چرا ترامپ وزیر دفاعش را برکنار کرد؟-راهبرد معاصر
پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم پزشکیان: زمان استاندارد دوگانه به پایان رسیده است / پوتین: ایران و روسیه همکاری‌های اطلاعاتی دارند ببینید | لحظه امضای اسناد همکاری‌های راهبردی ایران و روسیه توسط پوتین و پزشکیان معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه امضاء شد پوتین: مطمئنم توافق جدید تهران-مسکو به آینده همکاری طرفین کمک می‌کند کابینه امنیتی اسرائیل با توافق تبادل اسرا و آتش‌بس موافقت کرد پوتین در دیدار با پزشکیان: لازم است همکاری‌های ایران و روسیه در سطح منطقه و بین الملل گسترش یابد پزشکیان در دیدار با پوتین: با امضای طرح جامع راهبردی ارتباطات‌مان را تقویت می‌کنیم دیدار پزشکیان با نخست وزیر روسیه هیئت قضایی حکومت طالبان عازم ایران شد دیدار پزشکیان با پوتین

چرا ترامپ وزیر دفاعش را برکنار کرد؟

اختلاف میان ترامپ و وزیر دفاعش در چند ماه گذشته آنچنان علنی و عمیق شده بود که کمتر کسی پس از اخراج او متعجب شد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۱۶ - ۲۰ آبان ۱۳۹۹ - 2020 November 10
کد خبر: ۶۶۲۳۹

به گزارش راهبرد معاصر؛  مارک اسپر، وزیر دفاع برکنارشده آمریکا، ساعاتی پیش بعد از ۱۴ ماه سکانداری پنتاگون، با یک توئیت، "آخرین اخراجی دولت ترامپ" نام گرفت.

 

اختلاف اسپر و ترامپ بویژه در چند ماه گذشته آنچنان علنی و عمیق شده بود که کمتر کسی پس از خواندن توئیت ترامپ از اخراج او متعجب شد.

 

اولین اختلاف جدی او با ترامپ در ژانویه ۲۰۲۰ بر سر ترور ناجوانمردانه سردار سلیمانی شکل گرفت. ترامپ مدعی بود که سردار سلیمانی در حال برنامه‌ریزی برای حمله به چهار سفارتخانه آمریکا بود، اما اسپر معتقد بود شواهد کافی برای اثبات "آنی بودن این تهدید" وجود ندارد.

 

اصرار ترامپ برای تعجیل در خارج کردن نیرو‌های آمریکایی از افغانستان، آلمان و کره جنوبی دومین عاملی بود که روابط او با وزیر دفاعش را شکرآب کرد. مخالفت اسپر با این موضوع تا آنجا پیش رفت که ترامپ برای اولین بار به فکر برکناری او افتاد.

 

اسپر همچنین با ترامپ بر سر نمایش نام‌ها و نماد‌های دوران برده‌داری در مراکز نظامی اختلاف‌نظر داشت تا آنجا که بر خلاف خواستِ ترامپ از تغییر نام ده پایگاه نظامی که نام ژنرال‌های حامی برده‌داری در دوران جنگ داخلی آمریکا برروی آن‌ها نهاده شده، اعلام حمایت کرد.

 

تنش میان ترامپ و اسپر، اما زمانی به نقطه اوج خود رسید که اسپر علناً با دستور ترامپ برای استقرار نیرو‌های ارتش در خیابان‌های واشنگتن و سایر شهر‌های آمریکا برای سرکوب معترضان به قتل جورج فلوید مخالفت کرد.

 

مجموع این عوامل و اختلاف‌نظر‌ها باعث شد که رسانه‌های آمریکایی با استناد به اطلاعاتی که از داخل کاخ سفید به دست آورده بودند، گمانه‌زنی کنند که ترامپ چه در انتخابات ریاست‌جمهوری پیروز شود و چه ببازد، اسپر را پس از انتخابات برکنار خواهد کرد./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر