نتیجه مذاکرات دولت و مخالفان ونزوئلا چه شد؟-راهبرد معاصر
واکنش روسیه به تصمیم آمریکا برای استقرار سامانه موشکی در آلمان سید حسن نصرالله: هدف غرب لطمه زدن به ارزش‌های مرتبط با جهاد، شهادت و مقاومت بود واکنش ایران به ادعای استفاده از تسلیحات تهران توسط یمن آمریکا تحریم‌هایی را علیه رژیم صهیونیستی اعمال کرد طعنه رهبر انصارالله به فرار ناو آمریکایی: شما از شیر غران، گریخته‌اید، نه یک موش! نتانیاهو: هر توافقی باید به اسرائیل اجازه دهد به جنگ بازگردد موافقتنامه جامع همکاری ایران و روسیه بزودی امضا می‌شود استقرار سفیر جمهوری آذربایجان در تهران در آینده نزدیک حماس: تاکنون هیچ خبر جدیدی درباره مذاکرات به ما داده نشده است سرنگونی پهپاد رژیم صهیونیستی در شمال نوار غزه قالیباف و پوتین دیدار کردند سرویس اطلاعات خارجی روسیه: واشنگتن به دنبال جایگزین برای زلنسکی است وضعیت زندانیان ایرانی محور گفت‌وگوی سفیر ایران و معاون وزیر دادگستری ترکیه واکنش کرملین به بیانیه پایانی نشست ناتو قرارداد یک میلیارد دلاری مراکش با رژیم صهیونیستی در بحبوحه جنگ در غزه

نتیجه مذاکرات دولت و مخالفان ونزوئلا چه شد؟

دفتر «خوان گوآیدو» رهبر مخالفان دولت ونزوئلا بامداد پنج‌شنبه (به وقت تهران) اعلام کرد که مذاکرات با نمایندگان دولت که در شهر «اسلو» نروژ در جریان بود، بدون دستیابی به توافق به پایان رسیده است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۲ - ۰۹ خرداد ۱۳۹۸ - 2019 May 30
کد خبر: ۱۲۴۱۲

به گزارش راهبرد معاصر، رهبر مخالفان دولت ونزوئلا با اعلام پایان بی‌نتیجه مذاکرات «اسلو»، اعلام کرد که او همچنان به دنبال کنار زدن مادورو از قدرت است.

 

دفتر «خوان گوآیدو» رهبر مخالفان دولت ونزوئلا بامداد پنج‌شنبه (به وقت تهران) اعلام کرد که مذاکرات با نمایندگان دولت که در شهر «اسلو» نروژ در جریان بود، بدون دستیابی به توافق به پایان رسیده است.

 

در بخشی از این بیانیه آمده است: «این دیدار بدون توافق به پایان رسید. ما تأکید کردیم که میانجیگری، هر زمان که عناصر لازم برای پیشبرد راه‌حل واقعی وجود داشته باشد، برای ونزوئلا سودمند خواهد بود.»

 

بر اساس این بیانیه، تیم اعزامی گوآیدو بر کنار رفتن «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور قانونی ونزوئلا، تشکیل یک دولت انتقالی و برگزاری انتخابات، تأکید کرده است.

 

دولت نروژ به عنوان میزبان این مذاکرات، چهارشنبه شب اعلام کرد طرفین برای پیشرفت گفت‌وگوها، از خود «اراده» نشان داده‌اند.

 

در این بیانیه آمده است: «طرفین برای حرکت به جلو در جهت یافتن راهکاری مورد توافق و قانونی برای این کشور که شامل موضوعات سیاسی، اقتصادی و انتخاباتی است، از خود اراده نشان دادند.»

 

مذاکراتی که چهارشنبه به پایان رسید، از روز شنبه آغاز شده بود و دومین دور مذاکرات رسمی طرفین در اسلو به شمار می‌آید.

 

یک مقام ارشد وزارت خارجه آمریکا ابتدای این هفته گفت واشنگتن امیدوار است که مذاکرات اسلو بر نحوه کنار رفتن مادورو متمرکز باشد.

 

در مقابل، وزارت خارجه روسیه روز دوشنبه اعلام کرد این کشور آماده است تا در صورت نیاز در روند مذاکرات میان نمایندگان دولت و معارضین ونزوئلا نقش‌آفرین باشد. روسیه از ادامه گفت‌وگوها میان طرفین درگیر در ونزوئلا استقبال کرد، اما هشدار داد که کشورهای خارجی نباید برای دولت قانونی ونزوئلا ضرب‌الاجل تعیین کرده یا کاراکاس را برای امتیازدهی تحت فشار قرار دهند.

 

آمریکا و گروهی از متحدان این کشور سوم بهمن ماه سال گذشته در اقدامی غیرقانونی گوآیدو رهبر شورای ملی ونزوئلا را به عنوان «رئیس‌جمهور موقت» این کشور به رسمیت شناخته و ادامه دولت مادورو را که تنها چند ماه پیش از آن با رأی بالای مردم ونزوئلا مجددا به ریاست‌جمهوری انتخاب شده بود، غیرقانونی اعلام کردند.

 

به نوشته رسانه‌های آمریکایی، کاخ سفید هنگام اعلام به رسمیت شناختن گوآیدو انتظار داشته وی ظرف تنها چند روز رسما مادورو را کنار بزند و نظامیان را نیز با خود همراه کند. با گذشت چند ماه، این سناریو عملا شکست خورده و تلاش‌های واشنگتن برای ترغیب نظامیان به حمایت از گوآیدو ناکام مانده است.

 

«مایک پنس» معاون رئیس‌جمهور آمریکا بامداد پنج‌شنبه (به وقت تهران) اعلام کرد تلفنی با گوآیدو گفت‌وگو و بر حمایت واشنگتن از او تأکید کرده است.

 

پنس در این توییت «نیکلاس مادورو» رئیس‌جمهور قانونی ونزوئلا را «دیکتاتور» و «سرکوبگر» توصیف و بار دیگر عنوان کرده است که «نیکلاس مادورو باید برود.»

 

واشنگتن بر اساس راهبرد موسوم به «دکترین مونرو» آمریکای لاتین را حوزه نفوذ خود می‌داند و به همین دلیل کشورهای ناهمسو با خود را برای تغییر رویکرد تحت فشار قرار می‌دهد.

 

«جان بولتون» مشاور امنیت ملی کاخ سفید اسفند ماه سال گذشته به صراحت به این موضوع اذعان کرد و گفت: «ما در این دولت از به کار بردن عبارت «دکترین مونرو» ابایی نداریم. این کشوری است که در نیمکره ما واقع شده و از دوره رونالد ریگان هدف رؤسای‌جمهور ایالات متحده این بوده که نیمکره‌ای کاملا دموکراتیک داشته باشیم. من اواخر پارسال هم اشاره کردم که ما سه‌گانه استبداد از جمله کوبا و نیکاراگوئه و همچنین مادورو را به دقت تحت نظر داریم.»

 

منبع: فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده