باقری: ایران از خواسته‌های خود عقب نخواهد نشست/ آمریکا گام اول را بردارد-راهبرد معاصر
پوتین: درحال تولید انبوه سامانه موشکی اورشنیک هستیم فواد حسین: تهدید‌های آشکاری از سوی رژیم اسرائیل علیه عراق وجود دارد نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام

باقری: ایران از خواسته‌های خود عقب نخواهد نشست/ آمریکا گام اول را بردارد

مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین با بیان این که ایران از درخواست‌های خود در مسیر احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ عقب نخواهد نشست، افزود آمریکا توافق را ترک کرد و باید گام اول را بردارد.
تاریخ انتشار: ۱۴:۴۵ - ۱۴ آذر ۱۴۰۰ - 2021 December 05
کد خبر: ۱۱۲۳۵۶

به گزارش راهبرد معاصر، «علی باقری» معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکره‌کننده ارشد جمهوری اسلامی ایران در مذاکرات وین در گفتگو با خبرگزاری «آنسا» ایتالیا با بیان این که جمهوری اسلامی ایران از درخواست‌های خود در مسیر احیای توافق هسته‌ای سال ۲۰۱۵ عقب نخواهد نشست، افزود از آنجایی که این آمریکایی‌ها بودند که توافق را در سال ۲۰۱۸ ترک کردند، وظیفه آن‌ها است که گام اول را بردارند.

طبق گزارش این رسانه ایتالیایی، وی در اظهاراتی در هواپیما هنگام بازگشت از مذاکرات پنج روزه وین، تاکید کرد که پیشنهادات ایران منطقی و مستند است.

در ادامه این گزارش در اشاره به دو سند ارائه شده از سوی ایران یکی درباره رفع تحریم‌ها و دیگری درباره موضوعات هسته‌ای، ذکر شده که بر اساس آنچه باقری توضیح داد، مورد اول باید به وضوح اولویت داشته باشد.

مذاکره‌کننده ارشد تهران گفت: حتی دولت جو بایدن هم معتقد است که خروج ایالات متحده از توافق (به تصمیم سلف او، دونالد ترامپ) اقدامی غیرقانونی بوده است؛ بنابراین برعهده آنهاست که اولین گام برای احیای توافق را بردارند. در مورد اروپایی‌ها نیز، آن‌ها هم به تعهدات خود برای جبران اقدام آمریکا احترام نگذاشتند.

باقری با رد انتقادات غرب از پیشنهاداتی که در وین از سوی ایران مطرح شد، گفت: «این پیشنهادات منطقی و مستدل هستند و می‌توانند به عنوان مبنایی برای مذاکره مورد استفاده قرار گیرند. طرف‌ها می‌توانند پیش‌نویس‌های خود را ارائه کنند، اما ما انتظار داریم که پاسخ منطقی به پیشنهادات ایران بدهند.

طبق گزارش خبرگزاری ایتالیایی، وی با بیان این که جمهوری اسلامی ایران به مذاکرات باور دارد و حتی درباره نتایج احتمالی خوشبین است، افزود:، اما رفتار غیرسازنده گذشته سایر امضاکنندگان توافق و نقض مکرر تعهدات از سوی آن‌ها، ما را ملزم می‌کند که خوش باور نباشیم. با این حال، باید دید که از دور بعدی مذاکرات که باید در روز‌های آینده انجام شود، چه نتیجه‌ای بیرون می‌آید.

مقام‌های آمریکایی بار‌ها در مناسبات مختلف با شانه خالی کردن از بار مسئولیت واشنگتن در قبال تعهداتی که باید برای بازگشت به برجام ایفا کند، توپ را به زمین ایران انداخته‌اند و مدام از گزینه‌های جایگزین برای روزی که مذاکرات وین شکست بخورد، صحبت به میان می‌آورند.

دور جدید مذاکرات وین برای «رفع تحریم‌ها» و احیای برجام از روز دوشنبه (۲۹ نوامبر و هشتم آذرماه) در پایتخت اتریش آغاز شد و ایران دو سند درباره رفع تحریم‌های غیرقانونی آمریکا و فعالیت‌های هسته‌ای ایران به طرف‌های مقابل ارائه کرد و طرف‌های اروپایی از ایران درخواست کردند که برای رایزنی با مقام‌های کشور‌های خود، به پایتخت‌هایشان بازگردند و مجدداً به زودی برای ادامه این مذاکرات به وین بازگردند که هنوز زمان دقیق بازگشت به مذاکرات نامشخص است.

به گزارش فارس، یک مقام ارشد وزارت امور خارجه در نشستی توجیهی به تشریح آخرین وضعیت مذاکرات وین پرداخت و گفت که جمهوری اسلامی ایران پیشنهادات عملگرایانه روی میز گذاشته و طرف‌های مقابل باید پاسخی در خور یا حتی پیشنهادات و ایده‌های تازه خود را به صورت مکتوب و مشخص ارائه کنند.

این مقام ارشد ایرانی در باره اظهارات برخی مقامات آمریکایی از جمله وزیر خارجه این کشور که نسبت به نتیجه گفتگو‌ها تردید دارند، بیان کرد: بر خلاف اظهارات مقام‌های آمریکایی، من معتقدم که اگر طرف‌های مقابل حسن نیت داشته باشند و از بازی بی‌فایده مقصرنمایی دست بردارند، توافق در دسترس است.

وی افزود: تصور می‌کنم طرح اظهارات منفی و صدور چنین بیانیه‌هایی بیش از آنکه مربوط به محتوای مذاکرات باشد، یک تاکتیک مذاکراتی و ناشی از تلاش طرف‌های مقابل برای مقصرنمایی از ایران با هدف اعمال فشار بر مذاکره‌کنندگان است. کافی است تا طرف‌های مقابل اراده سیاسی به خرج داده و برای برداشتن گام‌های عملی لازم اعلام آمادگی کنند. در آن صورت راه برای توافق و حل اختلافات باز خواهد شد./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر