به گزارش راهبرد معاصر در هفته اخیر بار دیگر بازار سهام نسبت به دیگر بازارها بازدهی بیشتری داشت. آیا این روند مثبت ممکن است همچنان ادامه یابد و بازار سهام نسبت به دیگر بازارها بازدهی بیشتری داشته باشد؟ در مورد آینده کوتاهمدت بازارهاا هفت پیشبینی گفتگو کارشناسان با تجارتنیوز را در زیر بخوانید:
ـ ابراهیم محمدولی، رئیس اتحادیه طلا و جواهر تهران: تقاضای اروپاییها برای خرید طلا بالا رفته و این مساله میتواند قیمت انس جهانی طلا را گران کند. در ایران اگر قیمت دلار روند کاهشی یا با ثبات داشته باشد هفته آینده قیمت طلا و سکه گران نمیشود.
ـ سهراب اشرفی، کارشناس بازار ارز: در حال حاضر اتفاقات غیرقابل پیشبینی است و همین مساله موجب نگرانی معاملهگران در بازار شده است، آنها از خرید اجتناب میکنند چراکه از اول بهمن احتمال بازگشت به برجام و بازگشت قیمت دلار به قیمتهای پایینتر وجود دارد.
ـ باقر خادمی، کارشناس بازار سرمایه: با توجه به افزایش قیمت دلار و همچنین افزایش قیمتهای جهانی به نظر میرسد بورس فردا و هفته آینده مثبت باشد. در جریان معاملات چند وقت اخیر نمادهای بنیادین و شاخصساز دستوری کنترل شدند و به نظرم در جریان معاملات هفته آینده به این نمادها بیشتر توجه میشود.
ـ ایمان رئیسی، کارشناس بازار سهام: شاخص هموزن در جریان معاملات چند هفته گذشته روند صعودی داشته و از یک قله مقاومتی عبور کرده است ولی شخصا عقیده دارم که رشد بازار سهام وابسته به رشد نمادهای بنیادین است. همچنین شاخص هموزن در دوره اصلاح قیمتی بازار سهام به شدت افت کرده و هنوز با سقف قبلی خود فاصله زیادی دارد.
ـ پیمان حدادی، کارشناس بازار سهام: با بازگشت به برجام دلار احتمالا ارزانتر میشود و این موضوع در کوتاهمدت باعث اصلاح بازار سهام میشود. اما اگر با برداشته شدن تحریمها گشایش اقتصادی حاصل شود و شرکتها بتوانند صادرات خود را راحتتر انجام دهند و وضعیت اقتصادی بهتر میشود و تمایلات و امید به آینده در میانمدت باعث رشد بازار سهام میشود.
ـ سلمان نصیرزاده، کارشناس بازار سرمایه: انتظار میرود در جریان معاملات هفته بعد بازار سهام به نمادهای بنیادین بیشتر توجه کند. روند خروج پول متوقف شده و حجم معاملات نیز بالا رفته است که این موضوع خبر خوبی برای بازار سهام محسوب میشود.
ـ حمیدرضا فرهادی، کارشناس بازار سرمایه: بازار سهام متاثر از ابهامات سیاسی و دیپلماتیک است و این فضا راه را برای نوسانگیری روزانه هموار کرده است، زمانی که بازار سهام کاملا مثبت یا منفی باشد نمیتوان نوسانگیری کرد اما فضای ابهام نوسانگیری را تشدید کرده است. از طرفی برخی بازارگردانها استراتژی نوسانگیری را به شدت پیگیری میکنند و برخی شایعات مبنی بر دستوری بودن کنترل بازار نیز به این نوسانگیری دامن میزند. به همین دلایل است که استقبال از سهمهای کوچک بیشتر شده چون در این سهمها نوسانگیری بیشتر انجام میشود.