جزئیات ورود کرونای انگلیسی در ایران + علائم کرونای انگلیسی-راهبرد معاصر
قتل سه خواهر توسط برادر در بروجرد / قاتل دستگیر شد پرسپولیسی‌ها خواهان اخراج درویش شدند سپاهان قهرمان سوپرجام ایران شد ببینید/ پوتین: آرزوی بهترین‌ها را برای رهبر ایران داریم ببینید/ استقبال رسمی ولادیمیر پوتین از مسعود پزشکیان در کاخ کرملین ببینید/ ادای احترام پزشکیان در میدان سرخ مسکو ببینید/ آرزوی بغض‌آلود ابراهیم نبوی در شب پیروزی پزشکیان در انتخابات ۱۴۰۳ سانحه هوایی مرگبار در کره جنوبی؛ پَر و خون در هر ۲ موتور هواپیما پیدا شد رابطه اوباما و همسرش شکرآب شده؟ / اوباما به سراغ همسر سابق برد پیت رفت؟ درگیری حسینی و رضاییان در اردوی استقلال / صدای کاپیتان استقلال را همه شنیدند برنامه بازی‌های فوتبال امروز جمعه ۲۸ دی ۱۴۰۳ + جدول ۱۵ زمین‌لرزه در ۳ نقطه فارس طی امروز رخ داد وقوع زلزله ۴.۷ ریشتری «وحدتیه» در استان بوشهر انفجار بقایای جنگی در ایلام ۲ مصدوم بر جا گذاشت صدور دسته چک از ۳۰ دی ماه منوط به ثبت اطلاعات در سامانه املاک و اسکان شد

جزئیات ورود کرونای انگلیسی در ایران + علائم کرونای انگلیسی

پس از گذشت یکسال از کشف کرونای چینی این ویروس در انگلیس جهش یافت و امروز وزارت بهداشت از ورود کرونای انگلیسی در ایران خبر داد و خبر ابتلا به کرونای جهش یافته در کردستان منتشر شد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۴۸ - ۱۶ دی ۱۳۹۹ - 2021 January 05
کد خبر: ۷۳۰۵۰

به گزارش راهبرد معاصر کرونا بیش از یکسال است که در جهان پدیدار شده است و میلیون ها قربانی از سراسر جهان گرفته است.کرونا از جین به کل جهان منتقل شد و موجب قرنطینه سراسری شد و به تازگی واکسن ویروس کرونا کشف شد. اما این ویروس در انگلیس جهش یافت و قرنطینه سراسری در انگلستان اعمال شد. اما امروز وزارت بهداشت از ورود کرونای انگلیسی در ایران خبر داد و خبر ابتلا به کرونای جهش یافته در کردستان منتشر شد.

جزئیات ورود کرونای انگلیسی در ایران + علائم کرونای انگلیسی

کرونای انگلیسی به کردستان رسید؟

در چند روز گذشته یک فایل صوتی مبنی بر ورود کرونای انگلیسی به کردستان در شبکه‌های اجتماعی دست به دست می‌شود. در این فایل گفته شده که، یک دکتر سنندجی طی سفری که هفته گذشته به انگلیس داشته در برگشت به کرونای جهش یافته که در انگلیس و برخی کشور‌های دیگر مشاهده شده مبتلا شده است و اکنون در بیمارستان توحید سنندج بستری شده است.

 

در این فایل صوتی آمده است که وزارت بهداشت به طور جدی برای پیدا کردن راننده و سایر افرادی که با این دکتر در ارتباط بوده اند پیگیر است.

 

آرزو فلاحی مدیر روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کردستان در رابطه با صحت این موضوع گفت: این پزشک کردستانی اکنون به دلیل داشتن علائم کرونای جهش یافته در بیمارستان بستری است.

 

او افزود: تاکنون جواب کرونای این فرد طی دو تست pcr منفی اعلام شده و هنوز به طور قطعی بیماری او مشخص نشده است.

فلاحی گفت: جواب آزمایشات این پزشک برای بررسی بیشتر به تهران ارسال شده و در دست بررسی است.

او به هموطنان هشدار داد که پروتکل‌های بهداشتی و قرنطینه ۲۰ روزه را تا اطلاع ثانوی جدی بگیرند.

گفته می‌شود حدود ۷۰ درصد از نوع رایج این ویروس قدرت سرایت پذیری بیشتری دارد.

 

این نوع از ویروس کرونا برای نخستین بار در حدود سه ماه پیش در بدن بیماران انگلیسی مشاهده شده است، اما توالی کامل ژنوم آن اخیرا انجام شده است.

جزئیات ورود کرونای انگلیسی در ایران + علائم کرونای انگلیسی

این ویروس جهش یافته در ابتدا ویژگی خاصی از خود بروز نمی‌دهد و به همین دلیل محققان آن را در زمره جهش‌های متعددی که یک ویروس به طور عادی انجام می‌دهد، می‌دانستند.

 

شناسایی اولین مورد ویروس انگلیسی در ایران 

سعید نمکی، بعد از ظهر سه شنبه در ارتباط زنده خبری، گفت: اولین مورد ویروس انگلیسی در ایران تایید شده است.

 

وی با اشاره به شناسایی اولین مورد ویروس انگلیسی در کشور، افزود: این هموطن که از انگلستان آمده بود، با اینکه تست پی سی آر او منفی شده بود، اما آزمایشات بعدی ثابت کرد که مبتلا به ویروس جهش یافته انگلیسی است.

 

نمکی با تاکید بر اینکه حال این بیمار خوب است، ادامه داد: اطرافیان این بیمار نیز تحت کنترل قرار گرفته‌اند و هیچ مورد دیگری از ویروس انگلیسی مشاهده نشده است.

 

وزیر بهداشت افزود: اعلام این مورد به معنای ترس و وحشت هموطنان نیست و مردم بدانند همه چیز تحت کنترل است.

 

علائم کرونای انگلیسی چیست؟

گونه‌ جدیدی از ویروس کرونا با سرعت انتقال سریع‌تر در انگلستان کشف شده که در حال انتشار در نقاط دیگر جهان است و به‌دلیل نوع جهشی که داشته، نگرانی‌های جدی را در سطح جهان به وجود آورده است.

 

نگرانی از شیوع کرونای خطرناک انگلیسی باعث شده تا بسیاری از کشورها سفر اتباع انگلیس را ممنوع کرده و جلوی پروازهای خارجی این کشور را نیز بگیرند.

جزئیات ورود کرونای انگلیسی در ایران + علائم کرونای انگلیسی

تحقیقات دانشمندان در آمریکا، انگلیس، و دیگر نقاط جهان نشان داده است ویروس کرونای جدید باعث ایجاد علائم شدید در بیماران نمی‌شود. تحقیقات دانشمندان انگلیسی بر روی بیش از یک هزار و ۷۰۰ بیمار مبتلا به کرونا نشان می‌دهد هیچ ارتباط معناداری میان ابتلا به نوع جهش یافته ویروس و افزایش نرخ مرگ و میر یا بستری شدن در بیمارستان وجود ندارد.

 

ویژگی‌های کرونای جدید جهش‌یافته:

از گونه‌های قبلی واگیردارتر است.

دو برابر عفونی‌تر است.

سرعت انتشارش ۷۰ درصد بیشتر است.

به سرعت جایگزین گونه قبلی می‌شود.

آزمایشش هفته‌ها یا شاید ماه‌ها طول می‌کشد.

آنتی‌بادی نجات‌یافتگان تأثیر کمتری روی آن دارد.

 

اولین بار در شهریور ماه شناسایی شد اما تا الان توسط نخست‌وزیر انگلیس پنهان شده بود و دوسوم مبتلایان در انگلیس حامل این ویروس بودند.

 

واکسن‌های فعلی قادر به مقابله با آن هستند اما اگر باز هم جهش کند، ممکن است واکسن‌ها کارآیی نداشته باشند.

 

محققان می‌گویند ویروس کرونای جهش یافته جدید قابلیت سرایت بیشتری دارد و همین موضوع می‌تواند شمار مبتلایان به کووید ۱۹ در جهان را افزایش دهد. تحقیقات نشان می‌دهد در انگلیس نسبت افرادی که به ویروس کرونای جهش یافته مبتلا شده اند نسبت به کسانی که به ویروس کرونا معمولی آلوده شده اند، در حال افزایش است.

 

این نسخه جهش یافته کووید ۱۹ که برای نخستین بار در ماه سپتامبر در انگلیس مشاهده شد، تاکنون در دستکم ۱۸ کشور مختلف از جمله ژاپن، سوئد، آلمان، فرانسه و کانادا پخش شده است.

 

ویروس کرونای انگلیسی چقدر خطرناک است؟

دنیا یک‌بار دیگر به‌خاطر کرونا دارد به‌هم می‌ریزد اما این‌بار نه به‌خاطر چین و ووهان و آن سوپ مشکوک خفاش‌اش بلکه به‌خاطر آنچه که در مناطق جنوبی انگلیس به شکلی مرموز در حال گسترش است.

 

تقریبا هیچ محفل علمی، حتی سازمان جهانی بهداشت نمی‌دانند که دقیقا چه اتفاقی در جزیره رخ داده و چه بر سر ویروس کرونا آمده اما تقریبا همه یقین دارند جهشی در این ویروس روی داده که آن را از ویروسی که در ماه‌های اخیر بود و می‌شناختیم، خطرناک‌تر کرده است.

جزئیات ورود کرونای انگلیسی در ایران + علائم کرونای انگلیسی

وزیر بهداشت انگلیس گفته است شیوع گونه جهش‌یافته کرونا از کنترل دولت خارج شده و چاره‌ای به‌جز تشدید محدودیت‌ها نیست، سازمان جهانی بهداشت نیز قول داده تا اطلاعات بیشتری در مورد ویژگی‌های ویروس جهش‌یافته به‌دست بیاورد و مردم جهان را مطلع کند. اما بسیاری از کشورها تصمیم گرفته‌اند قبل از این‌که موضوع به فاجعه‌ای جهانی تبدیل شود از شیوه قطع ارتباط با انگلیس استفاده کنند.

 

کشورهای بلژیک و اتریش برای ممنوعیت سفرهای هوایی و زمینی به انگلیس برنامه‌ریزی کرده‌اند و دولت‌های هلند و ایرلند نیز پروازها از مبدا این کشور را تا اطلاع ثانوی متوقف کرده‌اند. شرکت هواپیمایی کی‌ال‌ام نیز همه هواپیماهای خود را بدون مسافر از انگلیس خارج کرده و شرکت ریلی یورو استار نیز سفرهای میان لندن، بروکسل و آمستردام را معلق کرده است.

 

حتی عربستان سعودی، حج عمره زائران خارجی را تعلیق و همه پروازهای بین‌المللی را لغو کرد تا به این ترتیب، انگلیس بعد از چین، ایتالیا و اسپانیا،‌ حتی کشور خودمان که در برهه‌های مختلف این انزوای کرونایی را تجربه کردند، این‌بار در قرنطینه‌ای دولایه قرار بگیرد؛ اول قرنطینه‌ای که جهان برایش تدارک دیده و دوم قرنطینه داخلی که باعث می‌شود میلیون‌ها نفر در انگلیس، ولز و اسکاتلند در آستانه سال نو مسیحی در خانه بمانند.

 

از تهران تا لندن در مسیر هوایی، 4436کیلومتر معادل 5/8ساعت راه است، ولی اتفاقاتی که با سرعت در انگلیس در جریان است این فاصله‌ها را بی‌معنی کرده، چنانچه حالا خیلی‌ها در ایران، جایی که هنوز با مرگ‌های روزانه سه رقمی دست و پنجه نرم می‌شود و دیروز باز هم 6000 نفر کرونا مثبت شدند، نگرانند که نکند ویروس جهش‌یافته انگلیسی به طریقی وارد کشور شود و ماجراهای کرونا در ایران را از آنی که هست پیچیده‌تر کند.

البته بگوییم که شهرام آدم‌نژاد، معاون حمل و نقل وزیر راه و شهرسازی کشورمان دیروز قاطعانه اعلام کرد به هیچ عنوان پرواز رفت و برگشت میان ایران و انگلیس (تهران‌-‌لندن‌-‌منچستر) انجام نمی‌شود و به دستور ستاد ملی مقابله با کرونا این وضع تا دو هفته ادامه دارد و ما نیز به جرگه کشورهای مراقب پیوسته‌ایم.

 

کاری نداریم که عده‌ای در کشورمان با نقاب پزشک در فضای مجازی تبلیغ می‌کنند که این نگرانی‌ها همه بیهوده و نوعی سیاسی‌کاری است تا تنور وحشت را گرم کنند یا تلاشی است از سوی واکسن‌سازها که اگر مردم واکسن زدند و دوباره به کرونا مبتلا شدند از زیر بار مسؤولیت فرار کنند، ولی کسانی که واقعا صاحب‌نظرند و اهل تحقیق و پژوهش همگی معتقدند باید این جهش انگلیسی را خوب رصد کرد و باید مراقب اوضاع بود تا نکند از جایی که فکرش را نمی‌کردیم ضربه بخوریم.

 

ویروس جدید چه می‌کند؟

انگلیسی‌ها نام ویروس کرونای جهش‌یافته جدید را VUI-202012/01 گذاشته‌اند که به گفته سوزان هاپکینز یکی از متخصصان مرکز بهداشت عمومی بریتانیا اولین‌بار در شهریور – مهر امسال در بدن یک بیمار مشاهده شد، ولی توالی کامل ژنوم آن (ساختار ژنتیک ویروس) در آبان – آذر شناسایی شد.

جزئیات ورود کرونای انگلیسی در ایران + علائم کرونای انگلیسی

گویا اوایل این ویروس ویژگی خاصی از خود بروز نمی‌داده، بنابراین محققان آن را در زمره جهش‌های متعددی که یک ویروس می‌تواند داشته باشد، حساب کردند، اما از اواخر آذر یعنی همین روزهای اخیر از خود پرسیدند که چرا با وجود افزایش محدودیت‌های عمومی، سرایت ویروس در برخی مناطق کاهش نیافته است.

وقتی این جرقه در ذهن محققان زده شده آنها دست به کار انجام تحقیقات بالینی، رفتاری و تعیین توالی ژنوم ویروس کرونا شدند که مشخص شد خوشه‌ای از نوع جدید ویروس کرونا در حال گسترش است.

این خلاصه چیزی است که در انگلیس اتفاق افتاده و حالا گفته می‌شود این‌گونه جدید شناسایی شده نسبت به ویروس قبلی کرونا تا 70 درصد بیشتر قابلیت انتقال دارد.

البته طبق گزارشی که گاردین به نقل از متخصصان این کشور منتشر کرده آنها بر این باورند که به نظر نمی‌رسد جهش جدید، خطر بیماری شدید یا نرخ مرگ و میر را افزایش دهد. حتی موگ سیویک، عضو گروه مشاوره‌ای تهدیدهای ویروس‌های تنفسی جدید و نوپدید این جهش ژنتیک را عادی قلمداد کرده و گفته است تاکنون بیش از ۴۰۰۰جهش در ویروس کرونا اتفاق افتاده که تعداد انگشت شماری از آنها مهم بوده‌اند.

با این حال اما استوارت نیل، استاد ویروس‌شناسی در کالج کینگ لندن به گاردین گفته است گونه جدید ویروس،‌ واگیردارتر است و می‌تواند با کارایی بیشتری گسترش پیدا کند، اما چرا هنوز در موردش ایده‌ای نداریم؟

در واقع مثل اوایل ظهور ویروس کرونا در جهان که یک‌سال از آن می‌گذرد، در مورد رویداد جدید در انگلیس هم هنوز اتفاق‌نظر وجود ندارد؛ ولی آنچه دانشمندان را نگران کرده تغییر در پروتئین سنبله ویروس جهش یافته است که اجازه می‌دهد ویروس با شدت بیشتری به سلول‌های ریه، گلو و حفره بینی نفوذ کنند.

 

جهش می‌تواند هر جای دنیا روی دهد

احسان مصطفوی، رئیس مرکز بیماری‌های نوپدید و بازپدید انستیتو پاستور، جهشی که گفته می‌شود در مورد ویروس کرونای در گردش در انگلستان اتفاق افتاده بر اساس نمونه‌ای است که حدود سه ماه قبل گرفته‌شده و اکنون بعد از انجام مطالعات تکمیلی،‌ نتایج آن اعلام‌شده است. مطالعات نشان داده سرایت‌پذیری ویروس احتمالا تا 70 درصد بیشتر شده به این معنی که با این جهش، یک فرد آلوده می‌تواند نسبت به قبل تعداد افراد بیشتری را درگیر و بیماری را به آنها منتقل کند.

جزئیات ورود کرونای انگلیسی در ایران + علائم کرونای انگلیسی

البته موضوع جهش ویروس کرونا فقط مختص انگلستان نیست، چراکه موارد مشابهی در دانمارک، ایتالیا، بلژیک و استرالیا نیز گزارش‌شده که نشان می‌دهد اگر بپذیریم جهشی در ویروس اتفاق افتاده، یعنی فرصت مناسبی داشته تا به نقاط مختلف جهان برود.

اما خبر امیدوارکننده این است که تابه‌حال شواهدی دال براین که این جهش باعث افزایش بیماری‌زایی ویروس و ایجاد فرم کشنده و شدیدتر بیماری شده باشد وجود ندارد، گرچه هنوز نیاز به مطالعات تکمیلی است.

همچنین ویروس شناسان مطرح کرده‌اند جهش روی‌داده در ویروس احتمالا نمی‌تواند بر اثربخشی واکسن کرونا تأثیر چندانی داشته باشد، بنابراین واکسن‌های تولیدشده علیه ویروس جدید هم می‌تواند کارایی داشته باشد.

بااین‌حال باید همچنان صبور باشیم و منتظر بمانیم تا اخبار تیم‌های تحقیقاتی ازجمله تیم‌های سازمان جهانی بهداشت را که به انگلستان رفته‌اند، بشنویم.

 

کرونای انگلیسی چقدر خطر مرگ دارد؟

همه‌ ویروس‌ها و در واقع ویروس‌های کرونا تمام مدت جهش می‌یابند، بنابراین پدیدار شدن گونه جدید کووید ۱۹ در انگلستان غیر منتظره نیست.

دکتر موگ سیویک عضو گروه مشاوره‌ای تهدیدهای ویروس‌های تنفسی جدید و نوپدید دولت (Nervtag)، گفت که تاکنون بیش از ۴۰۰۰ جهش Sars-Cov-۲ مشاهده شده که به نظر می‌رسد تعداد انگشت‌شماری از آنها از اهمیت برخوردار هستند.

به گفته‌ کریس ویتی افسر ارشد پزشکی انگلیس، گونه‌ جدید کشف‌شده در جنوب شرق می‌تواند تا ۷۰ درصد بیشتر قابل انتقال باشد و مقدار R (عدد تکثیر پایه ویروس) را ٤ دهم درصد یا بیشتر افزایش دهد.

با توجه به داده‌های که تاکنون به دست آمده، به نظر نمی رسد که خطر بیماری شدید یا نرخ مرگ و میر را افزایش دهد.

در خلاصه‌ای که روز یکشنبه در Nervtag متتشر شد، کارشناسان نوشتند که آنها اطمینان متوسطی دارند که این گونه افزایش قابل توجهی در قابلیت انتقال نسبت به سایر گونه‌ها داشته باشد. آنها هشدار دادند که با این حال، آن داده‌ها ابتدایی و بر اساس مدل‌سازی بود.

سیویک گفت :«اگرچه نتیجه‌ها به کیفیت و کمیت داده‌هایی که شما ارایه می‌دهید بستگی دارد، به نظر می‌رسد که این گونه‌ جدید بر اساس داده‌های ژنتیکی باشد – این گونه به طور بالقوه بیشتر قابل انتقال است، اما ما نمی‌دانیم که چقدر و اطمینان کامل نداریم…در حال حاضر نمی‌توانیم یک رابطه سببی ایجاد کنیم، این تنها یک اثر ارتباطی است.»

استوارت نیل استاد ویروس‌شناسی در کالج کینگ لندن هم اظهار داشت: «داده‌های گردآوری‌شده تاکنون، با این درک سازگار است که این گونه واگیردارتر است، یا می‌تواند با کارایی بیشتری گسترش پیدا کند، اما تایید مبتنی بر آزمایشگاه در مورد آن یا هر ایده‌ای که چرا این گونه با سرعت بیشتری گسترش می‌یابد نداریم.»

جزئیات ورود کرونای انگلیسی در ایران + علائم کرونای انگلیسی

به گفته‌ این ویروس‌شناس، این گونه چند هفته‌ی گذشته با ۱۰ درصد تا ۱۵ درصد موارد در منطقه‌های ویژه‌ای همراه بود، اما هفته‌ گذشته تقریبا به ۶۰ درصد موارد در لندن افزایش یافت.

نیل یادآور شد: بیشترین نگرانی دانشمندان در حال حاضر، تغییر در پروتئین سنبله‌ی این گونه است – بخشی از ویروس که به آن اجازه‌ می‌دهد تا از طریق برهم‌کنش با گیرنده‌ای به نام ACE۲، به سلول‌های ریه، گلو و حفره‌ی بینی نفوذ کند.

وی تاکید کرد: «جهش در پروتئین سنبله ممکن است توانایی ویروس در برهم‌کنش با ACE۲ را افزایش دهد و به آن مزیت رشد دهد. از طرف دیگر، پروتئین سنبله ذره‌ ویروسی است که واکسن‌ها برای توسعه‌ی پادتن‌ها ضد آن طراحی شده‌اند، بنابراین این جهش می‌تواند واکسن را از انجام وظیفه باز دارد.»

این محقق گفت :«این چیزی است که ما واقعا باید مورد نظارت قرار دهیم.»

به گفته‌ دکتر سیویک، نگرانی بزرگ دیگر این است که هنوز مشخص نیست که چند عامل سبب افزایش انتقال در هفته‌های اخیر شده‌اند. به احتمال زیاد این گونه بر قابلیت انتقال تاثیر گذاشته است، اما در منطقه‌های تحت محدودیت‌های بالاتر نیز نرخ بالای انتقال مشاهده شده است.

وی تاکید کرد: گاهی اوقات به واقعیت ناراحت‌کننده‌ای درباره‌ نابرابری‌های اجتماعی باز می‌گردد. محدودیت‌ها بر افرادی که نمی‌توانند از خانه کار کنند، تاثیرهای محدودی دارد، اگر این گونه انتقال‌پذیری بیشتر دارد، آیا رهنمود فاصله‌گذاری اجتماعی کافی است؟

به گفته‌ کارشناسان، ما هنوز شناخت کافی درباره‌ی این گونه نداریم تا تاثیر آن بر رهنمود کنونی فاصله‌گذاری اجتماعی و استفاده از ماسک را بدانیم.

کاترین نواکس استاد مهندسی محیط زیست برای در دانشگاه لیدز و یکی از اعضای Sage، گفت: «من فکر می‌کنم که بسیاری از افراد اکنون در فاصله گرفتن بسیار راحت هستند و ما باید به یاد داشته باشیم که هرچه به کسی نزدیکتر می‌شوید خطر افزایش می‌یابد.»

وی تصریح کرد: ما باید تا آنجایی که می‌توانیم تلاش کنیم تا احتمال مواجهه شدن خودمان با ویروس را کاهش دهیم. در مواردی که تعامل‌ها ضروری است، در بکارگیری اقدام‌هایی که اجرا می‌کنیم واقعا سخت‌گیر باشیم. باز نبودن مدرسه‌ها در حال حاضر مزیت بسیار زیادی دارد.

پروفسور اندرو هیوارد استاد همه‌گیرشناسی بیماری‌های عفونی در دانشگاه کالج لندن و عضو گروه مشاوره علمی برای موارد اورژانسی (sage)، گفت : «یکی از پرسش‌هایی که از من پرسیده شده این است که آیا بازگشت به مدرسه‌ها در ابتدای ماه ژانویه منطقی است، حتی اگر یک آغاز متناوب برای برنامه‌ریزی بازگشت همه‌ دانش‌آموزان به مدرسه باشد.»

نیل افزود: «من به عنوان یک دانشمند می‌گویم که موثرترین روش برای مسدود کردن انتقال ویروس این است که هر تماسی بین هر فردی که می‌تواند ویروس را منتقل کند، محدود کنیم. اما از طرف دیگر، خانواده‌ ها، که می‌بینند تأثیرهای محدودکننده رشد و تحصیل کودکان از طریق تعطیلی مدرسه‌ها تا چه حد ممکن است مضر باشد.»

وی تصریح کرد: «من فکر می‌کنم آخرین چیزی که باید احتمال آن را در نظر بگیریم تعطیلی مدرسه باشد. با این حال، از آزمایش و تست کارکنان با چشم‌انداز بسیار تهاجمی‌تر پشتیبانی می‌کنم.»

 

آیا باید نگران باشیم؟

پروفسور اندرو هیوارد گفت : «من فکر کنم ما اطلاعات کافی داریم که این گونه دارای پتانسیل ایجاد یک همه‌گیری بزرگتر از آنچه پیش از این پیش‌بینی کرده بودیم را دارد. توجه داشته باشید که افزایش انتقال، حتی با توجه به همان میزان مرگ و میر، منجر به مرگ و میر بیشتری می شود.»

جزئیات ورود کرونای انگلیسی در ایران + علائم کرونای انگلیسی

نواکس هم تاکید کرد : «فکر می کنم طی چند ماه آینده محدودیت‌ها را متعادل خواهیم کرد… د. تا زمانی که پوشش کافی از واکسن را داشته باشیم تا بتوانیم کمی محدودیت‌ها را کاهش دهیم.»

 

هم‌زمان با تداوم نگرانی‌ها از سرایت گونه جدید کشف شده ویروس کرونا در انگلیس، کشورهای مختلف از جمله کشورهای فراتر از قاره اروپا در حال اعمال محدودیت‌های جدید از مقصد انگلیس هستند.

 

مطالب مرتبط
ارسال نظر