به گزارش راهبرد معاصر یک پرستار به نوعی دستیار پزشک است و مسئولیتهای زیادی دارد همچنین یکی از وظایفی که پرستاران دارند این است که با مهربانی با بیماران رفتار کنند.
در ادامه این گزارش به ۶ ابزار پزشکی اشاره شده است که توسط پرستاران اختراع شده اند.
۱. (ترالی) کمد ابزار اتاق عمل
در سال ۱۹۶۸ پرستاری به نام آنیتا دور با دیدن شلوغی و به هم ریختگی در اتاق عمل، تصمیم به ساخت یک سبد کرد که تمام ابزار اتاق عمل در آن جای میگرفتند.
این سبد با مرور زمان بزرگتر شد و تبدیل به مجموعهای از کشوهایی شد که امروزه به نام ترولی در اتاقهای عمل استفاده میشود. هر کدام از کشورهای این ترولیها مجهز به ابزارهای مورد نیاز در اتاق عمل هستند و از اهمیت زیادی در حین عمل جراحی برخوردار هستند.
۲. لولههای رنگی سرم
در سال ۲۰۰۳ دو خواهر پرستار برای جلوگیری از خطا در تجویز دارو به بیمارهای بستری، اقدام به یک امر خلاقانه در بیمارستان کردند. آنها به رئیس بیمارستان پیشنهاد دادند که لولههای سرم رنگهای مختلفی داشته باشند و هر رنگ مختص به یک نوع بیماری باشد.
این اختراع باعث شد تا پرستاران بیماران بیمارستان را بدون خواندن دفترچه شناسایی آنها و تنها با دیدن رنگ لوله سرم، بیماری فرد را تشخیص دهند و داروی مناسب بیمار را به او بدهند.
۳. دستگاه فتوتراپی نوزادان
در سال ۱۹۵۰ یک پرستار انگلیسی بعد از به دنیا آوردن یک نوزاد متوجه زردی پوست او شد و این نوزاد را در معرض نور مستقیم آفتاب قرار داد. بعد از گذشت چند دقیقه پزشکان این نوزاد متوجه شدند که زردی پوست او به مرور زمان در حال کاهش است.
به همین دلیل این پرستار انگلیسی دستگاهی را اختراع کرد و نورهای مخصوص در آن قرار داد که همانند نور آفتاب برای رفع زردی پوست نوزادان موثر است و هم اکنون این دستگاه فتوتراپی نام دارد.
۴. شیشه شیر بچه
در دهه ۱۹۴۰ یک پرستار کلمبیایی به نام آدا میآلن متوجه این شد که نوزادان به سختی از یک بطری یا لیوان میتوانند شیر یا آب بخورند، به همین دلیل یک شیء پلاستیکی اختراع کرد که با نصب بر روی بطری این امکان را به نوزاد میدهد تا به راحتی بتواند مایع داخل آن را بنوشد.
۵. لوله تغذیه برای ناتوایان جسمی
پس از جنگ جهانی دوم، سربازانی که در جنگ جانباز شده بودند توانایی این را نداشتند که به تنهایی تغذیه کنند، به همین دلیل یک پرستار آفریقایی - آمریکایی به نام بسی بلونت گریفین در دهه ۱۹۴۰ یک دستگاهی را اختراع کرد که این جانبازان با استقلال بیشتری میتوانستند تغذیه کنند.
۶. کیسه استومی
استومی یک نوع بیماری در روده بزرگ است که درمان آن با عمل جراحی همراه است و در جریان این بیماری، به طور روزانه ترشعات و ضایعات زیادی از بدن خارج میشود.
در سال ۱۹۵۴ یک پرستار دانمارکی به نام الیزی، یک کیسه را اختراع کرد که تمام این ترشعات و ضایعات در این کیسه جمع آوری میشد و این کیسه در حال حاضر نیز توسط تمام بیماران مبتلا به استومی مورد استفاده قرار میگیرد./باشگاه خبرنگاران