صفحه نخست

سیاست

اقتصاد

بین‌الملل

جامعه

فرهنگ‌وهنر

چندرسانه‌ای

منهای نفت

اندیشکده‌های خارجی

انتخابات

فضای مجازی

صفحات داخلی

تاریخ انتشار: ۲۳:۱۸ - ۲۷ مرداد ۱۴۰۰ - 2021 August 18
کد خبر: ۹۹۱۵۸

ایران محور اصلی دیدار بنت و بایدن در هفته آینده

نفتالی بنت و بایدن قرار است هفته آینده دیدار کنند. نفتالی بنت گفته ایران محور اصلی دیدارش با بایدن خواهد بود.

به گزارش راهبرد معاصر  «نفتالی بنت»، نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی قرار است پنجشنبه هفته آینده با «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا دیدار کند.

پایگاه آکسیوس نوشته نخستین دیدار نفتالی بنت با بایدن در کاخ سفید در شرایطی انجام می‌شود که «جو بایدن» بعد از خارج کردن نظامیان آمریکا از افغانستان در حال دست و پنجه نرم کردن با بدترین بحران سیاست خارجی دوران ریاست‌جمهوری‌ خود است.

مقام‌های آمریکایی گفته‌اند انتظار می‌رود نفتالی بنت پنجشنبه هفته آینده به واشنگتن سفر کند. او نخستین مقام خواهد بود که در حین این بحران سیاست خارجی با بایدن دیدار خواهد کرد.

مقام‌های آمریکایی و اسرائیلی ابتدا قصد داشتند این سفر در ماه جولای انجام شود اما به دلیل برنامه‌های کاری بایدن، مسائل بنت در داخل فلسطین اشغالی و افزایش شیوع کووید-۱۹ این سفر به تعویق افتاد.

آکسیوس نوشته مقام‌های اسرائیلی درباره پیامی که بحران افغانستان درباره حضور آمریکا در منطقه صادر می‌کند نگران هستند.

با آنکه مقام‌های رژیم صهیونیستی هوشیار بوده‌اند به صورت علنی از جو بایدن انتقاد نکنند آنها به صورت خصوصی به آکسیوس گفته‌اند از شکست اطلاعاتی آمریکا متحیر شده‌اند.

مقام‌های اسرائیلی امیدوارند بحران افغانستان موجب شود دولت جو بایدن، در سیاست احتمالی خود برای خارج کردن نیروهای آمریکا از عراق و سوریه تجدید نظر کند.

یک مقام رژیم صهیونیستی به آکسیوس گفته است: «آمریکا می‌خواهد خودش را از خاورمیانه جدا کند اما متوجه شد که خاورمیانه دنبالش می‌دود.»

نفتالی بنت گفته ایران محور اصلی دیدارش با بایدن خواهد بود. او گفت: «ما بازبینی سیاستمان در قبال ایران را آغاز کرده‌ایم و با رویکرد مشارکت که هدف آن مقابله با فعالیت‌های منطقه‌ای ایران و جلوگیری از دسترسی‌اش به سلاح هسته‌ای واشنگتن می‌آییم.»

آکسیوس ماه پیش گزارش داده‌ بود نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بازبینی سیاست‌های این رژیم در دوران نخست‌وزیری «بنیامین نتانیاهو» در قبال ایران را آغاز کرده است.

مقام‌های اسرائیلی به پایگاه خبری-تحلیلی آکسیوس گفته بودند بنت قصد دارد بازبینی در سیاست‌هایش در قبال ایران را قبل از دیدار با «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا به اتمام برساند. آکسیوس گزارش داده بود بنت قصد دارد سیاست خارجی اسرائیل را در چند حوزه تغییر دهد و در این میان، تمرکز ویژه‌ای بر ایران دارد.

با آنکه نفتالی بنت و «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر پیشین رژیم صهیونیستی هر دو جزو سیاستمداران تندرو افراطی در قبال ایران محسوب می‌شوند، نخست‌وزیر جدید قصد دارد سیاست‌های تل‌آویو را به مسیر جدیدی هدایت کند.

بحث اصلی در حاضر حاضر این است که آیا وضعیت فعلی- که توافقی در مذاکرات برجام حاصل نشده و ایران در حال پیشبرد سریع برنامه هسته‌ای خود است- به نفع اسرائیل است یا حالتی که آمریکا و ایران هر دو برجام را به طور کامل اجرا کنند.

کشورهای غربی به رهبری آمریکا و رژیم صهیونیستی در سال‌های گذشته ایران را به پیگیری اهداف نظامی در برنامه هسته ای این کشور متهم کرده‌اند. ایران قویاً این ادعاها را رد کرده است.

ایران تأکید می‌کند به عنوان یکی از امضاکنندگان پیمان منع گسترش سلاح‌های اتمی (ان‌پی‌تی) و عضوی از آژانس بین المللی انرژی اتمی، حق دستیابی به فناوری هسته‌ای را برای مقاصد صلح آمیز دارد.

علاوه بر این، بازرسان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تاکنون بارها از تاسیسات هسته‌ای ایران بازدید کرده‌اند اما هرگز مدرکی که نشان دهد برنامه صلح آمیز انرژی هسته‌ای این کشور به سمت مقاصد نظامی انحراف داشته باشد، پیدا نکرده‌اند.

ایران علاوه بر این در سال ۲۰۱۵ به توافقی با کشورهای موسوم به گروه ۱+۵ برای حل و فصل تنش‌ها بر سر برنامه هسته‌ای خود دست پیدا کرد.

علی‌رغم اذعان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به پایبندی ایران به تمامی تعهداتش، دولت آمریکا در اردیبهشت‌ماه سال ۱۳۹۷ به صورت یکجانبه از این توافق خارج شد.

از سوی دیگر، رژیم صهیونیستی تنها دارنده سلاح‌های هسته‌ای در منطقه غرب آسیا است و با حمایت‌های آمریکا برنامه تسلیحات هسته‌ای خودش را از نظارت‌های بین‌المللی دور نگاه داشته است.

دولت جدید آمریکا به ریاست «جو بایدن» مدعی است قصد دارد از طریق مذاکرات جاری در شهر وین آمریکا را به توافق هسته‌ای برجام بازگرداند اما تا کنون از اجرای تعهداتش در این راستا خودداری کرده است.

خبرگزاری رویترز هم ماه پیش نوشته بود کابینه جدید اسرائیل قصد دارد برای رایزنی درباره روش‌های اجرای بهتر «برنامه جامع اقدام مشترک» و تحریم‌هایی که بایستی علیه ایران حفظ شوندگروهی از متخصصان مسائل تحریمی را روانه واشنگتن کند.

این رسانه غربی تصریح کرد این راهبرد تفاوت زیادی با سیاست «بنیامین نتانیاهو»، نخست‌وزیر سابق رژیم صهیونیستی دارد که قصد نداشت با دولت «جو بایدن» درباره بازگشت مجدد آمریکا به برجام وارد تعامل شود.

علاوه بر این، وبگاه «اکسیوس» هم سوم تیرماه گزارش داد به نقل از مقام‌های رژیم صهیونیستی گزارش داده بود تل‌آویو قصد دارد از طریق دیپلماسی بر رویکرد دولت آمریکا در قبال برنامه هسته‌ای ایران اعمال نفوذ کند.

آکسیوس نوشته با آنکه نفتالی بنت و کابینه او نیز همانند نتانیاهو با توافق هسته‌ای ایران مخالفند اما تعامل با ایالات متحده در خصوص این موضوع را در دستور کار قرار داده‌اند.

رژیم صهیونیستی در جریان سفر هیئت سیا به فلسطین اشغالی خواستار رسیدن به راهبردی مشترک با آمریکا برای حالت فرضی عدم بازگشت ایران به برجام شده است.

«نفتالی بنت» هفته پیش در جریان سفر «ویلیام برنز»، رئیس سیا به فلسطین اشغالی خواستار تدوین راهبردی مشترک در قبال ایران شده بود. بنت چهارشنبه گذشته با ویلیام برنز دیدار کرده بود که در رأس هیأتی از واشنگتن به فلسطین اشغالی سفر می‌کرد./فارس

مطالب مرتبط
نظر شما
نام:
ایمیل:
نظر: