بررسی استقلال اسکاتلند در دادگاه عالی انگلیس-راهبرد معاصر
نماینده ایران در آژانس بین المللی انرژی اتمی: قطعنامه شورای حکام تعاملات میان ایران و آژانس را نادیده گرفته است قطعنامه شورای حکام علیه ایران تصویب شد پاسخ ایران به قطعنامه آژانس؛ راه‌اندازی مجموعه قابل‌توجهی از سانتریفیوژ‌های جدید و پیشرفته والری زالوژنی: جنگ جهانی سوم رسماً آغاز شده است وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام کمال خرازی: رای دیوان بین‌المللی کیفری در صدور حکم بازداشت نتانیاهو رسواکننده غربی‌هاست نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد شهردار یک شهر در ایالت میشیگان: برای دستگیری «نتانیاهو» و «گالانت» آماده‌ایم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران آغاز فعالیت عراقچی در شبکه اجتماعی بلواسکای واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو بیانیه ضدایرانی تروئیکای اروپایی درباره برجام ادعای اتحادیه اروپا: اقدامات هسته‌ای ایران «توجیه غیرنظامی معتبر» ندارد عراقچی: ایران به گام غیرفنی اروپا پاسخ مناسب می‌دهد

بررسی استقلال اسکاتلند در دادگاه عالی انگلیس

دادگاه عالی انگلیس از روز سه‌شنبه رسیدگی به پرونده‌ای را شروع می‌کند که سرنوشت برگزاری دومین همه‌پرسی استقلال اسکاتلند را تعیین می‌کند.
تاریخ انتشار: ۰۷:۳۰ - ۱۹ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 11
کد خبر: ۱۵۴۰۲۲

به گزارش راهبرد معاصر، قرار است هیاتی متشکل از پنج قاضی دادگاه عالی انگلیس استدلال‌های طرفین در پرونده‌ای که می‌تواند اجازه وضع قوانین برگزاری دومین همه‌پرسی استقلال را به پارلمان اسکاتلند بدهد استماع کنند.

به نوشته خبرگزاری «پرس اسوسیشن»، دو روز برای دادرسی دادگاه عالی انگلیس برای این پرونده تعیین شده است.

محور این پرونده یک لایحه‌ قانونی پیشنهادی در پارلمان اسکاتلند به نام لایحه همه پرسی استقلال اسکاتلند است.

این لایحه به نوعی مجوز برگزاری دومین همه‌پرسی استقلال اسکاتلند را برای سال آینده میلادی صادر می‌کند.

دولت انگلیس هم در زمان نخست وزیری «بوریس جانسون» و هم در دوره نخست وزیری فعلی «لیز تراس» همواره با برگزاری دومین همه پرسی استقلال اسکاتلند مخالفت کرده است. دادگاه عالی انگلیس قرار است به این مساله رسیدگی کند که آیا تصویب لایحه قانونی دومین همه پرسی استقلال از سوی پارلمان اسکاتلند که با تفویض اختیاراتی از سوی پارلمان بریتانیا در سال 1999 تشکیل شد امری قانونی است یا خیر.

«نیکولا استورجن» وزیر اول اسکاتلند ماه ژوئن سال جاری میلادی با منتشر کردن متن این لایحه گفت، مخالفانش مشروعیت آن را زیر سوال خواهند برد.

او تاکید کرد، خواستار برگزاری یک همه‌پرسی «مطلقا قانونی» بوده و تلاش کرده تا با ارجاع موضوع به دادگاه عالی انگیس جلوی هر گونه چالش قانونی را بگیرد.

استورجن گفت، قبول دارد که ممکن است پرونده قانونی‌اش در دادگاه عالی موفق نشود.

او تاکید کرد، اگر چنین اتفاقی بیفتد،‌ تقصیر دادگاه عالی نخواهد بود بلکه مقصر آن قوانین پارلمان انگلیس خواهد بود.

او گفت در صورت عدم موفقیت پرونده‌اش در دادگاه عالی انگلیس قصد دارد محور انتخابات سراسری بعدی را موضوع استقلال پیدا کردن اسکاتلند قرار داده و به نوعی آن انتخابات را تبدیل به یک «همه‌پرسی غیررسمی» استقلال اسکاتلند کند./ فارس

ارسال نظر
آخرین اخبار