به گزارش راهبرد معاصر انتخابات ریاست جمهوری 1400یکی از مهمترین رخدادهای تاریخی ایران است. انتخابات 1400 تعیین کننده سرنوشت کشور است و دو طیف سیاسی اصلاح طلب و اصولگرا کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را تشکیل میدهند. گفتنی است انتخابات ایران روز جمعه 28 خرداد 1400 برگزار می شود. راهبرد معاصر در نظر دارد طی مدت باقی مانده تا انتخابات 1400 ، جدیدترین اخبار انتخابات ریاست جمهوری را در اختیار مخاطبان قرار دهد.
نتایج انتخابات ریاست جمهوری تاثیر بسزایی در معیشت مردم کشور دارد و نامزدهای انتخابات ریاست جمهوری پس از تایید صلاحیت شورای نگهبان در معرض رقابت قرار میگیرند. اصل ۱۱۵ قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران شرایط کاندیداهای انتخابات ریاست جمهوری را اعلام کرده است و در ادامه این خبر آرشیو کامل اخبار امروز انتخابات سیزدهم ریاست جمهوری را میخوانید.
ستاد انتخابات استان تهران: انتخابات 1400 نیمه الکترونیکی خواهد بود
رئیس ستاد انتخابات استان تهران با اشاره به آمادگی برای برگزاری انتخابات در شرایط کرونایی، گفت: این انتخابات بر اساس بازدید از شعب با حضور نماینده بهداشت محقق می شود و در مجموع ۲۰۰ هزار نفر عوامل اجرایی، بازرسی، نظارتی و غیره برای انتخابات ۱۴۰۰ در استان تهران داریم.
شکراله حسن بیگی در پنجمین جلسه شورای اداری استان تهران با اشاره به رویداد مهم انتخابات گفت: در ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ دو انتخابات مهم یعنی ریاست جمهوری و شوراها برگزار می شود و در استان تهران علاوه بر این دو، انتخابات میاندوره ای مجلس و میاندوره خبرگان رهبری را هم داریم.
به گفته وی، انتخابات مهم ترین رکن دموکراسی کشور است و مردم با حضور در پای صندوق های رای سرنوشت خود را تعیین می کنند، از این رو مشارکت در انتخابات مهم است که مقام معظم رهبری نیز همواره تاکید بر این مهم دارند.
وی افزود: در چهار ماه باقیمانده تا انتخابات مسئولان بایستی با کار و تلاش بیشتر و با حضور در مناطق شهری و روستایی و بیان عملکرد، امیدآفرینی در جامعه را افزایش دهند. در انتخابات گذشته رتبه استان نوعا بین ۲۷ و ۲۸ بود، اما در انتخابات سال گذشته به رتبه چهارم رسید و تنها انتخاباتی بودکه هیچ صندوقی باطل نشد و هیچ شکایتی نداشتیم که این امر به سبب وقت گذاشتن و پیگیری و همت مسئولان این امر میسر شد.
وی ادامه داد: هدف گذاری برای انتخابات ۱۴۰۰ کسب رتبه اول کشور است و توقع و انتظار از مدیران این است که به فرمانداران و بخشداران جهت برگزاری انتخابات مطلوب کمک کنند و خودرو، امکانات پشتیباتی و تدارک را در اختیار قرار دهند. ضمن اینکه در زمینه در اختیار قرار دادن پرسنل و محل شعب نیز همراهی لازم را داشته باشند. بر اساس ماده ۷۱ و ۷۲ قانون شوراهای اسلامی شهر و روستا، ماده ۲۱ قانون انتخابات ریاست جمهوری، ماده ۷۷ آیین نامه اجرایی قانون انتخابات خبرگان رهبری، ماده ۱۱ قانون انتخابات مجلس شورای اسلامی، شرایط برای کمک دستگاه ها در امر برگزاری انتخابات فراهم شده است.
حسن بیگی با بیان اینکه بر اساس ماده ۷۱ کلیه وزاتخانه ها، سازمان ها، ادارات، شهرداری ها و سازمان های وابسته به شهرداری ها موظف به این همکاری هستند، تاکید کرد: ۲۹ بهمن ستاد انتخابات استان رسما با ۵ کمیته، دبیرخانه و دبیر تشکیل شد و قبل آن از ۲۱ آبان جلسات هماهنگی انتخابات برگزار شد تا بر مبنای قانون شرایط حضور حداکثری فراهم شود. از این رو آموزش محوریت پیدا کرد تا مجریان به قانون تسلط داشته باشند، ضمن اینکه آسیب شناسی انتخابات گذشته برای رفع نقاط ضعف نیز انجام شده است.
وی افزود: انتخابات پیش رو نیمه الکترونیکی برگزار می شود یعنی از ۲۵ فرایند انتخابات اخذ آرا و شمارش آرا به صورت دستی و بقیه الکترونیکی برگزار می شود، ضمن اینکه در سطح استان تهران ۷ هزار و ۶۰۹ شعبه اخذ رای پیشنهاد شده است و روستاهای واجد شورا در استان ۵۳۱ روستا است که ۴۸۰ روستا شورا دارند و به فرمانداران تاکید شده در سایر روستاهایی که زمینه دارند نیز انتخابات برگزار شود.
رئیس ستاد انتخابات استان تهران ادامه داد: آمادگی برای برگزاری انتخابات در شرایط کرونایی بر اساس بازدید از شعب با حضور نماینده بهداشت محقق می شود و در مجموع ۲۰۰ هزار نفر عوامل اجرایی، بازرسی، نظارتی و غیره برای انتخابات ۱۴۰۰ در استان تهران داریم.
وی در مورد اقدامات لازم جهت برگزاری انتخابات تا پایان سال با اشاره به عدم تغییر مدیران شهرستانی جهت جلوگیری از ایجاد هر گونه شائبه افزود: تشکیل ستاد انتخابات انجام شده، تشکیل هئیت های اجرایی شوراها در ۱۹ اسفند به مدت ۵ روز انجام می شود و ثبت نام از داوطلبان شوراهای شهر نیز از ۲۰ اسفند به مدت ۷ روز انجام میشود و بقیه فرایندها برای سال ۱۴۰۰ است.
توضیحات عارف درباره احتمال کاندیداتوری در انتخابات ۱۴۰۰
محمدرضا عارف رئیس بنیاد امید ایرانیان در مورد علت عدم حضورش در جلسات نهاد اجماعساز (ناسا) گفت: شورای اجماعساز ۱۵ نفر عضو حقیقی دارد که با مکانیزم خاصی از احزاب مختلف انتخاب شدهاند، من در هیچ حزبی نیستم که بخواهم به نمایندگی از حزب در جلسات شرکت کنم و لذا جز آن ۱۵ نفر هم نیستم.
به گزارش اعتمادآنلاین، به نقل از مهر، عارف فعالیت شورای مشورتی خود را پابرجا دانست و گفت: از زمانی که سال ۸۶ بنیاد امید ایرانیان را راهاندازی کردیم، این بنیاد به عنوان یک نهاد تشکیلات راهبردی مشغول به کار است که البته فعالیت حزبی ندارد. شورای مشورتی همواره فعالیت داشته و این بنیاد در همه انتخاباتها در موضوعات راهبردی و تشویق مردم به مشارکت فعال بوده است.
رئیس بنیاد امید ایرانیان بر حضور جدی در انتخابات ریاستجمهوری و شورای شهر ۱۴۰۰ تاکید کرد و افزود: من به همه جریانها، به ویژه اصلاحطلبان توصیه جدی بر حضور فعال در انتخابات را دارم. شورای شهر دستاورد جریان اصلاحات است و دموکراسی از شوراها شروع میشود. اهمیت انتخابات شوراها کمتر از ریاستجمهوری نیست. همچنین در مورد انتخابات ریاستجمهوری هم مثل همه جریانها تمام توان خود را میگذاریم تا یک انتخابات پرشور با مشارکت حداکثری برگزار شود.
وی در مورد کاندیداتوریش در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ گفت: در حال بررسی هستیم و در کمیته راهبردی کار می کنیم. من هیچوقت شانه از زیر مسئولیت خالی نکردهام، هیچوقت هم برای پذیرش مسئولیت پیشقدم نشدهام. روند پیش رو شرایط حضور من در در انتخابات را مشخص خواهد شد.
روایت قائممقام جام از مخالفت باهنر با نامزدی در انتخابات ۱۴۰۰
قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین (جام) در توضیح آخرین نشست این تشکل اصولگرا و درخواست دبیران این تشکل از دبیرکل جام، به نقل از محمدرضا باهنر گفت که او میخواهد کارگردان عرصه سیاسی بماند نه بازیگر.
علیرضا خجستهپور روز دوشنبه گفت: نشست دبیران استانی جامعه اسلامی مهندسین سی بهمن با حضور اعضای شورای مرکزی جام و با سخنرانی محمدرضا باهنر و حجتالاسلام مصطفی پورمحمدی دبیرعالی جامعه روحانیت مبارز کشور برگزار و در آن جلسه انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ مورد بحث قرار گرفت.
قائم مقام جامعه اسلامی مهندسین افزود: باهنر در این جلسه عنوان کرد که با شورای وحدت اصولگرایان کار میکنیم و به هیچ وجه نمیخواهیم رقابت فرسایشی با شورای ائتلاف نیروهای انقلاب و سایر نحلههای اصولگرایی داشته باشیم.
خجستهپور عنوان کرد: اصرار دبیران جامعه اسلامی به نامزدی باهنر در صورت داوطلب نشدن ابراهیم رییسی در انتخابات ۱۴۰۰ از دیگر موضوعاتی بود که در این نشست مطرح شد که باهنر در جواب این اصرارها اعلام کرد که تمایل دارد «کارگردان صحنه سیاسی باقی بماند نه بازیگر.»
وی یادآور شد: حجتالاسلام پورمحمدی هم در این نشست صحبتهایی درباره شورای وحدت، انتخابات ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ و نامزدی ابراهیم رییسی مطرح کرد. او گفت که ما بحثهای مصداقی را در جامعه روحانیت شروع نکردیم و اگر رییسی نامزد شود قطعا مورد حمایت شورای وحدت قرار میگیرد. رییسی هم سابقه، خدمات خوب و قابلیت وحدت میان اصولگرایان را دارد.
خجستهپور گفت: در این جلسه مصوب شد جامعه اسلامی مهندسین و شورای وحدت بدون رقابت فرسایشی با شورای ائتلاف یا دیگر اصولگرایان کار کند. تلاش میشود این دو شورا در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ و در لیست شورای شهر به وحدت برسند.
این فعال اصولگرا درباره نامزدهای احتمالی شورای وحدت هم افزود: در شورای وحدت اسمی نیامده و بحث مصداقی انجام نشده است و تنها درباره رییسی صحبت شده اما بحثی هم در این مورد که اگر رییسی نپذیرد بر سر قالیباف اجماع می شود یا خیر، نداشتهایم.
انتخابات سیزدهمین دوره ریاست جمهوری همزمان با انتخابات میاندورهای مجلس شورای اسلامی در ۶ حوزه، میاندورهای مجلس خبرگان رهبری در سه حوزه انتخاباتی و انتخابات شوراهای اسلامی شهر و روستا در یکهزار و ۳۷۲ شهر و چهل هزار و ۶۲۰ روستا و تیره عشایری ۲۸ خرداد ۱۴۰۰ برگزار میشود.
قالیباف شانسی برای پیروزی در انتخابات ۱۴۰۰ دارد؟
عضو شورای مرکزی حزب موتلفه درباره مواضع شورای وحدت اصولگرایان برای انتخابات ریاست جمهوری سال ۱۴۰۰ توضیحاتی ارائه داد.
حمیدرضا ترقی عضو شورای مرکزی حزب موتلفه، با اشاره به بخشی از صحبتهای حدادعادل مبنی بر رفتن شورای وحدت اصولگرایان به سمت علی لاریجانی برای ریاست جمهوری سیزدهم، گفت: در ابتدا چنین برداشتی از نوع موضعگیریهای شورای وحدت وجود داشت، اما در مجموع تا الان آنهایی که نقش اصلی را در شورای وحدت دارند به این مساله اشارهای نداشتند و یا تاکیدشان بر این بود که سیدابراهیم رئیسی از اولویت بیشتری نسبت به افرادی نظیر علی لاریجانی برخوردار است.
او ادامه داد: حال اینکه اگر سیدابراهیم رئیسی به میدان نیاید شورای وحدت به سمت چه فردی گرایش پیدا میکند نیاز به این دارد که شورای وحدت شاخصها و گرایشات خود را نسبت به معرفی نامزدها شفافتر بیان کند؛ به این دلیل که هنوز هیچ مانیفستی از شورای وحدت به این معنا اعلام نشده است، به نظر میرسد که قضاوت ممکن است بر واقعیات مبتنی نباشد.
ترقی افزود: در بین اصولگرایان در این باره اتفاق نظر وجود نداشته و نظر متفقی در این زمینه وجود ندارد که به یک جمعبندی برسند. اگر امر مشتبه شود به نفرات بعد از رئیسی، طبیعتا تکثر نامزد وجود خواهد داشت؛ اما در بین افرادی که مطرح هستند علی لاریجانی و محمدباقر قالیباف طرفداران خاص خود را دارند. از نظر اجرایی قالیباف قویتر است، اما از نظر دیپلماسی و گرایش به سمت اعتدال لاریجانی به مواضع سیاسی روحانی نزدیکتر است و اگر او بیاید بخشی از اصلاحطلبان هم از او حمایت میکنند.
او در پاسخ به تمایل شورای ائتلاف نیروهای انقلاب به قالیباف برای انتخابات ریاست جمهوری سال آینده هم گفت: شورای ائتلاف هنوز وارد مصادیق نشده است و بحثی در این زمینه صورت نگرفته است.