بایدن: پایان آگوست مأموریت آمریکا در افغانستان خاتمه می‌یابد-راهبرد معاصر
پوتین: درحال تولید انبوه سامانه موشکی اورشنیک هستیم فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام

بایدن: پایان آگوست مأموریت آمریکا در افغانستان خاتمه می‌یابد

رئیس جمهور آمریکا گفت مأموریت نظامی این کشور در افغانستان، سی و یکم آگوست خاتمه می‌یابد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۳۵ - ۱۷ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 08
کد خبر: ۹۴۶۷۰

به گزارش راهبرد معاصر «جو بایدن» رئیس جمهور آمریکا پنجشنبه شب اعلام کرد، مأموریت نیروهای این کشور از افغانستان تا ۳۱ آگوست (۹ شهریور) خاتمه می‌یابد.

بایدن در یک سخنرانی ضمن طرح این ادعا که ارتش آمریکا مأموریت خود در افغانستان را به شکل موثری انجام داده است، گفت: «فرماندهان نظامی به من توصیه کرده‌اند که سریعاً از افغانستان خارج شویم».

او همچنین در دفاع از بیست سال اشغال افغانستان گفت: «ما [اسامه] بن لادن را کشتیم و از تبدیل شدن افغانستان به سکویی برای حمله به آمریکا جلوگیری کردیم».

بایدن افزود، حق و مسئولیت مردم افغانستان این است که درباره آینده کشورشان و نحوه اداره آن تصمیم‌گیری کنند و آمریکا نیز به ارسال کمک‌های بشردوستانه و غیرنظامی به افغانستان ادامه می‌دهد.

رئیس جمهور آمریکا با اشاره به کشته شدن 2448 سرباز آمریکایی و زخمی شدن 20772 نیروی نظامی دیگر، افزود حضور بیشتر نیروهای آمریکایی، تلفات در میان آن‌ها را افزایش می‌دهد.

بایدن در این‌باره گفت:‌ «قرار نیست بدون انتظار منطقی از دستیابی به اهدافی متفاوت، نسل دیگری از آمریکایی‌ها را برای جنگ به افغانستان بفرستم».

او در ادامه گفت، اقدامات لازم برای مترجمین و افغان‌هایی که به مأموریت آمریکا در افغانستان کمک کردند انجام خواهد شد و آن‌ها می‌توانند ویزای آمریکایی دریافت کنند.

بایدن در پاسخ به سوال یکی از خبرنگاران در این‌باره که آیا تسلط گروه طالبان بر افغانستان اجتناب‌ناپذیر شده است پاسخ داد: «خیر اینطور نیست».

رئیس جمهور آمریکا افزود، نیروهای امنیتی افغانستان به‌خوبی برای مقاومت در برابر پیشروی طالبان تجهیز شده و آموزش دیده‌اند.

وی همچنین در پاسخ به این سوال که آیا بیست سال حضور نظامی آمریکا در افغانستان ارزش آن را داشت پاسخ داد: «شما سوابق مرا می‌دانید. من کاملاً با اعزام نیروهای آمریکایی به افغانستان مخالف بودم».

با اینکه دولت آمریکا پیش‌تر تاریخ یازدهم سپتامبر را برای تکمیل خروج نیروهای آمریکایی از افغانستان اعلام کرده بود، رسانه‌های آمریکایی گزارش کردند که تاکنون حدود نود درصد از سربازان آمریکایی خاک این کشور را ترک کرده‌اند.

علاوه بر این، نشریه «پالتیکو» به نقل از دو مقام آمریکایی خبر داده است که روند خروج نظامی این کشور از افغانستان «عملاً تکمیل شده است».

«جنیفر ساکی» سخنگوی کاخ سفید بامداد پنجشنبه در این‌باره گفت: «رئیس‌جمهور صبح پنجشنبه (به وقت محلی) با تیم امنیت ملی خود دیدار می‌کند تا گزارش دوره‌ای درباره پیشرفت روند کاهش نظامیان ما در افغانستان را دریافت کند».

همزمان با گمانه‌زنی‌ها درباره خروج آمریکا از افغانستان، نخست‌وزیر انگلیس به نمایندگان پارلمان این کشور خبر داد که حضور اشغالگرانه انگلیس در افغانستان بعد از ۲۰ سال به پایان رسید.

خروج نظامیان خارجی از افغانستان با استقبال طالبان مواجه شده است، به طوری که اخیراً «ذبیح الله مجاهد» سخنگوی طالبان در واکنش به خبر خروج نظامیان آمریکا از بگرام گفت: «طالبان از روند خروج نظامیان آمریکایی و ناتو از بگرام حمایت و استقبال می‌کند».

«محمدجواد ظریف» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز (پنجشنبه) طی سخنانی در نشست پایانی گفت‌وگوهای بین الافغانی تهران گفت: «شجاعت در صلح مهمتر از شجاعت در جنگ است، زیرا برای صلح باید ایثار و گذشت داشت و از خواسته‌های حداکثری چشم پوشید و به خواسته‌های طرف دیگر توجه کرد، خصوصا در این گفت‌وگوها که طرف دیگری وجود ندارد و هر دو طرف برادران هم و در جستجوی صلح و آرامش برای ملت افغانستان هستند»./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر