انفجار شدید در البوکمال درگیری میان نیرو‌های جولانی و قسد در مرکز سوریه شدت گرفت اولیانوف: در مذاکرات ایران فقط باید به مسئله هسته‌ای پرداخت نتانیاهو: درباره برنامه هسته‌ای ایران با ترامپ گفت‌و‌گو خواهم کرد یاوه‌گویی جدید سفیر آمریکا در اسرائیل علیه ایران مادورو: آماده دفاع در برابر آمریکا هستیم شورای امنیت فردا نشستی درباره ایران و قطعنامه ۲۲۳۱ تشکیل می‌دهد کشف دستگاه جاسوسی اسرائیل توسط ارتش لبنان گزارش‌های اطلاعاتی آمریکا؛ اهداف پوتین در اوکراین همچنان پابرجاست تشدید شکاف در دولت مستعفی یمن؛ وزرا در عدن به شورای انتقالی جنوب پیوستند تردید‌ها درباره همراهی ترامپ با ماجراجویی جدید نتانیاهو علیه ایران سناتور آمریکایی: احتمال کمی برای خلع سلاح حماس وجود دارد رایزنی وزیران خارجه ایران و پاکستان درباره آخرین تحولات منطقه حمله عربستان به مناطق مرزی یمن نماینده حزب‌الله: در قاموس ما جایی برای تسلیم شدن نیست/ حق دفاع مشروع از خود را داریم

تحلیلگر سعودی: عربستان سعی در نزدیکی با ایران دارد

«عبدالعزیز ساغر» تحلیلگر سعودی اعلام داشت که عربستان برای توسعه گردشگری خود به جای تکیه بر آمریکا متحد دیرینه خود، سعی در نزدیک شدن به ایران و سوریه دارد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۴ - ۱۵ فروردين ۱۴۰۲ - 2023 April 04
کد خبر: ۱۷۸۳۷۸

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از رویترز، تحلیلگران عربستان در ماه‌های گذشته سیاستی در پیش گرفته است که ظاهراً بدون تکیه به آمریکا درصدد زمینه‌سازی برای جذب گردشگران خارجی است.

این گزارش می افزاید: محمد بن سلمان ولیعهد عربستان تلاش می‌کند حتی در صورت توافق با ایران، سیاست‌های این کشور را در مدیریت نفت اوپک پیش ببرد و به همین خاطر از سوی تحلیلگران غربی به ولیعهد غیرقابل پیش‌بینی مشهور شده است.

بن سلمان مشهور به ام‌بی‌اس اعلام کرده است که این کشور بدون کمک آمریکا قصد دارد سیاست‌های تنظیم بازار نفت و حتی کاهش جریان نفت را در بازارها اجرا کرده و زمینه را برای باز کردن فضای این کشور به روی گردشگران خارجی مهیا کند.

به گفته تحلیلگران، این تغییر استراتژیک در سال ۲۰۱۹ پس از حمله به تاسیسات نفتی آرامکو عربستان سعودی و شانه خالی کردن آمریکا از برقراری امنیت این تاسیسات آغاز شد و پس از حملات رژیم صهیونیستی علیه تاسیسات ایرانی شتاب بیشتری گرفت.

منابع نزدیک به مقامات سعودی می‌گویند این کشور به زودی از بشار اسد رئیس جمهور سوریه برای شرکت در نشست اتحادیه عرب که قرار است در ماه می در شهر ریاض برگزار شود، دعوت می کند.

عربستان همچنین تصمیم خود را برای پیوستن به سازمان همکاری شانگهای به رهبری چین اعلام کرده است.

روز یکشنبه، سازمان کشورهای صادرکننده نفت به رهبری عربستان سعودی کاهش تولید حدود ۱.۱۶ میلیون بشکه در روز را اعلام کردند که با نارضایتی آمریکا مواجه شد.

مرکز تحقیقات خلیج فارس که یک اندیشکده مستقر در عربستان است، گفت که کاهش تولید اوپک نشان می‌دهد که تولیدکنندگان بزرگ نفت می‌توانند خود را از فشار آمریکا و غرب رها کنند و سیاست مستقلی را دنبال کنند که منافع ملی آنها را در اولویت قرار دهد./ایرنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار