حذف اسلام از قانون اساسی تونس تایید شد-راهبرد معاصر
نیویورک تایمز: غرب برای گفتگو با ایران به بازرسان هسته‌ای جهان متوسل می‌شود بن‌سلمان در دیدار با اسد: بازگشت قدرتمندانه سوریه، به سود همه کشورهای عربی است رسانه اسرائیلی: آمریکا ارسال سلاح به تل‌آویو را از سر گرفت اردوغان: توافق صلح بین آذربایجان و ارمنستان، فرصت تاریخی است ناتو از اعضای خود خواست اوکراین را در اولویت قرار دهند واکنش حماس به بیانیه نشست سران عرب در منامه ایران ادعای آمریکا درباره وضعیت یمن را رد کرد آغاز دادرسی دیوان لاهه در پرونده شکایت آفریقای جنوبی علیه رژیم صهیونیستی رهبر انصارالله: آمریکایی‌ها حمله به رفح را طراحی کرده‌اند دیدار بشار اسد و بن سلمان در بحرین بیانیه عفو بین‌الملل به مناسبت سالگرد اشغال فلسطین تداوم درگیری‌های پراکنده مرزی طالبان و پاکستان آغاز نشست سران عرب در منامه/ درخواست بن‌سلمان درباره غزه عبداللطیف رشید: ایران هیچ دخالت نظامی در عراق ندارد زلنسکی در خارکیف: وضعیت میدانی به شدت سخت است

حذف اسلام از قانون اساسی تونس تایید شد

رئیس جمهور تونس بندِ «حذف اسلام به عنوان دین رسمی» در قانون اساسی جدید این کشور را تأیید کرد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۲۲ - ۰۱ تير ۱۴۰۱ - 2022 June 22
کد خبر: ۱۳۹۴۷۹

به گزارش راهبرد معاصر، به نقل از الیوم السابع، «قیس سعید» رئیس جمهور تونس بندِ «حذف اسلام به عنوان دین رسمی این کشور» در قانون اساسی جدید این کشور را تأیید کرد.

بر اساس این گزارش، رئیس جمهور تونس روز دوشنبه گذشته پیش نویس قانون اساسی جدید این کشور را دریافت کرد. قرار است این پیش نویس در تاریخ ۲۵ ژوئیه (۳ مرداد) به همه پرسی گذاشته شود.

در همین ارتباط، قیس سعید عنوان کرد که اسلام دیگر دین رسمی کشور نخواهد بود. او گفت که نامی از اسلام به عنوان دین رسمی کشور در قانون اساسی جدید بُرده نشده است. وی گفت: در قانون اساسی جدید از حکومتی سخن نخواهیم گفت که دینش اسلام است، بلکه از امتی سخن می‌گوئیم که دین آن اسلام است. امت با حکومت فرق دارد.

رئیس جمهور تونس در عین حال تصریح کرد: قانون اساسی برای تحقق اهداف شریعت اسلامی تلاش خواهد کرد. آنچه که ما در قانون اساسی جدید دنبال می‌کنیم، تحقق مقاصد و اهداف شریعت اسلامی است.

این در حالی است که هزاران شهروند تونسی اخیراً در مخالفت با همه پرسی برای قانون اساسی جدید تظاهرات کردند. تظاهرات کنندگان مراتب مخالفت شدید خود را با اقدامات انجام شده از سوی قیس سعید اعلام کردند و این اقدامات را به مثابه کودتا قلمداد کردند.

شهروندان تونسی، قیس سعید رئیس جمهوری این کشور را به ربودن کشور و تلاش برای نهادینه کردن حکومت استبدادی متهم کردند./مهر

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده