تحلیلگر سعودی: عربستان سعی در نزدیکی با ایران دارد-راهبرد معاصر
سی‌ان‌ان: نتانیاهو در اصل توافق آتش بس با حزب الله موافقت کرد امانی، سفیر ایران در لبنان: روز گذشته برای صهیونیست‌ها بسیار دردناک بود عربستان در تدارک عمره ۳۰ میلیونی رمضان السودانی: جمعیت عراق از ۴۵ میلیون نفر گذشت بزرگترین بسته تحریم‌های انگلیس علیه نفتکش‌های روسیه اعلام شد نخستین سفر خارجی وزیر جنگ سابق اسرائیل پس از صدور حکم بازداشتش در دیوان لاهه رسانه‌های اسرائیل: آتش بس با لبنان قطعی شده است بقائی: سطح و شدت خشونت علیه زنان در غزه تکان دهنده است رسانه عبری: اطلاعات هزاران شخصیت اسرائیلی به دست ایران افتاد بمباران سنگین مناطق مسکونی ضاحیه بیروت تهدید فرستاده آمریکا به پایان میانجیگری میان لبنان و رژیم صهیونیستی اسلامی: ظرفیت سالانه تولید کیک زرد به‌طور چشمگیر افزایش یافته است بعد از امارات یک صهیونیست هم در آمریکا به هلاکت رسید دستگیری سه نفر در امارات به اتهام قتل خاخام صهیونیست اولین واکنش نتانیاهو به کشته شدن خاخام یهودی در امارات

تحلیلگر سعودی: عربستان سعی در نزدیکی با ایران دارد

«عبدالعزیز ساغر» تحلیلگر سعودی اعلام داشت که عربستان برای توسعه گردشگری خود به جای تکیه بر آمریکا متحد دیرینه خود، سعی در نزدیک شدن به ایران و سوریه دارد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۴ - ۱۵ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 04
کد خبر: ۱۷۸۳۷۸

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از رویترز، تحلیلگران عربستان در ماه‌های گذشته سیاستی در پیش گرفته است که ظاهراً بدون تکیه به آمریکا درصدد زمینه‌سازی برای جذب گردشگران خارجی است.

این گزارش می افزاید: محمد بن سلمان ولیعهد عربستان تلاش می‌کند حتی در صورت توافق با ایران، سیاست‌های این کشور را در مدیریت نفت اوپک پیش ببرد و به همین خاطر از سوی تحلیلگران غربی به ولیعهد غیرقابل پیش‌بینی مشهور شده است.

بن سلمان مشهور به ام‌بی‌اس اعلام کرده است که این کشور بدون کمک آمریکا قصد دارد سیاست‌های تنظیم بازار نفت و حتی کاهش جریان نفت را در بازارها اجرا کرده و زمینه را برای باز کردن فضای این کشور به روی گردشگران خارجی مهیا کند.

به گفته تحلیلگران، این تغییر استراتژیک در سال ۲۰۱۹ پس از حمله به تاسیسات نفتی آرامکو عربستان سعودی و شانه خالی کردن آمریکا از برقراری امنیت این تاسیسات آغاز شد و پس از حملات رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات ایرانی شتاب بیشتری گرفت.

منابع نزدیک به مقامات سعودی می‌گویند این کشور به زودی از بشار اسد رئیس جمهور سوریه برای شرکت در نشست اتحادیه عرب که قرار است در ماه می در شهر ریاض برگزار شود، دعوت می کند.

عربستان همچنین تصمیم خود را برای پیوستن به سازمان همکاری شانگهای به رهبری چین اعلام کرده است.

روز یکشنبه، سازمان کشورهای صادرکننده نفت به رهبری عربستان سعودی کاهش تولید حدود ۱.۱۶ میلیون بشکه در روز را اعلام کردند که با نارضایتی آمریکا مواجه شد.

مرکز تحقیقات خلیج فارس که یک اندیشکده مستقر در عربستان است، گفت که کاهش تولید اوپک نشان می‌دهد که تولیدکنندگان بزرگ نفت می‌توانند خود را از فشار آمریکا و غرب رها کنند و سیاست مستقلی را دنبال کنند که منافع ملی آنها را در اولویت قرار دهد./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده