رعایت پروتکل‌های بهداشتی موثرترین راه مهار کرونای انگلیسی-راهبرد معاصر

رعایت پروتکل‌های بهداشتی موثرترین راه مهار کرونای انگلیسی

با ورود کرونای انگلیسی به ایران در اواسط دی ماه، بازار شایعات در فضای مجازی در خصوص علائم، نقش واکسن و راه های پیشگیری آن، به شدت داغ است؛ اما در نهایت رعایت پروتکل های بهداشتی، همچنان موثرترین راه مهار و عدم ابتلا به گونه جهش یافته کرونا عنوان شده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۵ - ۰۲ اسفند ۱۳۹۹ - 2021 February 20
کد خبر: ۷۸۱۹۱

به گزارش راهبرد معاصر؛  در هفته های اخیر و با گسترش ویروس کرونای انگلیسی در جهان و ورود آن به ایران، شایعات متعددی در شبکه‌های مجازی در حال انتشار است؛ مانند اینکه این ویروس مرگ و میر بالاتری دارد یا واکسن روی آن تاثیری ندارد؛ شایعاتی که پزشکان با رد آن، از مردم می‌خواهند که آنها را باور نکنند.دکتر مهشید طالبی طاهر؛ مدیرگروه عفونی دانشگاه علوم پزشکی ایران در این باره چنین توضیح داده است که،"تنها تفاوت گونه جدید ویروس کووید ۱۹ سرعت سرایت آن است که گفته می شود چهل تا هفتاد درصد بیشتر از گونه قبلی است پس برای مقابله با کرونای انگلیسی تشدید رعایت بهداشت فردی و فاصله‌گذاری اجتماعی تجویز می‌شود." احمد رستگار متخصص بیماری های عفونی نیز اظهار داشت: "تصور غلطی وجود دارد که کرونای انگلیسی مرگ و میر بالاتری دارد؛ در حالی که اینطور نیست بلکه سرعت انتقال این ویروس جهش یافته انگلیسی بالاتر است و افراد زیادی را درگیر می کند اما در همه موارد باعث از دست دادن جان نمی شود." در ادامه مهمترین محورهایی که در شبکه های اجتماعی در خصوص ویروس کرونای انگلیسی در یک ماه اخیر پربازدید شده، مورد تحلیل و جمع بندی قرار گرفته است:

 

رعایت پروتکل‌های بهداشتی موثرترین راه مهار کرونای انگلیسی

 

علائم کرونای انگلیسی

یکی از کانال های تلگرامی با بازنشر بخشی از سخنان دکتر مردانی متخصص بیماری‌های عفونی در برنامه تیتر امشب شبکه خبر نوشت:سرایت پذیری این نوع از ویروس ۵۰ تا ۷۰ درصد بیشتر از کرونای کنونی است و سریع از فردی به فرد دیگر منتقل می‌شود، همه گروه‌های سنی از آسیب کرونای انگلیسی در امان نیستند. انجام تست پی سی آر برای تشخیص این ویروس کافی نیست لذا مراکز رفرانس که قدرت دسته بندی ویروس دارند؛ می‌توانند این ویروس را تشخیص دهند، خیلی از کشورها ممکن است امکانات تشخیص کروموزومی و ژنتیکی این ویروس را نداشته باشند، اما خوشبختانه در ایران توانایی شناسایی این ویروس با تست پی سی آر داریم. تست تشخیص کرونا انگلیسی فقط در آزمایشگاه‌ های تهران قابل انجام است و هزینه بالایی هم دارد. ماهیت ویروس علت اصلی جهش کروناست، راه‌های پیشگیری از کرونای انگلیسی فرقی با کرونا معمولی ندارد، ماسک زدن، فاصله گذاری، شستن دست و پرهیز از دورهمی‌ها توصیه می‌شود. کرونای انگلیسی علاقه‌مند است افرادی را گرفتار کند که تابه حال کرونای معمول را نگرفته اند، شیوع کرونای انگلیسی در ایران از تابستان را تکذیب می‌کنم.

 

مردانی پیش از این نیز درباره ویژگی‌های کرونای انگلیسی گفته بود: از گونه‌های قبلی واگیردارتر است. دو برابر عفونی‌تر است. به سرعت جایگزین گونه قبلی می‌شود. آزمایش اش هفته‌ها یا شاید ماه‌ها طول می‌کشد. آنتی‌بادی نجات‌یافتگان تأثیر کمتری روی آن دارد. اولین بار در شهریور ماه شناسایی شد اما تا الان توسط نخست‌وزیر انگلیس پنهان شده بود. دوسوم مبتلایان در انگلیس حامل این ویروس بودند. گونه جدید به دانمارک، ایتالیا، استرالیا و هلند منتقل شده است. در حال حاضر راه حل سریع برای مقابله با آن اعمال قرنطینه است. واکسن‌های فعلی قادر به مقابله با آن هستند اما اگر باز هم جهش کند، ممکن است واکسن‌ها کارآیی نداشته باشند.

 

سخنان مینو محرز دیگر عضو برجسته عضو ستاد ملی مبارزه با کرونا نیز کانال های تلگرامی بازنشر زیادی داشت. مینو محرز: امکان شیوع کرونای شدید در اسفند وجود دارد. جمعیت انبوه درگیر ویروس کرونای انگلیسی می‌شوند. متخصصان معتقدند ویروس جهش‌یافته کرونا قدرت انتشار، چسبندگی و ماندگاری بیشتری دارد و بیم روند بیماری در بین مردم را دوچندان می‌کند. علائم این ویروس تغییراتی ندارد و قدرت سرایت آن افزایش داشته است، طبیعتا وقتی سرعت انتقال بیشتر شود جمعیت انبوهی درگیر این بیماری می‌شود. دانشگاه کلمبیا پیش‌بینی کرده که در اسفند ماه امکان شیوع کرونای شدید وجود دارد. در کشور با آغاز فصل سرما منتظر پیک‌های بعدی هستیم.

 

یک کانال تلگرامی نیز با بازنشر سخنان مدیرعامل شرکت آمریکایی مُدرنا درباره ویروس کرونای انگلیسی نوشت: کرونای جهش یافته از بین نمی‌رود. «استفان بَنسل»، مدیر عامل شرکت داروسازی «مُدرنا» در آمریکا، که اخیراً واکسن کرونا را تولید کرده، در خصوص کرونای انگلیسی صحبت کرده و گفته این ویروس از بین نخواهد رفت. از سوی دیگر برخی از متخصصان درمانی نیز گفته‌اند که نوع جهش یافته ویروس کرونا می‌تواند به یک «آندمیک» یا بیماری بومی تبدیل شود؛ یعنی به صورت دائمی در یک منطقه جغرافیایی وجود داشته باشد.

 

رعایت پروتکل‌های بهداشتی موثرترین راه مهار کرونای انگلیسی

کرونای انگلیسی در ایران

نخستین بار سعید نمکی وزیر بهداشت در تاریخ ۱۶ دی ماه از ورود کرونای انگلیسی به ایران خبرداد؛ وزیر بهداشت:متاسفانه اولین مورد کرونای انگلیسی از یک هموطن که به تازگی از انگلیس بازگشته بود را پیدا کردیم. وی در یکی از بیمارستان های خصوصی ما بستری بود. رد و نشانی از این ویروس را در اطرافیان بیمار نیافتیم.

 

سخنان مشاور وزیر بهداشت نیز درباره ورود کرونای انگلیسی در همین تاریخ، مورد توجه کانال های تلگرامی قرار گرفت و برخی چنین نوشتند: «"فوری" کرونای جهش یافته انگلیسی به ایران رسید!! مشاور وزیر بهداشت در همین زمینه نوشت: ‌با پنهان‌کاری سه ماهه انگلیس درباره شیوع ویروس جهش یافته کرونا در این کشور و عدم پیشگیری و واکنش ‌سریع برای مقابله با انتشار این ویروس، بالاخره ‌کرونای انگلیسی به ایران هم رسید.»

 

یک روز بعد از سخنان وزیر، در ۱۷ دی ماه، دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی ستاد ملی کرونا نیز در ارتباط با دومین فرد مبتلا به کرونای انگلیسی این بار در تهران گفت: حسین قاسمی دبیر کمیته امنیتی، اجتماعی ستاد ملی کرونا: بعد از ابتلای یک پزشک که از انگلیس برگشته بود، یک فرد دیگر در تهران شناسایی شد که البته او هم از انگلیس به کشور آمده بود و بلافاصله طبق نظر پزشکانی که او را شناسایی کرده بودند خود را قرنطینه و ایزوله کرد. او هیچ ملاقاتی با افراد و اقوام نزدیک خود نداشته است، اما برای اطمینان بیشتر از نزدیکان او هم تست کرونا گرفته شد که پاسخ آن منفی بود، اکنون او در بیمارستان تحت درمان است.

 

در هجدهم دی ماه نیز اخباری مربوط به ابتلای یک پزشک به ویروس انگلیسی در غرب کشور مطرح شد که خیلی زود توسط سخنگوی سازمان غذا و دارو تکذیب شد. یکی کانال تلگرامی در این باره نوشت: کیانوش جهانپور: در چند روز گذشته خبری در رسانه‌ها منتشر شد و درباره احتمال ابتلای یک همکار پزشک ما در غرب کشور به کرونای انگلیسی صحبت شده بود که این مسئله تأیید نشد و مورد ابتلای به این واریانت جدید از ویروس کرونا تاکنون در یکی از بیمارستان‌های خصوصی تهران شناسایی شده و بررسی سایر موارد مشکوک از طریق توالی یابی ژنتیکی در آزمایشگاه‌های ریفرال ادامه دارد و هنوز مورد جدیدی گزارش نشده است.

 

یکی از کانال های تلگرامی در ۲۴ دی ماه نیز از قول وزیر نوشت: نمکی: ابتلای جدیدی به کرونای انگلیسی نداشتیم. وزیر بهداشت: ابتلای جدیدی از ویروس کرونای انگلیسی به غیر از آن ۵ مورد، در کشور نداریم.

 

کرونای انگلیسی در کشورهای جهان

موضوع ظهور و گسترش ویروس کرونای انگلیسی یکی از موارد پربازدید در شبکه های اجتماعی در ماه های اخیر بوده است. یک صفحه اینستاگرامی خبری، درباره منشا ورود این ویورس در انگلستان نوشت: انگلیس خواستار قرنطینه فوری همه شهروندانی شد که به آفریقای جنوبی سفر کرده‌اند. وزیر بهداشت انگلیس از کشف گونه جدیدتری از ویروس کرونا که نسبت به کرونای انگلیسی باز هم جهش پیدا کرده خبر داد. مت هانکوک کشف این کرونای جهش‌یافته را «بسیار نگران‌کننده» توصیف کرد و گفت که این ویروس در بدن ۲ فرد که به تازگی به آفریقای جنوبی سفر کرده‌اند یافت شده است. او از تمامی کسانی که ظرف دو هفته گذشته به آفریقای جنوبی سفر کرده‌اند و تمامی افرادی که با آنها در تماس بوده‌اند خواست فوراً خودشان را قرنطینه کنند. هانکوک درباره ویژگی‌های جدیدترین کرونای کشف شده گفت که این گونه قابلیت انتقال بیشتری نسبت به گونه دیگری دارد که هفته گذشته در انگلیس کشف شده بود.

 

یک کانال تلگرامی درباره تمهیدات ژاپنی ها برای مقابله با کرونای انگلیسی نوشت: به دنبال گسترش جهانی ویروس کرونای انگلیسی، دولت ژاپن علاوه بر بستن مرزهای خود، ورود خارجی‌ها را به این کشور ممنوع کرد.

 

درباره میزان تاثیر واکسن روسیه ای بر کرونای انگلیسی نیز کانال های تلگرامی چنین نوشتند: واکسن روسیه برای کرونای انگلیسی نیز موثر است. مدیر مرکز تحقیقات ملی روسیه: تا پایان سال ۱.۵ میلیون شهروند روس واکسینه می‌شوند. واکسن «اسپوتنیک-۵» افراد را در برابر نوع جهش یافته ویروس کرونا که در انگلیس پیدا شده، هم محافظت می‌کند. همچنین اسپوتنیک در ۲۱ دی ماه، از شناسایی اولین مورد مبتلا به کرونای انگلیسی در روسیه خبر داد. مدیر وزارت بهداشت روسیه: شهروندی از روسیه که به تازگی از انگلیس بازگشته این ویروس را با خود آورده است.

 

در آمریکا نیز لس آنجلس به عنوان نخستین منطقه کرونای انگلیسی معرفی شده است، یکی از کانال ها در این خصوص نوشت: لس آنجلس رکورد کرونایی آمریکا را شکست. لس آنجلس اولین منطقه آمریکا شد که تعداد مبتلایانش به کرونا از مرز ۱ میلیون عبور کرد. این منطقه همچنین اولین کرونای انگلیسی را نیز به نام خود ثبت کرده است. گفتنی است ایالت کالیفرنیا با ۳۹ میلیون و ۵۱۲ هزار و ۲۲۳ تن جمعیت، تاکنون ۲ میلیون و ۹۶۲ هزار و ۹۷۹ کیس ابتلا ثبت کرده که از این میان مرگ ۳۳ هزار و ۳۶۹ تن تایید شده است.

 

نیویورک تایمز نیز در خبری با انتشار خبر شیوع ویروس کرونای انگلیسی در ۳۳ کشور جهان، مدعی شد:درحالی که طرح واکسیناسیون کرونا در آمریکا با تاخیر، اشتباهات و خرابکاری عمدی دست کم در یک بیمارستان در ویسکانسین همراه شده است، کارشناسان از شیوع ویروس کرونای انگلیسی در سی و سه کشور جهان خبر می دهند. روزنامه نیویورک تایمز گزارش داد ترکیه سی و سومین کشوری است که ویروس کرونای انگلیسی در آن شناسایی شده است.

 

اول دی ماه نیز نخستین مورد ابتلای کرونای انگلیسی در ایتالیا تشخصی داده شد: گونه جهشی ویروس کرونای انگلیسی، در ایتالیا نیز شناسایی شد. وزارت بهداشت ایتالیا اعلام کرد: یک شهروند ایتالیایی که چند روز پیش از انگلیس به رم بازگشته بود به ویروس جهش یافته کرونا مبتلا شده است. هم اکنون این شهروند ایتالیایی به همراه همسرش در قرنطینه هستند. در همین حال در پی پیدایش و شیوع گونه جدیدی از ویروس کرونا در انگلیس، ایتالیا از یکشنبه شب همه پروازهای ورودی خود را از این کشور ممنوع کرد.

 

با شروع زمستان روند گسترش و شیوع کرونای انگلیسی نیز افزایش بیشتری یافته است. یکی کانال تلگرامی درباره این روند در آفریقا و دیگر کشورها نوشت: دو برابر شدن مبتلایان به #کرونا در افریقای جنوبی با ویروسی مشابه کرونای انگلیسی! تعداد مبتلایان از روی ۳ هزار به طور متوسط در اوایل دسامبر به روزی ۹۵۰۰ ابتلا در روز رسیده است. کرونای کشف شده در افریقای جنوبی موسوم به ۵۰۱.V۲ مسری‌تر و خطرناک‌تر از نوع انگلیس آن است. انگلیس، آلمان، سوئیس، ترکیه و موریتانی مرزهای هوایی خود را با افریقای جنوبی بستند.

 

یک کانال تلگرامی نیز از ورود کرونای انگلیسی به عمان در دوم دی ماه خبر داد؛ کرونای انگلیسی به عمان رسید. رسانه‌های عمان از ابتلای ۴ نفر به نوع جدید کرونا در این کشور خبر می‌دهند. در روزهای اخیر نوع جدیدی از کرونا در انگلیس مشاهده شده که گفته می‌شود سرعت شیوع آن ده‌ها برابر بیشتر از کرونای کنونی است. در پی شیوع گسترده این نوع کرونا، بسیاری از کشورهای جهان تمام پروازها و رفت‌وآمدها به کشور انگلیس را متوقف و ممنوع اعلام کردند.

 

هشتم دی ماه نیز خبر ورود کرونای انگلیسی به کره جنوبی در رسانه ها منعکس شد؛ مقامات کره جنوبی از ثبت ۳ مورد ابتلا به گونه جدید کووید ۱۹ خبر دادند که به کرونای انگلیسی مشهور است.

 

راهکارهای مقابله با کرونای انگلیسی

کانال تلگرامی دیگری با انعکاس بخشی از تحقیقات به عمل آمده درباره راه های مقابله با ویروس کرونای انگلیسی نوشت: دهانشویه و کرونای انگلیسی؛ طبق تحقیقات پژوهشگران آمریکایی، استفاده از دهانشویه به مدت فقط ۳۰ ثانیه، ۹۹درصد ویروس کرونا در دهان را ازبین میبرد. همچنین این تحقیقات نشان میدهد افراد مبتلا به کرونا با استفاده از دهانشویه میتوانند امکان انتقال کرونا را تا ۵۰ درصد کاهش دهند./ ایرنا

 

رعایت پروتکل‌های بهداشتی موثرترین راه مهار کرونای انگلیسی

ارسال نظر
آخرین اخبار