سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

درج مخالفت پکن با استقلال تایوان در قانون اساسی چین

درج مخالفت پکن با استقلال تایوان در قانون اساسی چین حزب حاکم کمونیست چین مخالفت خود با استقلال تایوان را در قانون اساسی این حزب درج کرد.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۷ - ۳۰ مهر ۱۴۰۱ - 2022 October 22
کد خبر: ۱۵۵۶۳۱

به گزارش راهبرد معاصر، بر اساس قطعنامه‌ای که در پایان کنگره حزب کمونیست چین که دو بار در هر دهه برگزار می‌شود، منتشر شد، حزب حاکم چین شنبه (۲۲ اکتبر) مخالفت خود با استقلال تایوان را در قانون اساسی گنجاند.

به گزارش خبرگزاری فرانسه، در این قطعنامه آمده است: (کنگره) موافقت می‌کند بیانیه‌هایی را درباره ... و مخالفت قاطعانه و بازداشتن جدایی‌طلبان که به دنبال «استقلال تایوان» هستند را در قانون اساسی حزب درج کند.

شی جین‌پینگ رئیس‌جمهور چین در سخنرانی اخیر خود برای کنگره حزب کمونیست اعلام کرد که اتحاد مجدد چین و تایوان، موضوعی تاریخی است و محقق خواهد شد.

شی در بخشی از سخنان خود درباره دخالت نیروهای خارجی در امور داخلی چین و تایوان هشدار داد و افزود: «حل مساله تایوان مربوط به خود مردم چین است و باید تنها توسط مردم چین حل شود. ما با بیشترین صداقت و تلاش‌ها برای چشم‌انداز اتحاد مجدد مسالمت‌آمیز پایبند خواهیم بود، اما هرگز متعهد به کنار گذاشتن استفاده از زور نخواهیم بود و این گزینه را برای انجام تمام اقدامات لازم محفوظ می‌دانیم».

«آنتونی بلینکن» وزیر خارجه دولت جو بایدن در یک سخنرانی برای اندیشکده آمریکایی «بنیاد هوور» با سوالی درباره سخنرانی اخیر شی جین پینگ در کنگره حزب کمونیست چین و اظهارنظر او درباره تایوان مواجه شد. وی مدعی شد که دولت چین تحت ریاست جمهوری شی جینگ چینگ در حال پیگیری و دنبال کردن برنامه‌هایی برای الحاق کردن تایوان در یک «جدول زمانی بسیار سریع‌تر» است.

وزیر خارجه آمریکا بدون ارائه هیچ سندی درباره این ادعا، به چین هشدار داد که اقدامش برای الحاق کردن تایوان، باعث ایجاد اختلال شدید در اقتصاد جهانی خواهد شد. او که به همراه کاندولیزا رایس در نشست اندیشکده بنیاد هوور به میزبانی دانشگاه استنفورد حضور داشت، ادعا کرد که صلح و ثبات بین چین و تایوان با موفقیت طی دهه‌ها حفظ شده بود اما پکن رویکرد خودش را تغییر داده است.

مقام‌های ارشد چین به دنبال سفر تحریک آمیز «نانسی پلوسی» رئیس مجلس نمایندگان آمریکا به تایوان، بارها به واشنگتن درباره نقض سیاست «چین واحد» هشدار داده‌اند.

پکن تایوان را بخشی از سرزمین چین می‌داند و همواره با هرگونه تماس بین نمایندگان تایوانی و مقامات غربی به ویژه مسئولان عالی‌رتبه سیاسی یا نظامی از کشورهایی که پکن با آن‌ها روابط دیپلماتیک دارد، مخالف بوده و می‌گوید این سفرها، اصل چین واحد را نقض می‌کند و سیگنال‌های نادرستی به نیروهای جدایی‌طلب تایوان ارسال می‌کند.

در جدیدترین اقدام تحریک‌آمیز آمریکا در ارتباط با تایوان، روزنامه «نیکی» چاپ ژاپن چهارشنبه نوشت دولت آمریکا طرحی برای تولید مشترک تسلیحات با تایوان را در نظر دارد. این روزنامه ژاپنی به نقل از سه فرد مطلع نوشت واشنگتن قصد دارد ظرفیت تولید تسلیحات طراحی شده توسط آمریکا و انتقال قطعات آن‌ها [به تایوان] را افزایش دهد تا بازدارندگی علیه چین تقویت شود.

چنین همکاری‌هایی که از سوی چین اقدامات تحریک‌آمیز تلقی می‌شوند، شامل فراهم شدن فناوری ساخت تسلیحات در تایوان یا تولید آن‌ها در آمریکا با استفاده از قطعات تایوانی است.

اخیراً مقامات ارشد نظامی چین از آماده‌باش کامل نیروهای مسلح خود به دلیل احتمال رویارویی نظامی با ایالات متحده خبر دادند./ فارس

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار