استقرار سامانه موشکی پاتریوت ژاپن در نزدیکی تایوان-راهبرد معاصر

استقرار سامانه موشکی پاتریوت ژاپن در نزدیکی تایوان

دبیر ارشد کابینه ژاپن از برنامه توکیو برای استقرار سامانه موشکی پاتریوت در نزدیکی جزیره تایوان خبر داده است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۳۵ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۲ - 2023 May 10
کد خبر: ۱۸۳۴۲۲

به گزارش راهبرد معاصر، «ماتسونو هیروکازو» دبیر ارشد کابینه ژاپن اعلام کرد که قصد دارد موشک‌های آمریکایی پاتریوت PAC-3 (MIM-104F) را در جزیر «میاکو» واقع در 300 کیلومتری جنوب جزیره «اکیناوا» و در نزدیکی جزیره تایوان مستقر کند.

 

وبگاه «تایوان نیوز» در این خصوص گزارش کرد، هیروکازو در جریان یک کنفرانس خبری تصریح کرد که موشک‌های هدایت‌شونده PAC-3 سطح به هوای نیروی پدافند هوایی ژاپن در پایگاه این کشور در جزیره میاکو در استان اکیناوا مستقر خواهد شد.

 

این مقام ژاپنی گفته است که استقرار این سامانه با هدف دفاع از ژاپن در مقابل تهدیدات موشک‌های بالستیک بلندبردی است که احتمالاً از سوی کره شمالی شلیک می شود.

 

ماتسونو خاطرنشان کرد که موشک‌های PAC-3 در حال حاضر در پادگان‌های جزایر ایشیگاکی و یوناگونی مستقر شده‌اند.

 

وی تأکید کرد: « ما در حال ایجاد موقعیت مناسب هستیم و هر اقدام ممکنی را برای تأمین صلح و امنیت کشورمان انجام خواهیم داد».

 

تایوان نیوز در این خصوص گزارش کرد که این جزایر جنوبی ژاپن بیش از آن‌که به کره شمالی نزدیک باشد، به تایوان نزدیک است و این اقدام جدید ژاپن این سؤال را به وجود می‌آورد که آیا استقرار این سامانه موشکی با هدف رهگیری موشک‌های چین طراحی شده است یا خیر.

 

جزیره میاکو 1459 کیلومتر با جنوبی ترین شهر کائسونگ کره شمالی فاصله دارد، اما تنها 362 کیلومتر با شهر یلان در شمال شرقی تایوان فاصله دارد. جزیره ایشیگاکی در 249 کیلومتری شهر یلان و یوناگونی تنها 130 کیلومتر با این شهر فاصله دارند.

 

این خبر در حالی منتشر شده است که اواخر سال گذشته، ایالات متحده در طرحی با هدف تقابل با چین به ژاپن پیشنهاد داده است تا به این کشور اجازه استقرار موشک‌های میان‌برد را در این کشور بدهد.

 

«سانکی» (Sankei) به نقل از منابع آگاه از روابط ژاپن و ایالات متحده آمریکا گزارش کرده بود که واشنگتن بعنوان طرح تقویت دفاع در مقابل چین در امتداد دریای چین شرقی و جنوبی، به ژاپن پیشنهاد داده که موشک‌های میان‌برد در این کشور مستقر کند.

 

پیش از آن، وزرای خارجه و دفاع آمریکا و ژاپن طی نشست خبری در واشنگتن ضمن اعلام خبر امضای توافقنامه‌های همکاری دوجانبه، چین را بزرگترین چالش راهبردی مشترک دو کشور معرفی کردند./ فارس

ارسال نظر