تحلیلگر سابق سیا: اوکراین جنگ با روسیه را باخته است-راهبرد معاصر

تحلیلگر سابق سیا: اوکراین جنگ با روسیه را باخته است

جانسون در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا ارسال سلاح از سوی غرب می‌تواند به عنوان تغییردهنده معادلات بازی عمل کند گفت: «نه فکر نمی‌کنیم این کمک‌ها معادلات را عوض کند. اینها ممکن است جنگ را برای مدتی طولانی‌تر کند اما مشکل ارتش اوکراین این است که آنها یگان‌های مناسب برای مانور ندارند.»
تاریخ انتشار: ۲۲:۳۵ - ۱۶ خرداد ۱۴۰۱ - 2022 June 06
کد خبر: ۱۳۷۰۷۶

به گزارش راهبرد معاصر «لری جانسون»، تحلیلگر سابق سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا (سیا) در تحلیلی نوشته کمک‌های نظامی آمریکا به اوکراین نمی‌تواند به عنوان تغییردهنده معادلات بازی در میدان جنگ عمل کند.

لری جانسون که با خبرگزاری اسپوتنیک مصاحبه می‌کرد تصریح کرد که دخالت واشنگتن در درگیری‌های اوکراین در حال حاضر بر اقتصاد آمریکا اثر مخرب داشته و جایگاه دلار را در معرض خطر قرار داده است.

جانسون در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا ارسال سلاح از سوی غرب می‌تواند به عنوان تغییردهنده معادلات بازی عمل کند گفت: «نه فکر نمی‌کنیم این کمک‌ها معادلات را عوض کند. اینها ممکن است جنگ را برای مدتی طولانی‌تر کند اما مشکل ارتش اوکراین این است که آنها یگان‌های مناسب برای مانور ندارند.»

او اضافه کرد: «منظورم این است که آنها فاقد یگان‌های زرهی‌ای هستند که بتوانند تحت حمایت ستون‌های پیاده‌نظام از یک نقطه به نقطه دیگر اعزام شوند و بعد به یک موضع ثابت روسیه حمله کنند.»

وی اضافه کرد: «راهبرد و تاکتیک اوکراینی‌ها تا کنون این بوده که در موضع‌های دفاعی‌شاهن سنگر بگیرند و تلاش کنند مسیر حرکت روس‌ها را سد کند. کاری که روسیه به صورت بسیار روش‌مند انجام می‌دهد این است که آنها را منهدم می‌کند و از حملات توپخانه‌ای برای تخریب این مواضع استفاده می‌کند.»

وی در ادامه اصرار اوکراین بر مذاکره برای صلح را نشان‌دهنده این دانست که کی‌یف همین حالا جنگ را باخته است. او گفت: «اصرار برای صلح مبتنی بر مذاکره به کلام ساده اعتراف به این است که اوکراین جنگ را باخته است. به نظر من هنوز باید منتظر بمانیم تا ببینیم شاهد شکاف بین رهبری سیاسی زلنسکی و سران نظامی اوکراین خواهیم بود یا خیر.»

وی اضافه کرد: «سران نظامی اوکراین، در یک برهه از زمان به این درک خواهند رسید که دارند جان جوانان و مردان میان‌سالشان را بی‌دلیل به خطر می‌اندازند.»

روسیه از روز ۵ اسفند (۲۴ فوریه) دستور حمله نظامی به اوکراین را صادر کرد. این تحول چند روز بعد از آن رخ داد که مسکو رسماً استقلال جمهوری‌های «دونتسک» و «لوهانسک» در شرق اوکراین را به رسمیت شناخت. ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه هدف از عملیات نظامی کشورش را «غیرنظامی کردن اوکراین» و «نازی‌زدایی» از این کشور اعلام کرد.

روسیه همچنین اعلام کرده اوکراین به تعهداتش ذیل توافقات مینسک که در سال‌های ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ برای حل مناقشه‌های موجود میان جدایی‌خواهان و کی‌یف حاصل شده بود عمل نکرده است.

اوکراین ساعاتی بعد از حمله روسیه اعلام کرد تمامی ارتباطات دیپلماتیک با این کشور را قطع کرده است. کشورهای غربی در واکنش به اقدام نظامی روسیه تا کنون در چندین نوبت تحریم‌هایی را علیه اکثر نهادهای مالی، بخش انرژی و نخبگان سیاسی مسکو اعلام کرده و از جمله ارتباط چند بانک این کشور با سامانه پیام‌رسان بانکی سوئیفت را قطع کرده‌اند.

لاری جانسون در پاسخ به سوال خبرنگار اسپوتنیک مبنی بر اینکه آیا این جنگ به منافع آمریکا هم ضربه زده است یا خیر گفت: «ما هنوز دامنه کامل زیان‌هایی که قرار است ایالات متحده متحمل آن شود را ندیده‌ایم. به ویژه، از لحاظ اقتصادی آمریکا در خطر است.»

وی اضافه کرد: «اقداماتی که ایالات متحده همراه با کشورهای اروپایی برای تحریم روسیه انجام داد، به ویژه تصمیم برای اخراج روسیه از سوئیفت جایگاه ارز آمریکا به عنوان ارز ذخیره‌ای دنیا را در معرض خطر قرار داده است. روسیه، چین، هند و برزیل در حال ساختن یک اقتصاد بین‌المللی جایگزین هستند تا اقتصاد جهانی دیگر به دلار آمریکا وابسته نباشد.»

وی اضافه کرد: «آمریکا همین حالا در آستانه افزایش نرخ تورم است. مقداری از این ماجرا را دیده‌ایم اما اوضاع بدتر خواهد شد.»/باشگاه خبرنگاران

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده