بررسی استقلال اسکاتلند در دادگاه عالی انگلیس-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

بررسی استقلال اسکاتلند در دادگاه عالی انگلیس

دادگاه عالی انگلیس از روز سه‌شنبه رسیدگی به پرونده‌ای را شروع می‌کند که سرنوشت برگزاری دومین همه‌پرسی استقلال اسکاتلند را تعیین می‌کند.
تاریخ انتشار: ۰۷:۳۰ - ۱۹ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 11
کد خبر: ۱۵۴۰۲۲

به گزارش راهبرد معاصر، قرار است هیاتی متشکل از پنج قاضی دادگاه عالی انگلیس استدلال‌های طرفین در پرونده‌ای که می‌تواند اجازه وضع قوانین برگزاری دومین همه‌پرسی استقلال را به پارلمان اسکاتلند بدهد استماع کنند.

به نوشته خبرگزاری «پرس اسوسیشن»، دو روز برای دادرسی دادگاه عالی انگلیس برای این پرونده تعیین شده است.

محور این پرونده یک لایحه‌ قانونی پیشنهادی در پارلمان اسکاتلند به نام لایحه همه پرسی استقلال اسکاتلند است.

این لایحه به نوعی مجوز برگزاری دومین همه‌پرسی استقلال اسکاتلند را برای سال آینده میلادی صادر می‌کند.

دولت انگلیس هم در زمان نخست وزیری «بوریس جانسون» و هم در دوره نخست وزیری فعلی «لیز تراس» همواره با برگزاری دومین همه پرسی استقلال اسکاتلند مخالفت کرده است. دادگاه عالی انگلیس قرار است به این مساله رسیدگی کند که آیا تصویب لایحه قانونی دومین همه پرسی استقلال از سوی پارلمان اسکاتلند که با تفویض اختیاراتی از سوی پارلمان بریتانیا در سال 1999 تشکیل شد امری قانونی است یا خیر.

«نیکولا استورجن» وزیر اول اسکاتلند ماه ژوئن سال جاری میلادی با منتشر کردن متن این لایحه گفت، مخالفانش مشروعیت آن را زیر سوال خواهند برد.

او تاکید کرد، خواستار برگزاری یک همه‌پرسی «مطلقا قانونی» بوده و تلاش کرده تا با ارجاع موضوع به دادگاه عالی انگیس جلوی هر گونه چالش قانونی را بگیرد.

استورجن گفت، قبول دارد که ممکن است پرونده قانونی‌اش در دادگاه عالی موفق نشود.

او تاکید کرد، اگر چنین اتفاقی بیفتد،‌ تقصیر دادگاه عالی نخواهد بود بلکه مقصر آن قوانین پارلمان انگلیس خواهد بود.

او گفت در صورت عدم موفقیت پرونده‌اش در دادگاه عالی انگلیس قصد دارد محور انتخابات سراسری بعدی را موضوع استقلال پیدا کردن اسکاتلند قرار داده و به نوعی آن انتخابات را تبدیل به یک «همه‌پرسی غیررسمی» استقلال اسکاتلند کند./ فارس

ارسال نظر