وقوع آتش سوزی در خانه فرماندار ایالت پنسیلوانیا ایران حمله اسرائیل به بیمارستان المعمدانی را محکوم کرد دیدار فرماندهان نیروی هوایی آمریکا و رژیم اسرائیل  کاخ سفید نتیجه معاینه پزشکی ترامپ را اعلام کرد عملیات مرگبار گردان‌های قسام علیه نیرو‌های اسراییل در شرق شهر رفح دیدار الجولانی با رئیس امارات در ابوظبی وزیر دفاع آمریکا گفت‌و‌گو‌ها با ایران را سازنده توصیف کرد سرنگونی پهپاد و حمله راکتی به مقر فرماندهی ارتش اسرائیل  بقائی: در مورد مکان مذاکرات آتی در حال بحث هستیم بیانیه سفارت ایران درباره کشته‌شدن ۸ تبعه پاکستانی در سیستان و بلوچستان دختر وزیر کابینه نتانیاهو والدینش را به تعرض جنسی متهم کرد ویتکاف: گفت‌وگوی بسیار مثبت و سازنده با ایران داشتیم بقائی: عمان همچنان میانجی مذاکرات ایران و آمریکا خواهد بود نیویورک‌تایمز: گفت‌وگوی ایران و آمریکا مثبت بود عراقچی: گفت‌و‌گو‌ها با آمریکا در فضای احترام متقابل انجام شد

عربستان: جنگ یمن باید از راه گفت‌وگو پایان یابد

وزیر خارجه عربستان در آستانه ۹ سالگی جنگ یمن گفت که این جنگ باید از راه گفت‌وگو پایان یابد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۵۰ - ۲۸ دی ۱۴۰۱ - 2023 January 18
کد خبر: ۱۶۹۱۲۹

به گزارش راهبرد معاصر «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان سعودی امروز چهارشنبه در سخنانی خواستار «پایان جنگ یمن از راه گفت‌وگو و مذاکره» شد.

وی تأکید کرد که «باید راهی برای بازگرداندن آتش بس در یمن پیدا و برای تبدیل آن به آتش بس پایدار تلاش کنیم».

به گزارش المیادین، فیصل بن فرحان اظهار داشت که «ما در حال پیشرفت در یمن هستیم، اما هنوز کار برای انجام دادن وجود دارد».

چند روز پیش، روزنامه «الاخبار» چاپ لبنان در گزارشی به نقل از منابع سیاسی یمن نوشت که عربستان سعودی ناچار به پذیرش مطالبات انصارالله و تسلیم مطالبات بر حق صنعاء شد و قرار است حل مسائل انسانی یمن، در اولویت قرار داشته باشد.

الاخبار به نقل از منابع سیاسی یمن در ادامه گزارش خود تأکید کرد که انصارالله موفق شد مطالبات خود در زمینه مسائل انسانی را حاصل کند و ضمانتهای اجرایی را نیز از طرف مقابل بگیرد و بر اساس این توافق قرار است آتش‌بس در یمن برای شش ماه دیگر تمدید شود.

شنبه هفته گذشته، محمد عبدالسلام سخنگو و رئیس هیأت مذاکره کننده انصارالله گفت که هرگونه راه‌حل جنگ یمن باید مستلزم پرداخت حقوق کارکنان از درآمدهای نفتی و گاز براساس بودجه سال ۲۰۱۴، بازگشایی فرودگاه‌ها و بنادر و جاده‌ها و نیز آزادی تمام اسیران و حل کامل موضوع بشردوستانه باشد.

از سوی دیگر، محمد علی الحوثی از اعضای ارشد جنبش انصارالله یمن چند روز پیش گفته بود که این انصارالله با شرایط نه جنگ و نه صلح در یمن، پس از پایان آتش بس سازمان ملل متحد، مخالف و ناراضی است.

الحوثی در دیدار با رهبران مقامات استان ذمار اظهار کرد: موانع زیادی در سایه محاصره و حمله به یمن وجود دارد، اما تمدید آتش بس رد شد، هرچند ما نمی توانیم در شرایط نه صلح و نه جنگ به سر ببریم.

این مقام انصارالله با بیان این که با تلاش ملت یمن، می توان گفت که پیشرفت‌هایی حاصل شده و توطئه دشمن نیز پایان یافته است، افزود: نبردی همه جانبه نظامی، امنیتی، اداری و خدماتی در یمن وجود دارد.

به دنبال رایزنی های سازمان ملل متحد و حسن نیت صنعا، ۱۳ فروردین ۱۴۰۱ آتش بسی دو ماهه در یمن برقرار شد که پس از دو دوره تمدید دو ماهه در ۱۰ مهرماه بدون دستیابی به توافقی جدید به پایان رسید.

از مهمترین مفاد آن ورود ۱۸ کشتی حامل سوخت به بنادر الحدیده و اجازه دو پرواز رفت و برگشت هفتگی از فرودگاه صنعا بود، اما این آتش بس صدها بار توسط ائتلاف متجاوزان نقض شد.

دولت نجات ملی یمن، لغو محاصره، بازگشایی کامل فرودگاه صنعا و پرداخت حقوق کارمندان از درآمدهای نفتی استان های تحت اشغال مزدوران عربستان و امارات را شرط تمدید جدید آتش بس اعلام کرده است.

عربستان سعودی از ششم فروردین ۹۴ در قالب ائتلافی از چند کشور عربی از جمله امارات و با کمک و چراغ سبز آمریکا، حملات گسترده‌ای را علیه یمن - فقیرترین کشور عربی - آغاز کرد تا به بهانه بازگرداندن عبدربه منصور هادی رئیس جمهور مستعفی و فراری این کشور به قدرت، به اهداف و زیادی خواهی‌های سیاسی خود جامه عمل بپوشاند.

اما ائتلاف سعودی در سایه مقاومت دلاورانه مردم و نیروهای مسلح یمن و عملیات موشکی و پهپادی ویژه آنها در رسیدن به این اهداف شکست خورد و مجبور به قبول آتش بس شد که این آتش‌بس نیز پس از سه مرحله دو ماهه در نتیجه کارشکنی‌های ائتلاف متجاوز عربی پایان یافت و دیگر تمدید نشد./ایرنا

ارسال نظر