین بخش قرارگاهی که فردی که مبتلا است، قرنطینه شده یا نشده و یا اگر قرنطینه شده، آیا دوستان و اقوام نزدیک‌اش با او در تماس بودند و آیا تست شدند یا نه که این وظیفه ما است که آنها را مورد بررسی و تست قرار دهیم.

 

گروه‌های آسیب‌پذیر و سالمندان و آنهایی که بیماری‌های زمینه‌ای دارند، چه شرایطی دارند. در همین جلسه امروز بین مبتلایان و فوتی‌ها در ایران و کشورهای دیگر بحث و مقایسه شد و دیدیم کشورهایی که در نسبت به سالمندان و نسبت به بیماری‌های زمینه‌ای کار ویژه‌ای را انجام دادند و کنترل کردند، تعداد مرگ و میر بسیار پایین است و آمار ما هم نشان می‌دهد که 88 درصد فوتی‌ها از سالمندان و یا از افرادی هستند که بیماری زمینه‌ای دارند و در واقع می‌توانیم بگوییم، به غیر از انضباط و مسئولیت اجتماعی که این 2 بسیار مهم است، اعمال حاکمیت هم باید در کنار آن قرار بگیرد یعنی نمی‌توانیم تنها اکتفا کنیم که جامعه ما انضباط دارد یا مردم ما احساس مسئولیت می‌کنند و کار دیگری را انجام ندهیم مخصوصاً در این ایام که با آن مواجه هستیم و ایامی که از دوران ماه محرم و صفر و ایام عزا عبور کردیم و بیشتر مجالس جشن و سرور و دورهمی‌ها و عروسی‌ها برقرار می‌شود باید این مقررات دقیق اجرا و پیاده شود و اگر کسی می‌خواهد عقد و عروسی بگیرد، پروتکل و دستورالعمل داشته باشیم که باید کجا، چند نفر و چگونه انجام بگیرد و باید بداند چه کسی مراقبت کند و باید چگونه جریمه شود چون آن فردی که دعوت‌کننده است فرق می‌کند با یک فردی که وظیفه خودش را انجام نداده است و او در واقع مردم را به جمعیتی دعوت کرده و هم پذیرایی‌ و دعوت کرده و هم میهمانی داده و هم مبتلا کرده است و همه اینها با هم است و باید با این موارد برخوردهای قاطعی صورت بگیرد.

 

یکی از مسایل مهمی که داشتیم این بود که می‌بایست، اطلاعات و زنجیره اطلاعات در کنار هم قرار بگیرد و تکمیل شود. کسی که مبتلا می‌شود و باید قرنطینه شود چه جوری کنترل کنیم. چه کسی کجا است، آیا در محل قرنطینه است و یا بیرون و مسافرت رفته و در این زمینه رهگیری لازم است که این رهگیری و مراقبت بر دوش امکاناتی است که وزارت ارتباطات دارد و الان همکاری‌هایی که بین وزارت بهداشت و درمان، وزارت ارتباطات بوجود آمده است، می‌تواند این کار را انجام دهد.

 

جزئیات محدودیت های جدید کرونایی در 25 استان

 

در جلسات گذشته تأکید کردیم، کسی که قرنطینه می‌شود، باید محله یاری‌ کند یعنی یاری محله باید کنار فرد قرنطینه بیاید. یک فردی است که قرنطینه شده یا یک پیرمرد یا پیرزنی در خانه است و می‌گوییم خارج نشوید و سن شما بالا است، محله باید به آنها کمک کند و چه کسی نیازمندی‌های آنها را تهیه کند و در اختیارشان بگذارد. اینجاست که ما دستورالعملی برای محله نیاز داریم و بسیج می‌تواند نقش بسیار ارزشمندی را در محله‌های مختلف داشته باشد برای اینکه به یاری اینها بشتابیم و یا به اینها بگوییم که شما 15 روز باید در خانه بمانید و فردی است که کار روزمره انجام می‌دهد و این 15 روز که قرنطینه می‌کنیم برای زندگی‌اش دچار مشکل است و اینجا باید بیمه‌های ویژه‌ای را برای اینگونه افراد در نظر بگیریم تا بتوانیم آنها را یاری و کمک کنیم.

 

در مجموع امروز تصمیمات مهمی برای محدودیت نسبت به 25 استان و با یک شرایط خاصی برای 46 شهرستان گرفتیم و با شرایط مختلف و تفاوت و آن 43 شهرستان قبلی را هم که محدودیت برای آنها قایل بودیم، تمدید کردیم و برای 25 مرکز استان تصمیماتی گرفتیم که از روز چهارشنبه تا جمعه بعد یعنی برای 10 روز این محدودیت‌ها را برای مراکز استان اعمال می‌شود و آن فعالیت‌هایی که در اصطلاح می‌گوییم فعالیت‌های 3 و 4 که عمدتاً فعالیت‌های آموزشی است و یا به مناسبت‌های مختلف تجمع است، برای آن 10 روز ممنوع می‌شود و همه این مواردی که مصوبات امروز است ان‌شاء الله توسط سخنگو تبیین، بیان و توضیح داده می‌شود.

 

محدودیت‌های سخت‌تر برای کرونا در راه است؟

یکی از گلایه‌های هفته‌های گذشته وزیر بهداشت، اجرا نشدن محدودیت‌ها و تصمیم‌های سختگیرانه برای پیشگیری از شیوع بیشتر کرونا در ایران است. سعید نمکی روز گذشته گفت: «وزیر من به عنوان وزیر بهداشت که نمی‌توانم جاده ببندم یا مغازه را پلمب کنم یا در خیابان با کسی برخورد کنم که چرا ماسک ندارد و هرجا پروتکل‌های بهداشتی رعایت نشده، ما ضرر کردیم.»

 

اشاره‌های وزیر بهداشت کاملا مشخص است؛ چهار روز از اعلام شروع محدودیت‌های سخت‌گیرانه در ۴۳ شهرستان و البته تهران می‌گذرد و هیچ تفاوتی در جدی‌گرفتن محدودیت‌ها توسط مردم و دستگاه‌های مسئول دیده نمی‌شود.

 

جزئیات محدودیت های جدید کرونایی در 25 استان

 

به گفته حریرچی، اجرای پروتکل‌ها فقط ۴۲ درصد و تا رسیدن به ۸۰ و ۹۰ درصد که مطلوب و البته موثر است، بسیار راه مانده است: باتوجه به عدم رعایت پروتکل‌های بهداشتی، افزایش ترددها در سه - چهار هفته اخیر و رسیدن فصل سرما، احتمال صعودی تر شدن روند فوتی های کرونا وجود دارد.

 

پریروز حسن روحانی در حکمی، رحمانی‌فضلی،‌وزیر کشور را به عنوان رئیس قرارگاه عملیاتی ستاد ملی کرونا منصوب کرد. انتسابی که به نظر می‌رسد برای جدی‌تر شدن محدودیت‌های سختگیرانه و مدیریت یکسان اجرای محدودیت‌ها و البته پس از دستور رهبری انجام شد. امروز اما روحانی در جلسه کمیته‌های تخصصی ستادملی کرونا گفت: همه مصوبات ستاد ملی برای اجرای دقیق و نظارت بر روند اجرا در قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مقابله با کرونا پیگیری خواهد شد. کمیته تبلیغات باید به همه رسانه ها ابلاغ کند از این به بعد در خصوص کرونا از یک مسیر واحد اطلاع رسانی می شود و آن سخنگوی ستاد است.

 

روحانی گفت: از آنجایی که از جمله وظایف قرارگاه عملیاتی ستاد ملی مبارزه با کرونا، هم افزایی و تقویت توانایی های مختلف در سطح کشور است، لازم است این قرارگاه از تمامی ظرفیت های درون کشور اعم از دولتی و خصوصی، قوای نظامی و انتظامی و سازمان های مردم نهاد، بسیج، تشکل‌های مذهبی، مساجد و خیرین استفاده کند.

 

جزئیات محدودیت های جدید کرونایی در 25 استان

 

رئیس جمهور همچنین کمیته های بهداشت و درمان ، امنیتی- اجتماعی و آموزش و تبلیغات را موظف کرد موضوعات"ایجاد تفاهم میان نیروهای اجتماعی، تقویت روحیه همکاری و تحکیم مسئولیت‌های عمومی در مواجهه با شرایط پیچیده کنونی" و "ارتقاء فضای هم‌افزایی، همکاری و همدلی میان بخش‌های دولتی و خصوصی و قوای کشوری و لشکری" را پیگیری کنند.

 

پس از این بود که سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت تلویحا از احتمال سفت و سختتر شدن محدودیت‌ها حرف زد. او پس از اعلام آمار روزانه گفت: شرایط سخت و طاقت فرسای بیماری کووید-۱۹ در ایران، به گونه ای اقتضا می کند که تمامی دستگاه های دولتی و نهادهای حاکمیتی در کشور، به یک آرایش کاملا جنگی و با حداکثر توان وارد میدان نبرد با این ویروس شوند. مسلما در شرایط فعلی کشور، احتمال تعارض جنبه های سلامت با مسائل اقتصادی و... وجود دارد، اما همانطور که رهبر معظم انقلاب فرمودند اصل اولویت در تصمیم گیری ها باید سلامت مردم باشد. امیدواریم با اتخاذ تصمیمات قاطع حاکمیتی، همکاری جدی تر دستگاه های اجرایی و همراهی مسئولانه تر مردم کشورمان در عمل به توصیه های بهداشتی شاهد توقف شیوع گسترده بیماری در کشور باشیم.

 

جزئیات محدودیت های جدید کرونایی در 25 استان

 

نکته اینجاست که رهبر انقلاب در دیدار با ستاد ملی کرونا تاکید فراوانی داشتند که اولویت در این روزها سلامت مردم است، حتی از نظر جنبه اقتصادی و امنیتی.

 

امروز قاسم جان‌بابایی، معاون درمان وزیر بهداشت هم گفته که مردم فقط لازم است دو هفته مراعات کنند، کرونا قطعا روند سقوط می‌گیرد.

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار