همه چیز درباره ویروس دلتا کرونا-راهبرد معاصر
معاون نظارت ستاد ملی جمعیت: سالانه ۵۳۰ هزار سقط جنین غیرقانونی انجام می‌شود دانشگاه‌ها مجاز به برگزاری کلاس‌های مجازی شدند ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور قاتل مأمور پلیس حکم قصاص گرفت؛ مردی که شهید حسینیان را با خودرو زیر گرفت ادارات و دانشگاه‌های قزوین پنجشنبه تعطیل است اختلال خط ۳ متروی تهران به دلیل نقص فنی  فردا ادارات البرز تعطیل و دانشگاه‌ها غیرحضوری است تصاویر آخرالزمانی از وضعیت قرمز آلودگی هوا در تهران + عکس استانداری تهران تعطیلی مدارس و دانشگاه‌ها را برای روز پنجشنبه ۲۹ آذرماه اعلام کرد حال زن آمریکایی با کلیه خوک خوب است اعلام زمان ورود سامانه جدید بارشی به ایران | این استان‌ها منتظر آغاز بارش‌های زمستانی باشند فراهم شدن امکان دریافت کارت ورود به جلسه آزمون‌های نهایی نوبت دی ماه آموزش و پرورش شرور مسلح شمیران دستگیر شد پرداخت حقوق بازنشستگان کشوری براساس جداول جدید متناسب سازی از ۲۸ آذر / واریز حقوق در دو بخش

همه چیز درباره ویروس دلتا کرونا

برخی از گونه‌های جهش‌یافته ویروس کرونا سرعت انتقال بیشتری داشته و عوارض حادتری ایجاد می‌کنند.
تاریخ انتشار: ۲۳:۵۴ - ۲۵ تير ۱۴۰۰ - 2021 July 16
کد خبر: ۹۵۶۰۹

به گزارش راهبرد معاصر به نقل ازدویچه وله همه آن چیزی که باید درباره ویروس دلتا بدانید در این متن بارگذاری شده است. ویروسی که رقابت خاصی با گونه های  قبلی خود دارد.

سرعت پیشرفت نوع دلتا ویروس کرونا در جهان آنقدر زیاد است که اکنون نوع غالب در آمریکا محسوب می‌شود و ۵۱.۷ درصد از نمونه‌های مثبت کووید ۱۹ در این کشور را تشکیل می‌دهد. هنگامی که یک ویروس میزبان جدیدی از جمله حیوان یا انسان را آلوده می‌کند، با تفاوت‌های ژنتیکی کوچکی که جهش نامیده می‌شود، نسخه‌هایی از خود ایجاد می‌کند.

گیب کلن، متخصص فوریت‌های پزشکی بیمارستان جانز هاپکینز در بالتیمور می‌گوید: هرچه افراد بیشتری آلوده شوند، دامنه جهش‌ها گسترده می‌شود، اگرچه اکثریت قریب به اتفاق این جهش‌ها به جایی نمی‌رسند و هیچ تاثیر خطرناکی روی موجودات زنده نمی‌گذارند اما هر از چند گاهی، جهش می‌تواند در بخشی از ویروس رخ دهد که آن را عفونی یا کشنده‌تر کند.

دلتا چقدر مسری است؟

کلن توضیح می‌دهد: بیشتر ویروس‌های کرونا به سلول‌های تنفسی خوب نمی‌چسبند. اما سارس-کوو ۲ دارای یک پروتئین سنبله بسیار چسبنده است که به آن امکان اتصال و ورود به سلول‌های انسانی را می‌دهد و پروتئین سنبله نوع آلفا حتی چسبنده‌تر هم هست اما اکنون نسخه دلتا بسیار چسبناک‌تر از دو نوع قبل است.

اطلاعات منتشر شده از بریتانیا در ۲۵ ژوئن نشان می‌دهد که شیوع دلتا ۳۵ تا ۶۰ درصد بیشتر از آلفا و ۴۳ تا ۹۰ درصد بیشتر از نسخه اولیه ویروس است. در محیطی که هیچ‌کس واکسینه نشده و ماسک ندارد، تخمین زده می‌شود که فرد مبتلا به سویه اصلی ویروس، به طور متوسط ۲.۵ نفر را آلوده کند، در حالی که یک فرد آلوده به نوع دلتا ۳.۵ یا ۴ نفر را آلوده می‌کند.

آیا نوع دلتا کشنده‌تر است؟

کلن می‌گوید: شواهد واضحی وجود ندارد که نشان دهد نوع دلتا از ویروس اصلی کشنده‌تر است. با این حال مطالعه‌ای بر روی ۳۹ هزار بیمار در بریتانیا نشان داد که پس از کنترل سن، جنس، قومیت و وضعیت واکسیناسیون، افراد آلوده به نوع دلتا ۲.۶۱ برابر بیشتر از کسانی که با نسخه آلفا آلوده شده بودند، در بیمارستان بستری شده‌اند.

آیا علائم دلتا با سایر انواع ویروس متفاوت است؟

دانشمندان هنوز اطلاعاتی برای نشان دادن تفاوت علائم دلتا با علائم ناشی از انواع دیگر ویروس ندارند. با این حال برای افراد کاملاً واکسینه‌شده، علائم اصلی عفونت دلتا شامل سردرد، آبریزش بینی، عطسه و گلودرد است.

برای افراد واکسینه نشده، علائم اصلی شامل سردرد، گلو درد، آبریزش بینی، تب و سرفه مداوم است. به نظر می‌رسد از دست دادن حس بویایی کمتر در مبتلایان دیده می‌شود.

چگونه می‌توان از خود در برابر نوع دلتا محافظت کرد؟

اگرچه بیشتر واکسن‌ها در برابر این نوع جهش ویروسی نیز ایمنی می‌دهند، این بدان معنا نیست که شما به‌هیچ‌وجه به نوع دلتا مبتلا نمی‌شوید، اما احتمال بستری‌شدن و مرگ واکسینه‌شده‌ها در بیمارستان نسبت به واکسینه نشده‌ها به مراتب کمتر است. واکسن آسترازنکا، حدود ۶۰ درصد در برابر بیماری و ۹۳ درصد در برابر بستری‌شدن موثر است.

کلن می‌گوید: بهترین محافظت در برابر نوع دلتا، دریافت دوز دوم واکسن است و تا زمانی که دوز دوم خود را دریافت نکنید، باید استفاده از ماسک و حفظ فاصله اجتماعی خود را ادامه دهید. به یاد داشته باشید که تصمیماتی که درباره واکسیناسیون می‌گیرید، مانند سایر انتخاب‌های شخصی نیست. عدم انتخاب واکسیناسیون می‌تواند پیامد‌های زیادی برای اطرافیان و در کل، جامعه شما داشته باشد.

گفتنی است گونهٔ دلتای ویروس کرونا نخستین بار در هند پدید آمد. سازمان بهداشت جهانی گونه‌های جهش‌یافتهٔ مهم ویروس کرونا را براساس حروف الفبای یونانی نامگذاری کرده و گونهٔ یافت‌شده در هند را دلتا نامیده است./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار