حمله جنگنده‌های اسرائیل به بندر الحدیده یمن اعلام ملاحظات ایران درمورد بیانیه دوحه راجع به تجاوز اسرائیل به قطر عراقچی: کشور‌های اسلامی و منطقه به شکل ملموس تهدید اسرائیل را حس کرده‌اند بیانیه پایانی نشست دوحه: همبستگی مطلق با قطر/هشدار نسبت به پیامد‌های هرگونه تصمیم اسرائیل برای الحاق بخشی از سرزمین‌های اشغالی عراقچی: کشور‌های اسلامی تهدیدات اسرائیل را به‌طور ملموس احساس کردند شورای همکاری خلیج فارس: مکانیزم دفاعی مشترک را فعال می‌کنیم پاسخ سفارت ایران به مقاله نشریه دانمارکی درباره حمله به تاسیسات هسته‌ای کشورمان  روسای جمهور ایران و لبنان در دوحه دیدار کردند حزب الله لبنان: سلاح‌های مقاومت خط قرمز هستند بقائی: مهار نکردن اسرائیل، تکرار حملات در منطقه را در پی دارد دیدار و گفتگوی پزشکیان با بن سلمان در دوحه پزشکیان در نشست اضطراری سران کشور‌های اسلامی و اتحادیه عرب: تروریست‌های حاکم بر تل آویو جری‌تر شده‌اند اسلامی: ملت ایران نه تهدیدپذیر است و نه تسلیم شدنی؛ دانش صنعت هسته‌ای کشورمان با بمباران از بین نخواهد رفت وزیر خارجه آمریکا فردا به قطر سفر می‌کند امیر قطر: دوحه هدف حمله خائنانه اسرائیل قرار گرفت

اشرف غنی به دنبال تابعیت لبنان

همزمان با رد شایعات مربوط به بازداشت رئیس جمهور فراری افغانستان از سوی نزدیکان وی، رییس پیشین امنیت ملی افغانستان گفت که اشرف غنی به‌دنبال کسب تابعیت لبنان است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۶ - ۰۹ آبان ۱۴۰۰ - 2021 October 31
کد خبر: ۱۰۷۵۲۵

به گزارش راهبرد معاصر، «رحمت‌الله نبیل»، رییس پیشین امنیت ملی افغانستان و از منتقدان اشرف‌غنی گفت که رییس جمهوری فراری هم‌اکنون درصدد به دست آوردن تابعیت لبنان است.

رحمت الله نبیل، مشاور امنیت ملی سابق افغانستان در این باره در توئیت خود نوشت: «اطلاعاتی وجود دارد که اشرف غنی در صدد بدست آوردن تابعیت لبنان است. بیشتر از این خرد جمعی را به تمسخر نگیرید! عوام فریبی اشرف غنی مردم افغانستان را بدبخت ساخت.»

نبیل این سخنان را در واکنش به اظهارات نزدیکان اشرف‌غنی مبنی بر این‌که «غنی بازداشت نشده و مشغول بررسی اوضاع افغانستان است» در توییترش نوشته‌است.

این در حالی است که «رولا غنی» همسر اشرف غنی متولد لبنان بوده و تابعیت این کشور را دارد.

منابع نزدیک به «اشرف غنی»، رییس جمهور فراری افغانستان می‌گویند، که وی بازداشت نشده و در حال حاضر مشغول بررسی اوضاع افغانستان است.

«محبوب شاه محبوب»، از چهره‌های نزدیک به اشرف غنی در توئیتی نوشت: «اشرف غنی به دقت اوضاع افغانستان را زیر نظر دارد و همۀ ملاقات‌ها و تماس‌هایش مطابق با معیار‌های دیپلماتیک و اصول کشور میزبان سازماندهی می‌شود.»

محبوب، شایعات مربوط به بازداشت اشرف غنی را نیز رد کرده‌است.

اشرف غنی قبلاً گفته بود که در امارات متحده عربی است و جزئیات خارج شدنش از افغانستان را با مردم در میان خواهد گذاشت.

به دنبال سقوط افغانستان بدست طالبان اشرف غنی با پنجاه تن از چهره‌های نزدیک به خودش، از ارگ گریخت.

اشرف غنی، رئیس جمهور سابق افغانستان در حالی که طالبان اعلام کرد وارد کابل نخواهد شد همراه با ۵۴ نفر از نزدیکان خود از این کشور فرار کرد.

منبعی که به روزنامه هشت صبح گزارش داده بود گفته می‌شود از جمله کسانی بوده که با غنی از کابل فرار کرده است.

وی به هشت صبح گفت که در ۱۵ آگوست از چندین بالگرد برای فرار از افغانستان استفاده شده که این بالگرد‌ها در مواقع اضطراری در قصر ریاست جمهوری حضور داشتند.

این منبع افزود: «از ۵۴ نفری که با چهار هلیکوپتر در شهر ترمذ ازبکستان فرود آمدند، ۲۲ نفر خلبان، کمک خلبان و مشاور فنی نیروی هوایی و ۲۲ نفر محافظ رئیس جمهور بودند و هیچ یک از آن‌ها پاسپورت نداشتند.»

به گفته وی، غنی و همراهانش بیش از یک روز را در ازبکستان گذراندند و در این مدت آن‌ها زیر نظر ارتش ازبک بودند و هرگونه فعالیت آن‌ها را زیر نظر داشتند و حتی به آن‌ها اجازه «گفتگو با یکدیگر» را ندادند.

در اوایل ماه آگوست، طالبان حملات خود را علیه نیرو‌های دولتی افغانستان افزایش دادند، در ۱۵ آگوست، آن‌ها وارد کابل شدند و روز بعد اعلام کردند که جنگ به پایان رسیده است. در دو هفته آخر ماه آگوست از فرودگاه کابل، که تحت حمایت ارتش آمریکا بود، شهروندان غربی و افغان‌هایی که با آن‌ها همکاری می‌کردند، به صورت جمعی خارج شدند./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار