به گزارش راهبرد معاصر؛ سید عباس عراقچی در گفتوگو با «لارپوبلیکا» درباره انتقال قدرت در آمریکا و حمله طرفداران ترامپ به کنگره اظهار داشت: ما موضع خاصی در برابر این انتقال قدرت بین دو دولت نداریم. فقط منتظریم ببینیم رئیس جمهور جدید آمریکا چگونه می خواهد مواضع اشتباه ترامپ را تصحیح کند. آنچه در جریان حمله به کنگره دیدیم باعث طرح این سئوال می شود که آیا واقعآ همین آمریکاست که میخواهد به دنیا یاد بدهد "حاکمیت قانون" و دموکراسی چیست؟ آنچه در واشنگتن اتفاق افتاد چهره واقعی دموکراسی آمریکایی را به ما نشان می دهد. اکنون روشن شده است که آنها هیچ حقی ندارند که به هیچکس در دنیا بگویند که مشکلات سیاسی در خانه خودشان را چگونه حل کنند.
معاون وزیر امور خارجه ایران در پاسخ به این پرسش که بایدن به زودی باید تصمیم بگیرد با برجام چه بکند. تقاضاهای شما کدام است؟ گفت: درخواست ایران واقع گرایانه است و عبارتست از اینکه آمریکا تحریمها را بردارد و به توافق هستهای بازگردد. من آلترناتیو دیگری نمیبینم. ما با حسن نیت مذاکره کردیم و با حسن نیت به برجام عمل کردیم. دیگر نوبت دولت جدید آمریکاست که اشتباهات دولت پیشین را جبران کند. برای بازگشت به توافق هستهای، باید تمام تحریمها را لغو کنند. ما آماده انجام تمام تعهدات ذیل برجام هستیم به شرطی که امریکاییها هم به تعهدات خود عمل کنند و تحریمها را بردارند.
این دیپلمات کشورمان همچنین در پاسخ به این سوال که آیا تماسهای محرمانه ای با دولت جدید آمریکا داشتهاید؟ اظهار داشت: خیر. هیچ تماسی نداشتهایم و هیچ قصدی هم برای آن نداریم. طبیعتآ منتظریم که کاملأ در پستهای خود قرار بگیرند و متعاقبأ دست به کار بشوند. فعلآ هیچ علاقهای به هیچ تماس مستقیم نداریم و فکر میکنیم که برجام قالب صحیحی است و گفتوگوها باید در قالب آن انجام شود.
عراقچی درباره درخواست فرانسه و آلمان که میگویند موضوعات جدید مانند موشکهای قدرتمند ایران نیز باید در مذاکرات جدید برجام گنجانده شود، گفت: هیچ برجام پلاس، هیچ توافق جدید، هیچ مذاکرات جدید درمورد برجام وجود نخواهد داشت. موشکهای ایران تنها ابزار دفاعی مطمئن برای ایران هستند و در مورد این مسئله هیچ مذاکره ای وجود ندارد. در مورد دیگر موضوعات، همه چیز بستگی به این دارد که برجام چگونه اجرا خواهد شد. در مورد امنیت خلیج فارس این موضوعی است که میتواند بدون مداخلات خارجی، موضوع گفتگو بین کشورهای منطقه باشد. امنیت منطقه میتواند به صورت جمعی مورد بحث قرار بگیرد.
معاون ظریف در پایان درباره روابط ایتالیا و ایران گفت: این دو کشور همواره روابط خوبی داشتهاند و بین آنها احترام متقابل وجود داشته است. ایتالیا همواره یکی از شرکای تجاری اول ایران بوده است. اگر تحریمها برداشته شود، مناسبات اقتصادی فیمابین میتواند از سرگرفته شود. اگر تحریمها برداشته نشود، دو کشور میتوانند در هر صورت مکانیسمهایی را برای تقویت روابط خود ایجاد کنند. در ارتباط با همکاریهای سیاسی به عنوان مثال به حضور ایتالیا در بحث یمن اشاره میکنم که حضور کشور شما در آن (در قالب گروه E4) به دلیل اصرار ایران بوده است./ تسنیم