توافق پهپادی ترکیه و عربستان-راهبرد معاصر
یمن: ناوهواپیمابر را هدف قرار دادیم/سرنگونی جنگنده آمریکایی الجولانی: گروه‌های نظامی در نهاد واحدی ادغام خواهند شد دیدار سفیر چین در ایران با علی لاریجانی بازگشایی سفارت قطر در دمشق پس از ۱۳ سال توضیحات عراقچی در خصوص بازدید از برخی اماکن تاریخی-مذهبی در قاهره آمریکا جایزه ۱۰ میلیون دلاری بر سر الجولانی را لغو کرد فایننشال تایمز: ترامپ به حمایت از اوکراین ادامه خواهد داد جزئیات دیدار الجولانی با هیئت آمریکایی در دمشق هشدار وزیر خارجه عراق: داعش در حال سازماندهی مجدد خود است وزارت خارجه آمریکا زندان قزل حصار و ۴ نهاد مرتبط با تجارت نفت ایران را تحریم کرد گروه‌های مسلح تحریرالشام وارد مرز‌های رقه شدند حمله به کنسولگری اسرائیل در نیویورک تحریم‌های جدید آمریکا علیه ناوگان دریایی پنهان ایران پزشکیان در دیدار اردوغان: کمترین خدشه به تمامیت سرزمینی سوریه، به هیچ وجه قابل قبول نیست دیدار پزشکیان با نخست‌وزیر پاکستان/ دعوت شهباز شریف از رئیس‌جمهور برای سفر به پاکستان

توافق پهپادی ترکیه و عربستان

شرکت‌های عربستانی و ترکیه‌ای یک توافق‌نامه و دو تفاهم‌نامه درباره بومی‌سازی صنایع تولید پهپاد و نظام‌های تسلیحاتی مربوط به آن در خاک عربستان امضا کردند.
تاریخ انتشار: ۱۳:۳۶ - ۱۶ مرداد ۱۴۰۲ - 2023 August 07
کد خبر: ۱۹۸۲۶۲

به گزارش راهبرد معاصر، این اسناد یکشنبه شب میان چند شرکت عربستانی فعال در عرصه صنایع نظامی و دفاعی و شرکت‌های مشابه در ترکیه با حضور وزیر دفاع عربستان امضا شد.

 

به گزارش خبرگزاری رسمی عربستان (واس)، امضای این اسناد تکمیل توافق‌نامه‌هایی است که حدود دو هفته پیش با شرکت ترکیه‌ای بایکار امضا شد و هدف از آن افزایش توان دفاعی عربستان است.

 

در این مراسم، شرکت صنایع نظامی عربستان (SAMI) توافق‌نامه‌ای برای تولید بومی پهپاد با شرکت ترکیه‌ای «بایکار» امضا کرد که شامل تولید سیستم‌های الکترونیک و قطعه‌های مکانیکی و بدنه پهپاد و نیز پشتیبانی و آموزش می‌شود.

 

همچنین شرکت ملی سیستم‌های مکانیکی عربستان (NCMS) دو یادداشت تفاهم با شرکت‌های «اسلسان» و «روکتسان» ترکیه برای تولید بومی مهمات و سنسور‌های الکترونیک پهپاد‌ها امضا کرد.

 

در ماه گذشته، و در حاشیه سفر رئیس جمهور ترکیه به جده و مذاکرات وی با ولیعهد عربستان، وزیر دفاع عربستان روز در توییتی اعلام کرد: با حمایت محمد بن سلمان، نخست وزیر و ولیعهد عربستان، طرح اجرایی همکاری دفاعی با یاشار گولر، وزیر دفاع ملی ترکیه امضا شد.

 

وی افزود که این طرح نقطه اوج مسیر همکاری میان دو کشور دوست در عرصه دفاعی و نظامی است.

 

وزیر دفاع عربستان ادامه داد: همچنین دو قرارداد میان وزارت دفاع عربستان و شرکت بایکار ترکیه امضا شد که به موجب آن وزارت دفاع عربستان با هدف افزایش آمادگی نیرو‌های مسلح و ارتقای توان دفاعی کشور، پهپاد‌های ترکیه‌ای را خریداری می‌کند.

 

خلوق بیرقدار، مدیرعامل شرکت صنایع دفاعی و هوایی ترکیه نیز گفت: قرارداد صادراتی که با عربستان امضا شد، بزرگترین قرارداد در تاریخ جمهوری ترکیه در حوزه صنایع دفاعی و هوایی بود.

 

سال گذشته، ولیعهد عربستان، طی مراسمی با رونمایی از «راهبرد ملی صنایع» گفت که عربستان همه امکانات لازم برای تبدیل شدن به یک اقتصاد صنعتی رقابتی و پایدار شامل نیروی جوان و موقعیت جغرافیایی و مواد طبیعی و شرکت‌های پیشروی صنعتی را دارد.

 

او گفت که بخش صنعت از مهم‌ترین ارکان سند چشم‌انداز ۲۰۳۰ عربستان است و اهتمام ویژه‌ای به آن وجود دارد و افزود که از زمان اعلام این سند تعداد واحد‌های صنعتی عربستان از حدود ۷ هزار واحد با رشد ۵۰ درصدی به ۱۰ هزار و ۶۴۰ واحد در سال ۲۰۲۲ رسیده است و دولت در نظر دارد که این تعداد را تا سال ۲۰۳۵ به ۳۶ هزار واحد صنعتی برساند.

 

در راهبرد ملی صنایع عربستان ۸۰۰ فرصت سرمایه‌گذاری به ارزش یک هزار میلیارد ریال عربستان (۲۶۶.۲۴ میلیارد دلار) پیش‌بینی شده است تا حجم صادرات صنعتی عربستان را تا سال ۲۰۳۰ به ۱۴۸.۳ میلیارد دلار برساند./ باشگاه خبرنگاران

ارسال نظر