اوباما: تغییر سیاست‌های ترامپ در دولت آتی زمان بر است-راهبرد معاصر
الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان ۱۹۰۵ نظامی سوری از عراق به کشورشان تحویل داده شدند

اوباما: تغییر سیاست‌های ترامپ در دولت آتی زمان بر است

رئیس‌جمهور سابق آمریکا گفته تغییر سیاست‌های دونالد ترامپ در دولت آتی آمریکا زمان‌بر خواهد بود و ممکن است فوری رخ ندهد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۸ - ۰۴ آذر ۱۳۹۹ - 2020 November 24
کد خبر: ۶۷۹۵۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ «باراک اوباما»، رئیس‌جمهور سابق آمریکا در مصاحبه‌ای گفته تغییر سیاست‌های دونالد ترامپ توسط جو بایدن زمان‌بر است و فورا صورت نخواهد گرفت.

 

باراک اوباما که با واشنگتن‌پست مصاحبه می‌کرد گفت سیاست خارجی دونالد ترامپ موجب وارد شدن لطمه به آمریکا شده، اما «جو بایدن» تیم مناسبی برای خارج کردن واشنگتن از این وضعیت دارد.

 

روزنامه واشنگتن‌پست نوشته یکی از برنامه‌های جو بایدن بازگرداندن آمریکا به توافق جوی پاریس و توافق هسته‌ای ایران به فاصله کوتاهی بعد از ورود به کاخ سفید است.

 

به نوشته واشنگتن‌پست، اوباما به چرخش‌هایی از این قبیل که در دوران ترامپ صورت گرفته اشاره کرد و گفت، چنین اقداماتی «می‌توانند موانعی را بر سر راه ورود به توافقات ایجاد کنند، به گونه‌ای که نمی‌توان کاملاً اطمینان داشت که آیا دولت بعدی این سیاست‌ها را تغییر خواهند داد یا خیر؟»

 

او گفت: «لطماتی وارد شده که خارج شدن از آنها زمان‌بر خواهد بود. اما شکی وجود ندارد که جو آدم‌های مناسب را برای انجام این کار دارد و من کاملاً مطمئنم که او می‌تواند این کار را انجام دهد، فقط ممکن است این اتفاق، فوری رخ ندهد.»

 

روزنامه «نیویورک‌تایمز» بامداد یکشنبه در یادداشتی به بررسی تلاش‌های دولت «دونالد ترامپ» در آخرین هفته‌های حضورش در کاخ سفید جهت دشوار کردن کار دولت احتمالی «جو بایدن» برای بازگشت به سیاست‌های چهار سال پیش پرداخت و نوشت ترامپ به دنبال کاهش احتمال مشارکت دوباره واشنگتن در توافق هسته‌ای ایران است.

 

چند روز پیش روزنامه وال‌استریت‌ژورنال هم گزارش داده بود دولت دونالد ترامپ قصد دارد رفع تحریم‌ها علیه ایران را به رفع اختلاف در حوزه‌های فراتر از توافقات هسته‌ای گره بزند تا دولت‌ یا دولت‌های بعدی این کشور نتوانند با بازگشت به برجام این تحریم‌ها را رفع کنند.

 

این روزنامه ماه پیش، قبل از برگزاری انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا به نقل از منابع آگاه گزارش داد کاخ سفید قصد دارد قبل از انتخابات ریاست‌جمهوری آمریکا، ایران را ذیل قوانین و مجوزهای مربوط به «تروریسم» که بازگرداندن آنها دشوارتر است تحت تحریم قرار دهد.

 

«مارک دابوویتز»، رئیس لابی صهیونیستی موسوم به «بنیاد دفاع از دموکراسی» (اف‌دی‌دی) که جز مشاوران غیررسمی دولت ترامپ برای اعمال فشار علیه ایران است گفت: «ده‌ها هزار بازیگر بازار مجبور خواهند بود درباره اینکه آیا می‌خواهند به تجارت با نهادهای ایرانی مرتبط با تروریسم تجارت کنند یا خیر تصمیم بگیرند.»

 

دابوویتز گفته تحریم نهادهای ایران ذیل قوانین مرتبط با تروریسم به ایجاد «دیوار تحریمی برای بازدارندگی‌‌های سیاسی و بازاری» کمک خواهد کرد.

 

اعضای لابی‌ اف‌دی‌دی از مدت‌ها پیش اجرای چنین سیاستی را به دولت ترامپ پیشنهاد داده‌اند.

 

اف‌دی‌دی قبلاً در وب‌سایت خود توضیحاتی درباره این رویکرد مطرح کرده و آن را به صورت «بکارگیری تمهیداتی برای جلوگیری از ورود بازیگران بازار به تجارت عادی به ایران، حتی در صورت پیوستن دوباره دولت آمریکا به برجام» تعریف کرده‌ است.

 

دولت آمریکا بعد از خروج از «برنامه جامع اقدام مشترک» یا برجام تحریم‌ها علیه ایران را از سر گرفته و به سیاست‌هایی تحریک‌آمیز علیه ایران، از جمله ترور سردار قاسم سلیمانی، فرمانده نیروی قدس سپاه پاسداران انقلاب اسلامی روی آورده است.

 

شکست ترامپ در کارزار فشار حداکثری

ترامپ وعده داده بود با خروج از برجام و پیگیری سیاست موسوم به «کارزار فشار حداکثری» ایران را به حضور پای میز مذاکره برای رسیدن به «توافقی بهتر» -به زعم او- مجاب خواهد کرد.

 

در حالی که بیش از ۲ سال از این وعده می‌گذرد دولت آمریکا در تحقق این هدف ناکام مانده و به همین دلیل ترامپ از سوی گروه‌های مختلف در آمریکا آماج انتقادات قرار گرفت.

 

منتقدان ترامپ او را به نداشتن راهبرد در قبال ایران، تشدید بی‌مورد تنش‌ها با این کشور و جدا کردن مسیر آمریکا از متحدانش متهم کرده‌اند./ فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده