علائم دومین بیماری شایع را بشناسیم-راهبرد معاصر
واژگونی اتوبوس در جاده زاهدان به زابل / ۲۸ نفر مصدوم شدند وزیر خارجه ایران: عملیات وعده صادق ۳ علیه اسرائیل حتما انجام خواهد شد بیانیه مشترک ۷+۱ کشور در حمایت از ایران در نشست شورای حکام همتی: از رونق گذشته در مناطق آزاد خبری نیست فرمانداری: مرز مهران بازگشایی می‌شود نماینده ایران در سازمان ملل: شورای امنیت به مصونیت اسرائیل پایان دهد ویتامین دی به درمان دیابت کمک می‌کند؟ پزشکیان: اینکه توانستیم یک بلوچ سنی را استاندار کنیم با نظر مقام معظم رهبری بود وزیر علوم: ۱۵۰ دانشجوی تعلیقی را بی سر و صدا برگرداندیم قطعنامه ضدایرانی امشب به رأی گذاشته می‌شود؛ ۶درخواست ۳کشور اروپایی از ایران هواشناسی: وزش باد شدید، کیفیت هوای تهران را بهبود می‌بخشد تعرفه گاز برای پرمصرف‌ها افزایش یافت واکنش‌ها به حکم دادگاه لاهه برای بازداشت نتانیاهو سخنگوی سازمان هدفمندی: منایع یارانه هنوز تامین نشد انجام ۱۵۰۰ عمل جراحی برای مجروحان حادثه انفجار پیجرهای لبنان در ایران

علائم دومین بیماری شایع را بشناسیم

یک فوق تخصص درد، در ارتباط با تشخیص علت کمردرد و اشتباه اغلب مردم که سیاتیک را بیماری می‌دانند، توضیحاتی ارائه داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۷ - ۲۳ تير ۱۴۰۲ - 2023 July 14
کد خبر: ۱۹۴۳۱۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ حسین عدل خو، گفت: کمردرد، دومین بیماری شایع و پنجمین علت مراجعه افراد به مراکز درمانی است.

وی با اشاره به انواع و علائم کمردرد، افزود: شناخت علائم و علت کمردرد، منجر به تشخیص دقیق و نوع درمان می‌شود.

این فوق تخصص درد با عنوان این مطلب که علت بروز ۹۰ درصد کمردرد‌ها مکانیکال است، ادامه داد: این نوع درد‌ها ناشی از بلند کردن اجسام سنگین و یا فشار به ستون فقرات در اثر حرکت غیر اصولی است.

عدل خو به درد‌های ثانویه اشاره کرد و افزود: ۱۰ درصد کمردرد‌ها ناشی از درد‌های ثانویه است که می‌تواند در اثر بیماری‌هایی همچون سرطان یا تومور است که به ستون فقرات هجوم می‌برند و باعث کمردرد می‌شوند. یا بیماری روماتیسمی یا عروقی دارد که می‌تواند همراه با کمردرد هم باشد.

وی به کمردرد‌های مکانیکال که ناشی از حرکت‌های غیراصولی و ضایعاتی که در اثر پیشرفت سن تحمیل می‌شود، اشاره کرد و گفت: در مورد شروع کمردرد‌های مکانیکال، چند علت مهم وجود دارد که باید مورد توجه قرار گیرد.

عدل خو ادامه داد: اولین علت اسپاسم است که فرد ورزش می‌کند، بار سنگین بلند می‌کند و در نتیجه آن، عضلات ناحیه کمر دچار گرفتگی می‌شود.

وی افزود: بعضی اوقات، کمردرد‌ها به خاطر آرتروز یا درگیری مفاصل ستون فقرات است که معمولاً به دلیل حرکت‌های غیر اصولی یا برداشتن بار سنگین و مخصوصاً، به دلیل افزایش سن ممکن است اتفاق بیافتد و یا اینکه در اثر ضربات و تصادف در طول زندگی، دچار تخریب زودرس مفاصل کمر می‌شود.

این فوق تخصص درد به یکی از شایع‌ترین علت‌های کمردرد که «دیسک» یا بیرون زدگی فتق است، اشاره کرد و گفت: این عارضه هم در اثر حرکت‌های غیراصولی، بار سنگین، ورزش و همین طور روند افزایش سن اتفاق می‌افتد.

عدل خو به علائم کمردرد اشاره کرد و افزود: معمولاً فرد، کمردرد را با درد در ستون فقرات حس می‌کند و بعضی اوقات ممکن است این درد به باسن، ران، ساق پا، مچ پا و کف پا برسد و اصطلاحاً علائمی را به اسم «سیاتیک» ایجاد می‌کند.

این فوق تخصص درد به اشتباهی که معمولاً در مورد سیاتیک رخ می‌دهد، اشاره کرد و گفت: آنچه باید بدانیم این است که سیاتیک، بیماری نیست؛ بلکه یک علامت ناشی از بیرون زدگی دیسک کمر است.

وی ادامه داد: علائم سیاتیک با خواب رفتگی پاها، گزگز، مور مور، سنگین شدن پا‌ها همراه است که در قالب علائم سیاتیک بررسی می‌کنیم که یکی از نشانه‌های بیرون زدگی دیسک کمر است. / مهر

ارسال نظر
آخرین اخبار