4 نکته در مورد اهمیت زمان تصمیم ترامپ علیه سپاه-راهبرد معاصر
نشریه «البناء» چاپ بیروت، تحلیل کرد؛

4 نکته در مورد اهمیت زمان تصمیم ترامپ علیه سپاه

تصمیم آمریکا چیز تازه ای به تحریمهای یک طرفه آمریکا اضافه نمی کند؛ چرا که شورای امنیت و سازمان ملل موافق آن نیستند. در حالی که ایران به تحریمهای آمریکا خو کرده است، در اقدامی متقابل، ارتش آمریکا، فرماندهی آن و دولت ایالات متحده را تروریسم جهانی نامید. با اینکه تصمیم آمریکا باعث افزایش تنشها می شود، اما این کشور به خوبی می داند که فراتر رفتن و بازی با آتش در مقابل ایران به مصلحت آن نیست.
تاریخ انتشار: ۱۶:۱۴ - ۲۱ فروردين ۱۳۹۸ - 2019 April 10
کد خبر: ۸۲۷۵
به گزارش راهبرد معاصر ، حسن حردان در البناء نوشت: تصمیم آمریکا برای قراردادن دادن سپاه پاسداران ایران در لیست گروه های تروریستی، نقطه ی اوج تنش زایی دولت ترامپ علیه ایران است و در چارچوب تلاش واشنگتن برای محاصره تهران و تنگ کردن عرصه بر آن در تمام زمینه ها تفسیر می شود. در واقع، آمریکا قصد دارد با افزایش فشارها تلاشی را در راستای واداشتن ایران به پذیرفتن شروط واشنگتن در مورد تعدیل توافق هسته ای، توقف حمایت ایران از مقاومت، توقف برنامه های موشکی و خروج نیروهای ایرانی از سوریه، پی بگیرد؛ چرا که واشنگتن و تل آویو معتقدند افزایش نقش ایران در منطقه تهدید بزرگی برای اسرائیل، آمریکا و هم پیمانانش در منطقه است.


 در ادامه این مطلب آمده است: هدف گرفتن سپاه به نقش مهم آن در بنا نهادن پایه های اقتصاد، زیرساخت ظرفیت های ایران و بهبود شرایط داخلی، دفاع از حق حاکمیت ایران و استقلال آن در مقابله با تهدیدات خارجی و داخلی، باز می گردد. علاوه بر اینکه سپاه نقش برجسته ای در پرونده حمایت از نیروهای مقاومت علیه اسرائیل داشته است.


این تصمیم زمانی اعلام شد که حاکمیت اسرائیل بر جولان سوریه به رسمیت شناخته شده و قدس بعنوان پایتخت اسرائیل معرفی شد. اینگونه اقدامات اهدافی را دنبال می کند که عبارتند از:


1-واکنش به پیروزیهایی که محور مقاومت در سوریه، عراق، یمن و لبنان در مقابله با طرح آمریکایی صهیونیستی به دست آورد. اهداف این طرح با شکست مواجه شد و همین مساله باعث ایجاد موازین قوای جدیدی به نفع ائتلاف مقاومت شده و در سایه کاهش قابل ملاحظه نفوذ آمریکا به نفع تقویت حضور روسیه و سقوط هیمنه یک جانبه آمریکا در منطقه و جهان، اسرائیلی ها را در یک محاصره استراتژیک به نفع مقاومت قرار داد.


2-افزایش فشار بر ایران در راستای تلاش برای ایجاد محدودیت نقش ایران در منطقه که از دیدگاه واشنگتن و تل آویو، تهدید بزرگی برای موجودیت اسرائیل و منافع آمریکا در منطقه است.


3-تقویت طرح آمریکا و اسرائیل در مورد تغییر جهت قطب نمای درگیریها در منطقه، از مقابله با اسرائیل و نیروهای تکفیری، به سمت آنچه این دو، «خطر رو به افزایش ایران در منطقه» می نامند.


4-حمایت بیشتر از نخست وزیر اسرائیل، چند ساعت پیش از شروع انتخابات و منسوب کردن این «دستاورد» به نتانیاهو، هم پیمان ترامپ، با هدف افزایش محبوبیت او و فراهم کردن شرایطی برای جلب آراء بیشتر، برای باقی ماندن نتانیاهو در رأس قدرت در اسرائیل و در ادامه، مصونیت وی از اتهامات فسادی که متوجهش می شود.


اما دلالتها و آثار این تصمیم جدید آمریکا کدام است؟

در مورد دلالتها، باید گفت این تصمیم نشان دهنده آن است که آمریکا دیگر برگ برنده ای در مقابل ایران ندارد، جز اینکه سپاه را متهم به تروریسم کند. این در حالی است که تمام جهان می داند سپاه نقش مهمی در مبارزه با داعشی ایفا کرد.


اما در سطح تاثیرگذاریها، لازم به ذکر است که تصمیم آمریکا چیز تازه ای به تحریمهای یک طرفه آمریکا اضافه نمی کند؛ چرا که شورای امنیت و سازمان ملل موافق آن نیستند. در حالی که ایران به تحریمهای آمریکا خو کرده است، در اقدامی متقابل، ارتش آمریکا، فرماندهی آن و دولت ایالات متحده را تروریسم جهانی نامید. با اینکه تصمیم آمریکا باعث افزایش تنشها می شود، اما این کشور به خوبی می داند که فراتر رفتن و بازی با آتش در مقابل ایران به مصلحت آن نیست؛ چرا که این مساله، قواعد و منافع ایالات متحده و اسرائیل را در معرض خطر نابودی بوسیله موشکهای ایران و هم پیمانان آن در محور مقاومت قرار می دهد.
ارسال نظر