آتش سوزی واحد ۷۰ پالایشگاه آبادان + جزئیات واژگونی مرگبار اتوبوس در محور فیروزآباد-کوار/ ۱۵ کشته و ۲۷ مصدوم تاکنون مفقودی ۳ گردشگر در دامغان / یک نفر جان باخت تاثیر مصرف لبنیات بر کیفیت خواب نتایج نظرسنجی اسکای اسپورتس: کریستیانو رونالدو؛ برترین بازیکن تاریخ فوتبال تصاویر / مطبوعات شنبه ۲۸ تیر ماه ۱۴۰۴ / از آش شور شام تا دیپلماسی برای تعویق ماشه سومین برد در کاپ آسیا/ صعود بسکتبال زنان به نیمه نهایی به عنوان صدرنشین قتل مادر به دست پسر در خرم‌دره/ دستگیری قاتل در کمتر از ۲۴ ساعتعکس تزئینی است وقوع زمین‌لرزه‌ای به بزرگی ۴.۷ ریشتر در منطقه امیریه شاهرود سه الهلالی در فهرست النصر! فواید یک میوه خوش طعم تابستانی / از بهبود بینایی تا کاهش التهاب حریق در مجتمع مسکونی ۶۰ واحدی در پاسدار گمنام/ سه خودرو در آتش سوخت آتش‌سوزی یک کارگاه مبل‌سازی در کرج مهار شد آخرین جزئیات از انفجار در قم و وضعیت مصدومان زلزله‌ای به بزرگی ۶.۹ ریشتر استان مالوکو اندونزی را لرزاند

تمرکز گرایی بحران پیش روی کشور است

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران گفت: تمرکز گرایی در شهرها و عدم توجه به روستاها به بحران بزرگ کشور بدل شده است.
تاریخ انتشار: ۱۱:۰۲ - ۲۹ آبان ۱۳۹۷ - 2018 November 20
کد خبر: ۸۲۵
به گزارش راهبرد معاصر؛  نعمت‌الله ترکی در آئین افتتاح طرح توسعه روستایی با اشاره به اهمیت توسعه روستایی در برنامه ششم توسعه اظهار داشت: دولت در قانون برنامه ششم توسعه با توجه به چالش‌ها و مشکلات موجود در بخش مهاجرت از روستا به شهر برنامه‌هایی را تدارک دیده است.

وی بیان کرد: در حال حاضر جمعیت فعلی ما در شهر و روستا 80 به 20 است، یعنی 80 درصد جمعیت در شهرها استقرار یافته‌اند و تنها 20 درصد از جمعیت کشور در روستاها ساکن هستند.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران با بیان اینکه رشد شهرنشینی بحران خطرناکی برای آینده کشور است افزود: در سایر نقاط جهان تخلیه روستاها معنا ندارد و هر کجا که به‌عنوان روستا شناخته شده بود در سال‌های بعد نیز با همان قابلیت حفظ شده است و در حقیقت اقتصاد روستایی در آنجا بارور شده است.

ترکی تصریح کرد: در کشور ما تمامی قابلیت‌های روستا نادیده گرفته شده و شهرنشینی توسعه پیدا کرده که مشکلات فراوانی از جمله اشتغال، مسکن و درمان را به‌همراه داشته است.

وی با اشاره به استقرار جمعیت 80درصدی در شهرها ادامه داد: از سال 55 تاکنون جمعیت استان تهران از 3 میلیون نفر به 14 میلیون نفر رسیده است و تمامی روستاهایی که پیش از این معیشت شهرنشینان را تأمین می‌کردند از بین رفته است.

رئیس سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی استان تهران گفت: استقرار مردم در شهرها و توسعه شهرنشینی باعث شده که تمامی روستاهای اطراف تهران مرکز کوچ‌نشینی باشد یعنی افراد پس از کوچ از روستا نسبت به انتخاب شهرهای بزرگ اقدام کنند.

ترکی بیان کرد: رویکرد توسعه روستایی سبب شده مسئولان و دولتمردان برای آینده کشور برنامه‌ریزی کنند و در واقع رویکرد نظام و دولت و مسئولان نسبت به توسعه کشور تغییر کند.

وی با تأکید به اینکه برنامه‌های توسعه و اشتغال پایدار روستاها باید براساس ظرفیت‌های ‌بومی و منطقه‌ای تعریف و عملیاتی شود گفت: برای نخستین بار در برنامه ششم توسعه توجه ویژه‌ای به توسعه روستاها شده است و 5 هزار روستا در سراسر کشور در اولویت اجرای برنامه‌های توسعه و اشتغال پایدار قرار گرفته‌اند.

رئیس سازمان مدیریت برنامه‌ریزی استان تهران سپس تصریح کرد: برنامه‌های توسعه پایدار روستاها با رویکرد گردشگری مانند بیابان‌گردی در روستاهای کویری، توسعه باغداری به‌روش‌های نوین مانند ایجاد باغ‌های انار و پسته در مناطق کم‌آب و ایجاد صنایع کوچک براساس استعداد منطقه و مردم بومی تدوین و اجرا می‌شود.

ترکی با اشاره به اینکه دولت تدبیر و امید منابع مالی خوبی برای توسعه پایدار روستاها تعریف کرده است اضافه کرد: یک میلیارد و 500 میلیون دلار از محل صندوق توسعه ملی برای توسعه پایدار روستاها اختصاص یافته است.

وی در پایان خاطرنشان کرد: دولت در تبصره 18 بودجه سال آینده 73 هزار میلیارد تومان برای توسعه و اشتغال روستاها در نظر گرفته است که در قالب وام‌های بدون بهره از یک میلیارد ریال تا 10 میلیارد ریال در اختیار روستائیان قرار می‌دهد.
ارسال نظر
آخرین اخبار