آغاز دسترسی همگانی به هوش مصنوعی-راهبرد معاصر
کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی تردد روان در محور‌های چالوس و هراز/ محدودیت تردد وجود ندارد هوای پایتخت در وضعیت «نارنجی» اعمال محدودیت‌های ترافیکی پایان هفته در محور‌های مازندران معاون نظارت ستاد ملی جمعیت: سالانه ۵۳۰ هزار سقط جنین غیرقانونی انجام می‌شود دانشگاه‌ها مجاز به برگزاری کلاس‌های مجازی شدند ثبت نام بیش از ۴۴۰ هزار نفر در کنکور | اول دی؛ آخرین مهلت نام‌نویسی هشدار سازمان هواشناسی در مورد تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور قاتل مأمور پلیس حکم قصاص گرفت؛ مردی که شهید حسینیان را با خودرو زیر گرفت

آغاز دسترسی همگانی به هوش مصنوعی

مدل زبانی «ال‌لاما2» به صورت منبع باز در اختیار همه قرار گرفته است؛ مدل‌های منبع‌باز، آغازگر عصر جدیدی در هوش مصنوعی هستند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۳۳ - ۰۷ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 July 29
کد خبر: ۱۹۶۸۱۷

به گزارش راهبرد معاصر. مدل زبانی «ال لاما2» متعلق به متا، به صورت منبع باز در اختیار همه قرار داده است. این تصمیم نه تنها متا را به عنوان رقیب مستقیم اپن ای آی(سازنده چت جی پی تی) معرفی می‌کند، بلکه دسترسی به ابزارهای پیشرفته هوش مصنوعی را نیز همگانی‌تر خواهد کرد.

 

از طرفی در یکی دیگر از پیشرفت‌های هیجان‌انگیز، کوالکام به متا پیوسته تا ال لاما2 را از سال 2024 به مجموعه‌ای از دستگاه‌ها از جمله لپ‌تاپ، تلفن و هدست بیاورد. هدف این همکاری ایجاد برنامه‌های مبتنی بر هوش مصنوعی است که مستقل از خدمات ابری عمل می‌کنند. این حرکت شیوه تعامل ما با فناوری را متحول و هوش مصنوعی را به بخشی جدایی ناپذیر از زندگی روزمره تبدیل می‌کند.

 

استفاده از موقعیت و منبع باز کردن ال لاما2

اپن ای آی در ابتدا به عنوان یک سازمان منبع باز تأسیس شد با این حال، تصمیم گرفت بسیاری از فناوری شرکت را پشت درهای بسته نگه دارد و اکنون متا که از چنین موقعیت هایی استفاده می کند هوش مصنوعی خود را به صورت منبع باز در اختیار کاربران قرار داده است.

 

این شرکت در پست وبلاگ خود نوشت: «رویکرد منبع باز ما شفافیت و دسترسی آسان را ترویج می کند. ما می دانیم در حالی که هوش مصنوعی پیشرفت های بزرگی را برای جامعه به ارمغان آورده، اما خطراتی نیز به همراه دارد. ما به مسئولیت خود متعهد هستیم و منابعی را برای کمک به کسانی که از ال‌لاما2 استفاده می‌کنند، فراهم می‌کنیم.» این منابع شامل راهنمای استفاده مسئولانه، شفافیت و موارد دیگر است.

 

با این حال، برخلاف چت‌جی‌پی‌تی متعلق به شرکت اپن‌ای‌آی، این بدان معنا نیست که هر کسی بتواند وارد آن شده و از آن استفاده کند. ال‌لاما2 منبع باز است اما شرکت هایی با بیش از 700 میلیون کاربر فعال ماهانه برای استفاده از آن نیاز به مجوز ویژه از متا دارند. در همین حال، این مدل هوش مصنوعی رابط کاربری مناسبی برای مصرف‌کننده ندارد، زیرا هدف آن بیشتر موارد استفاده فنی و شرکتی است.

 

دموکراتیک کردن هوش مصنوعی و تضمین ایمنی

تصمیم متا برای منبع باز کردن ال‌لاما2 تلاش برای دموکراتیک کردن هوش مصنوعی است که با فراهم کردن دسترسی کسب‌وکارها، استارت‌آپ‌ها و محققان به ابزارهای پیشرفته هوش مصنوعی، فرهنگ نوآوری مبتنی بر جامعه را تقویت می‌کند. ال‌لاما2 که بر روی 40 درصد داده های بیشتری نسبت به نسخه قبلی خود آموزش دیده، ظاهراً در تست های مختلف از سایر مدل های زبان بزرگ بهتر عمل کرده که نشان دهنده پتانسیل آن برای ایجاد پیشرفت های قابل توجه در زمینه هوش مصنوعی است.

 

متا ادعا کرده که ال‌لاما2 تحت آزمایش‌های ایمنی سخت‌گیرانه، قرار گرفته است در واقع این شرکت سعی دارد نشان دهد که استفاده از این مدل بی خطر است. چیزی که مایه نگرانی بسیاری از افراد است و به همین دلیل نهادهای مختلف در حال کار روی خطر هوش مصنوعی و وضع قوانین در این زمینه هستند.

 

آینده هوش مصنوعی با منبع باز بودن به کجا می رود؟

ال‌لاما2 منبع باز از طریق پلتفرم اژر مایکروسافت در دسترس خواهد بود و متا قصد دارد آن را از طریق سرویس های وب آمازون، شرکت هاگینگ فیس و سایر ارائه دهندگان در دسترس قرار دهد.

 

بیش از 100هزار درخواست از سوی محققان برای استفاده از اولین مدل آن به متا ارسال شده که انتظار می‌رود ال‌لاما2 منبع باز متا دسترسی بسیار گسترده‌تری داشته باشد. این می تواند منجر به افزایش تحقیقات و توسعه هوش مصنوعی شود، زیرا محققان و توسعه دهندگان بیشتری به این ابزار پیشرفته دسترسی پیدا می کنند.

 

آیا هوش مصنوعی معرفی شده متا از چت جی پی تی پیشی می گیرد؟

به نظر می رسد که ال لاما2 به عنوان رقیب واقعی برای چت‌جی‌پی‌تی باشد. همچنین قابلیت ها و قدرت های مشابه مدل اپن‌ای آی را دارد که همین امر آن را تحسین پذیر می کند.

 

ناتان لامبرت، دانشمند تحقیقاتی شرکت هوش مصنوعی هاگینگ فیس، نوشت: «معرفی این مدل جهش بزرگ رو به جلو برای برنامه های منبع باز است و ضربه بزرگی به ارائه دهندگان منبع بسته می زند، زیرا استفاده از این مدل برای بیشتر شرکت‌ها قابلیت سفارشی‌سازی و هزینه بسیار کمتری را به همراه خواهد داشت.»

 

متا ادعاهای قابل توجهی در مورد قدرت ال‌لاما2 دارد. مهم‌تر از همه، می‌گوید که بیش از 40 درصد بیشتر از ال لاما1 روی داده‌ها آموزش دیده است.

 

متا و مایکروسافت، اعلام کرده اند که همکاری آنها به توسعه دهندگان این امکان را می دهد که از مایکروسافت اژر در هنگام کار با ال‌لاما2 استفاده کنند و نه تنها به ابزارهای بومی ابری دسترسی داشته باشند، بلکه به توسعه دهندگان نیز اجازه می دهد تا برنامه را به صورت محلی در ویندوز اجرا کنند. از طرفی کیفیت آخرین مدل زبان شرکت اپن ای آی اخیراً زیر سوال رفته زیرا به نظر می رسد دقت و قدرت آن رو به کاهش است.

 

در حال حاضر مدل معرفی شده توسط متا قدرتمند به نظر می رسد اما برای مطمئن شدن در مورد غلبه آن بر چت جی پی تی باید منتظر ماند. البته رقبای دیگری هم در حال توسعه مدل هوش مصنوعی خود هستند ربات گفت و گوی بارد گوگل تا حد زیادی آزمایشی است، اما به طور مرتب توسط این برند به روز می شود. انتظار می رود اپل به زودی با ابزار برند خود به مسابقه هوش مصنوعی بپیوندد، با این حال، جزئیات مربوط به آن محدود است.

 

در حال حاضر، ال‌لاما2 مهم‌ترین مدل جدید هوش مصنوعی در بازی به نظر می‌رسد و منبع باز بودن، آن را به یک رقیب مهم برای چت‌جی‌پی‌تی تبدیل کرده است. همانطور که این دو مدل در برابر هم قرار می گیرد، برندگان واقعی کسب و کارها، استارتاپ ها و محققانی خواهند بود که به ابزارهای پیشرفته هوش مصنوعی دسترسی خواهند داشت. این حرکت احتمالاً باعث تقویت نوآوری و سرعت بخشیدن به توسعه فناوری هوش مصنوعی می شود و دوره جدیدی را در داستان هوش مصنوعی رقم می زند. نبرد بین ال‌لاما2 و چت‌جی‌پی‌تی صرفاً رقابت بین دو مدل هوش مصنوعی نیست، بلکه گواهی بر پیشرفت سریع فناوری هوش مصنوعی و پتانسیل آن برای متحول کردن دنیای ما است./ فارس

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار