به گزارش راهبرد معاصر ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان، این اولین قیمت رسمی اعلام شده برای خرید واکسن کرونای وارداتی است.
این رقمی است که سایت رسمی سازمان نظام پزشکی در گفتگویی با مدیرکل دارو و مواد تحت کنترل سازمان غذا و دارو اعلام کرده است. گفتگویی که در آن حیدر محمدی گفته: «واکسیناسیون گروههای در معرض خطر رایگان است. اما برخی شرکتها که خواستار واردات واکسن با ارز نیمایی هستند، اجازه دارند واکسن را به داروخانهها بدهند و مردمی که در اولویت قرار ندارند، میتوانند این واکسنها را از داروخانهها تهیه کنند.»
به گفته حیدر محمدی قیمت واکسن کرونا در داروخانهها حدود ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان خواهد بود. اما این همه مشروط به آن است که شرکتهای خصوصی بتوانند واکسن را وارد کنند. آن هم با دلار نیمایی.
البته پس از اظهارات این مقام مسئول سازمان غذا و دارو، سخنگوی این سازمان، واکسیناسیون کرونا در قالب پرداخت هزینه و خارج از نوبت را تکذیب کرد و گفت: هر واکسن مجازی از هرجا وارد کشور شود توسط وزارت بهداشت خریداری و در چارچوب برنامه واکسیناسیون ملی بهصورت رایگان توزیع و تلقیح میشود.
اما به گفته سخنگوی ستاد ملی مقابله با کرونا در مجموع یک میلیون و ۸۰۰ هزار دوز واکسن کرونا وارد کشور شده است، ۴۲۰ هزار دوز از روسیه، ۶۵۰ هزار دوز از چین، ۷۰۰ هزار دوز از کره جنوبی و ۱۲۵ هزار دوز از هند. با این حساب در بهترین حالت ۹۰۰ هزار نفر واکسینه شدهاند.یعنی ۱.۱ درصد از کل جمعیت ایران.
دولت البته اعلام کرده که واردات واکسن را در دستور کار دارد. اما عددهایی که عنوان میشود بسیار متفاوت است. از ۶۰ میلیون گرفته تا ۲۴۰ میلیون دوز واکسن. از طرف دیگر گفته شده که تا مهر ماه ۷ واکسن تولید داخل هم آماده میشود.
اما یکی دو هفته گذشته و یکی دو هفته آینده روزهای تعیینکنندهای است. موج چهارم کرونا این بار با شدت بیشتری در حال شیوع است و ظرف مدت کمی تعداد قربانیان کرونا از زیر ۱۰۰ نفر در روز به ۴۰۵ نفر در ۲۹ فروردین رسید.
حالا مطالبه مردم خرید و تهیه واکسن کروناست. اما هم خرید واکسن کرونا کند است و هم روند تزریق آن. بسیاری معتقدند که ایران باید سال گذشته برای خرید و رزرو واکسن کرونا اقدام میکرد. چراکه اکنون بخش مهمی از واکسنهایی که در ماههای آینده تولید میشود، پیشفروش شده است.
اما مردم هنوز امیدوارند که آزادسازی واردات واکسن کرونا و اجازه دادن به شرکتهای بخش خصوصی آنها را زودتر به واکسن کرونا برساند. حتی اگر قرار باشد برای تزریق آن ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومان هزینه کنند.
چون این هزینه حتی از هزینه تست par هم کمتر است. از طرف دیگر هزینههای درمان کرونا چه در بیمارستان دولتی و چه خصوصی بسیار بالاست.
پیش از این تجارتنیوز در گزارشی نوشت که هزینه ویزیت و داروی کرونا در بیمارستان حدود یک میلیون و ۶۰۰ هزار تومان است.
در برخی از بیمارستانهای خصوصی هزینه بستری و درمان بیماران کرونایی به ۲۰۰ میلیون تومان هم میرسد و قیمت واکسن کرونا در بازار سیاه تا ۶۰ میلیون تومان هم رفته است.
بر این اساس اگرچه دولتها موظف به تزریق رایگان واکسن کرونا هستند، اما شاید پرداخت هزینه ۲۰۰ تا ۳۰۰ هزار تومانی برای واکسینه شدن در برابر کرونا، هزینه گزافی نباشد.
به خصوص برای مردمی که ماههاست کسبوکارشان به خاطر کرونا تخته شده و هزینه بالایی برای تعطیلیهای موجود میپردازند.
پولی شدن تزریق واکسن میتواند روند واکسیناسیون را تسریع کند. اما مشروط به اینکه قیمت آن در همین حد اعلام شده باشد و نه آنکه ناگهان از بازار سیاه سردربیاورد و میلیونی شود./تجارت نیوز