همکاری آمریکا با تل آویو برای نظارت بر برنامه هسته ای ایران-راهبرد معاصر

همکاری آمریکا با تل آویو برای نظارت بر برنامه هسته ای ایران

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفته این رژیم در حال همکاری با دولت آمریکا برای تشدید نظارت‌ها بر برنامه هسته‌ای ایران است.
تاریخ انتشار: ۲۱:۴۱ - ۲۷ خرداد ۱۴۰۰ - 2021 June 17
کد خبر: ۹۲۰۴۶

به گزارش راهبرد معاصر «بنی گانتز»، وزیر جنگ رژیم صهیونیستی پنجشنبه گفت این رژیم با دولت آمریکا برای افزایش نظارت بر برنامه هسته‌ای ایران همکاری می‌کند.

طبق گزارش روزنامه صهیونیستی «تایمز اسرائیل»، گانتز این اظهارات را در جمع گروهی از مقام‌های سابق وزارت دفاع آمریکا که به فلسطین اشغالی سفر کرده‌اند مطرح کرده است.

 

بنی گانتز به این هیأت گفته از تشکیل کابینه جدید اسرائیل نگران است و ممکن است  همزمان با تغییر دولت ایران در جریان انتخابات این کشور «یک دوره خانه‌تکانی اتفاق بیفتد که ایران در آن اقدام به انباشت دستاوردهای هسته‌ای کند.»

وزیر جنگ رژیم صهیونیستی گفت: «در حال همکاری با متحدان آمریکایی‌مان هستیم تا هم نظارت‌ها را در این برهه افزایش دهیم و هم برای ایران روشن کنیم که همه گزینه‌ها روی میز است.»

 

در ماه‌های گذشته، رژیم صهیونیستی و دولت آمریکا کارگروهی به ریاست مقام‌های شورای امنیت داخلی دو طرف برای هماهنگی سیاست‌ها در قبال ایران تشکیل داده و جلساتی را در چارچوب آن برگزار کرده‌اند.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

 

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

 

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد.

 

علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

 

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا است و با حمایت‌های آمریکا برنامه تسلیحات هسته‌ای خودش را از نظارت‌های بین‌المللی دور نگاه داشته است./فارس

ارسال نظر